בנוסח תאילנדי

מתכונים: גיא סדן | צילם: חן מיקא

אורז עם חזה עוף, חלב קוקוס ולמון גראס
מצרכים:
1/2 ק"ג אורז תאילנדי
1/2 ליטר מים
1/4 ליטר חלב קוקוס + 1/2 כוס חלב קוקוס
3-4 גבעולים של למון גראס
כף מחוקה של מלח (10 גרם)
מעט שמן לטיגון
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
2 כפות שורש ג'ינג'ר קצוץ
6 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חריף
8 בצלים ירוקים, חתוכים לקוביות (להפריד בין החלק הלבן לירוק)
3-4 חתיכות של גלאנגה מיובש

אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה את האורז, מים, 1/4 ליטר חלב קוקוס, למון גראס,

גלאנגה ומלח. מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן 
(18-15 דקות).
2. מחממים ווק, מתבלים את חזה העוף במעט מלח ומטגנים עד להשחמה פריכה ויפה, ומוציאים לצלחת נפרדת.
3. מוסיפים מעט שמן לווק ומטגנים כ-2 דקות את השום, ג'ינג'ר, פלפל חריף והחלק הלבן של הבצל הירוק.
4. מוסיפים לווק את קוביות חזה העוף המטוגנות, אורז וחצי מכמות הבצל הירוק שנותר, מטגנים כדקה. מוסיפים 1/2 כוס חלב קוקוס ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
5. מוציאים את הלמון גראס, מכבים את האש ומגישים מיד. מקשטים עם הבצל הירוק שנותר.

פאד-תאי צמחוני
מצרכים:
מעט שמן לטיגון
1/2 חבילה אטריות אורז דקות (250 גרם)
100

גרם טופו, חתוך לרצועות דקות
1 בצל בינוני
4 שיני שום, קצוצות
1 גזר בינוני, חתוך לרצועות
2 ביצים
כף בוטנים קצוצים
3 בצלים ירוקים
חופן נבטים גסים
מיץ מחצי לימון
כף חומץ
כף סוכר
2 כפות סירופ מייפל
5 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב סויה מתוקה
1.5 כף רוטב סויה שחורה

אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר, מכבים את האש ומוסיפים את אטריות האורז (כך שכל אטריות האורז יהיו מכוסות במים רותחים), לאחר כ-5 דקות מסננים ושוטפים במים קרים, ומניחים בצד.
2. מחממים מעט שמן בווק על הלהבה הגדולה ביותר, מקפיצים בצל ושום כדקה, מוסיפים את הגזר, הטופו והכרוב להקפצה כדקה נוספת, מוסיפים לצלחת אטריות האורז.
3. מוסיפים מעט שמן לווק ומטגנים את הביצים עד שנוצרת מעין ביצה מקושקשת. מוסיפים את אטריות האורז והירקות ומקפיצים כדקה.
4. מוסיפים לימון, חומץ, סוכר, סירופ מייפל ואת רטבי הסויה ומקפיצים כדקה. מוסיפים בצל ירוק, נבטים גסים ומקפיצים כדקה נוספת.
5. מוציאים לצלחת הגשה בצורת ערמה, מפזרים מעל בוטנים קצוצים ומגישים מיד.

אורז עם קרם קוקוס ומנגו

מצרכים:
2 כוסות אורז
2 מנגו, קלופים וחתוכים
1 כוס קרם קוקוס (או חלב קוקוס)
קורט מלח
3 כפות סוכר
כף מחוקה קורנפלור

אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים קרים (בגובה של 2 ס"מ מעל האורז) למשך שעתיים לפחות.
2. מביאים לרתיחה בסיר את האורז והמים, מכסים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים עד לריכוך האורז.
3. בסיר קטן מבשלים את קרם הקוקוס, סוכר, מלח, קורנפלור ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות ומכבים את האש.
4. שופכים מעט מקרם הקוקוס שנוצר לאורז עד לספיגה. מניחים בצד למיצוי טעמים למשך כחצי שעה.
5. מניחים את האורז על צלחת הגשה ומסדרים את המנגו בצורת מניפה.

אורז עם בקר, חצילים מטוגנים ובזיליקום
מצרכים:
1 כוס אורז תאילנדי ומים קרים לכיסוי
שמן לטיגון עמוק
1 חציל בינוני
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כף קורנפלור
קורט מלח וסוכר
מעט מים קרים
300 גרם סינטה חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
כף סויה
1 גזר, חתוך לרצועות דקות
4 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות (להפריד בין החלק הלבן לירוק)
חופן עלי בזיליקום
4 כפות גדושות של רוטב אויזין
1/2 כוס מרק עוף (ניתן להמיר במים)
1/2 כף סוכר
2 כפות רוטב סויה
כף רוטב סויה מתוק
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
1. הכנת האורז: מניחים בסיר את האורז ומכסים במים קרים עד כדי כיסוי של כ-2 ס"מ מעל גובה האורז, מניחים בצד לשעתיים. לאחר כשעתיים מביאים

לרתיחה את סיר האורז, מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך האורז.
2. הכנת החצילים: חותכים את החציל לחצי לאורך ולאחר מכן לפרוסות של כחצי סנטימטר עד סנטימטר אחד, לצורת מעין חצי ירח.
3. מערבבים בעזרת מטרף ידני את הקמח, קורנפלור, ביצה, מלח, סוכר ומים כך שתיווצר בלילה הומוגנית וסמיכה מעט. מחממים שמן בסיר עמוק, טובלים את פרוסות החציל משני צדדיו בבלילת הקמח ומטגנים בשמן עמוק.
4. מחממים שמן בווק, מקפיצים את נתחי הבשר (כך שיהיה צרוב מבחוץ ואדום מבפנים), מוסיפים כף סויה וממשיכים להקפיץ כחצי דקה, מניחים בצד.
5. מוסיפים מעט שמן לווק ומקפיצים קלות את הגזר והחלק הלבן של הבצל הירוק, ומניכים בצד.
6. מבשלים בווק רוטב אויזין, מרק עוף, סוכר, רטבי סויה ומיץ לימון, עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב מסמיך.
7. מחזירים לווק את נתחי הבשר, הגזר, הבצל הירוק והחצילים ועוטפים את כל החומרים ברוטב, מבשלים כדקה.
8. מוסיפים לווק את עלי הבזיליקום והחלק הירוק של הבצל הירוק ומבשלים דקה נוספת, מכבים את האש.
9. להרכבת המנה: מניחים בצלחת הגשה את האורז ועליו את תערובת החצילים והבשר. מגישים מיד.

שתפו: