מידע מעשי

אמצעי נשיאה: עגלות נשברות בקלות, ודי בחלק אחד שבור כדי שהעגלה הכבדה שהתאמצתם כל כך לשאת תישאר חסרת שימוש. לכן מי שאין לו בעיות גב מוטב שישא את התינוק במנשא. אם המנשא אובד, אפשר לקנות כל בד חזק אחר במקומו. לאזורים קרים כדאי להביא מעיל גדול שיעטוף אתכם עם התינוק שבמנשא.
גם אם אינכם משתמשים במנשא, כדאי לשאת אחד בתיק, גם כי הוא יכול לשמש כשמיכה בעת הצורך, וגם כי בחו"ל קשה לדעת מתי תיקלעו לצפיפות גדולה, מתי תרגישו צורך לגונן על התינוק ומתי הוא יצטרך אתכם.
מי שלא נוח לו מנשא, יכול לשאת סל־קל, שהוא נוח מאוד בטיסות ארוכות, ואם שוכרים רכב אפשר לקשור אותו למושב. אפשר לרכוש רגליים מתקפלות עם גלגלים (מיוחדות לסל־קלים), ועליהן מרכיבים את הסל־קל ויוצרים עגלה קלה, קטנה ונוחה.
אוכל: הכי נוח לטייל עם תינוק יונק. נושאים אותו במנשא, האוכל שלו בא איתכם לכל מקום, לא צריך לדאוג להרתחת מים, לבקבוקים סטריליים וכו'. עד גיל שנתיים תינוקות רעבים למנות קטנות. במקום לשאת צנצנות גרבר למיניהן — וכל עוד ההורה בריא לגמרי — אפשר לאמץ את שיטת האינדיאנים לקחת ביס מהאוכל, ללעוס אותו ולתת לתינוק. זה בריא מאוד גם בחיי היומיום ופתרון מצוין כשאין מעבד מזון בהישג יד.
במדינות עולם שלישי אין להפגיש תינוקות עם מי ברז. אשר לאמצעי חיטוי כימיים של מים (טבליות למיניהן), בררו עם רופא המשפחה שלכם אם זה מתאים לתינוקות.
שינה: אם תינוק יזכה לישון עם ההורים בטיול כי אין לול נפרד, יצטרכו ההורים להרגיל אותו מחדש לישון לבדו כשיחזרו הביתה. מי שרוצה להימנע מזה צריך להקפיד על שינה בנפרד גם בחו"ל, אפילו על מזרן על הרצפה.
הרגשת בית: תינוקות רגישים מאוד לריחות. כדאי להביא מן הבית כמה סדינים עם ריח של בית ולהניח אותם במיטות הזרות.
מדינות עולם שלישי: במקומות שבהם אין להשיג ציוד כמו חיתולים ומגבונים, אפשר לאמץ את שיטות המקומיים. להסתכל או לשאול, ולנהוג כמותם.
צריך להתכונן מראש לכך שהתינוק ימשוך תשומת לב. אל תשרו פחד על הילד, גם כי אין ממה לחשוש, וגם כי תמיד אפשר להרחיקו באדיבות מההתקהלות.
ג'ט לג: תינוקות מתמודדים רע מאוד עם ג'ט לג, ובטיול קצר זו יכולה להיות בעיה אמיתית. כשמגיעים ליעד כדאי לטייל כמה שיותר באור יום טבעי. החשיפה לאור יום תגביר את הפרשת המלנין בגוף התינוק ובגופנו בלילה.
שגרה: הפרת השגרה לא מפריעה לתינוקות, ואפילו להפך. הם מרוצים מכך ששני ההורים צמודים אליהם סביב השעון, ורגועים אפילו יותר מבבית. גם החוויה של ההורים מיוחדת במינה: החלוקה של נטל הטיפול והשהות יחד מסבות בדרך כלל הנאה רבה לבני הזוג.
החזרה לשגרה בסוף הטיול קשה יותר לכל הנוגעים בדבר. בעצם, היא המחיר של הטיול. למרות הקושי הכרוך בזה, כדאי ששני בני הזוג ייקחו עוד יומיים חופש אחרי החזרה הביתה להתמודד יחד עם ההסתגלות. לתינוק יכול לקחת שבוע עד שהוא יתגבר על הג'ט לג וישוב לשגרה, ואם כל העומס ייפול על הורה אחד, הוא עלול להרגיש ביתר שאת את הניגוד לחלוקת הנטל שחווה בחו"ל.
וטיפ אחרון לסיום: טיול עם תינוק הוא נפלא, אבל לא רומנטי. זוגות שנוסעים עם תינוק נופלים לפעמים למלכודת שבה רואים בתינוק גורם שהורס את הרומנטיקה. הפתרון הוא פשוט לא לפנטז על רומנטיקה. מדובר בטיול מסוג אחר לגמרי. 

תודה לדיאנה אידלמן, מנהלת תחום הורות ברשת דיאדה 

טיפים נוספים תוכלו למצוא באתר
http://www.flyingwithkids.com

שתפו: