בכל יום סיימנו את השיט בסביבות ארבע אחר הצהריים, הקמנו מיד את האוהלים האישיים שלנו, פשטנו את חליפות הסערה הרטובות ופנינו למשימה העיקרית של היום – הכנת ארוחת הערב, תענוג מפוקפק שנמשך כמה שעות טובות. הקיץ באלסקה ובצפון קנדה מתאפיין בבקרים בהירים יחסית אך בערבים גשומים וקרים, והטפטוף מתגבר עם התקדמות מחוגי השעון. לכן השלב הראשון בהכנת ארוחת הערב הוא הקמת האוהל הגדול – יריעת פלסטיק התלויה על כלונסאות, כמו אוהל של קרקס. האוהל מגן מפני הגשם ומשמש כמטבח, חדר אוכל וסלון, כולל פינת עישון. אחר כך צריך להדליק מדורה: לא מספיק לקושש עצים, צריך גם לייבש אותם. על עצים שנשארו מאתמול מחממים מים בסירים מכוסים, ומניחים מעל את העצים הטריים. כך הם מתייבשים בלי להישרף. ארוחות הערב היו נפלאות: סלמון טרי צלוי בגריל עם עשבי תיבול ולימון, ואפילו לזניה שנאפתה על המדורה. על קינוח וכוס יין חם אחרי הארוחה לא ויתרנו אפילו בימים הקרים והגשומים ביותר. השלב הפחות מענג הוא שטיפת הכלים: טבילת הצלחות והסכו"ם בדליים מלאים במי הטאט הקפואים. |