אורי בורי – מסעדת דגים

ב- 1989 פתח אורי ירמיאס את מסעדת אורי בורי לחוף ימה של נהרייה, וב-1998 נבנתה המסעדה מחדש בעכו העתיקה, במבנה עותומאני יפהפה עם תקרת קשתות גבוהה ועיצוב פשוט. המסעדה מגישה דגים ופירות ים בצורות הכנה שונות ומופלאות

אורי בורי – מסעדת דגים
 
 
 
 אורי ירמיאס, שף אוטודידקט

בשנת 1989 פתח אורי ירמיאס את מסעדת אורי בורי לחוף ימה של נהרייה, שם שכנה עד שלהי 1997. בתחילת 1998 נבנתה המסעדה מחדש ברחבת המגדלור שבעכו העתיקה. מבנה עותומאני יפהפה עם תקרת קשתות גבוהה ועיצוב פשוט. המסעדה מגישה דגים ופירות ים בצורות הכנה שונות ומופלאות. 

במקום חדר פרטי עד 24 איש.
שעות פתיחה – 7 ימים בשבוע 12:00 – 23:00
טל' 049552212

חניה בשפע.

 

חשוב לציין בעת ההזמנה: הגעתי דרך אתר מסע אחר!

 
 
 
 פרופיל אישי – אורי ירמיאס (אורי בורי)

אורי ירמיאס (נולד ב-1944), שף אוטודידקט.
אורי נולד בנהריה לבנימין – מדריך חקלאי, ולחנה – מטפלת. בגיל 16 הפליג לאיטליה ולגרמניה. כששב לישראל למד בבית הספר הטכני של חיל האוויר ושירת בצה"ל כמכונאי מטוסים. בשנת 1967 התנדב ליחידה לסילוק פצצות בה שירת עד שחרור. לאחר שחרורו נסע שוב לאירופה כתרמילאי. משם נסע עם חבר למזרח אסיה במכונית דרך תורכיה, איראן, אפגניסטאן, פקיסטאן, הודו, נפאל וצילון. במסעותיו התנסה בבישול ולמד את רזי המקצוע מניסיון אישי.
במהלך השנים 1969-1979 עבד עם אביו בחברה לשיווק והפצה של מוצרי חשמל ביתיים וגז. בשנים 1979-1988 עבד כקניין עצמאי של כוחות האום במזרח התיכון. 

בשנת 1988 פנה לענף המזון וניהל את סניף רשת קפולסקי בנהריה, ובשנת 1989 פתח את מסעדת "אורי בורי" בעיר, אשר מתמחה בדגים ופרות ים. שמונה שנים לאחר מכן, סגר אורי את המסעדה בנהריה. בתחילת 1998 פתח מחדש את המסעדה, הפעם לחוף ימה של עכו. בשנת 2004 פתח ביחד עם דניאל זך את מסעדת "הלנה בנמל" בנמל קיסריה. 

בשנת 2006 יצא לאור ספרו (בשיתוף עם אפרת מיכאלי), "אורי בורי – דגים ופירות ים", ממבחר ממתכוני המסעדה.
בימים אלו עסוק אורי בשיפוץ ושימור מבנה "הארמון" עתיק בעכו, המיועד להסבה למלון בוטיק בן 12 חדרים.