ברוסקטה
ברוסקטה מהוות למעשה אפרטיף מושלם כפרוסות בגט קלויות בציפוי קוביות עגבניות, בזיליקום טרי, שום ושמן זית. מדובר ללא כל ספק במנת פתיחה קלה ומהירה להכנה שהיא גם טעימה.
פטריות ממולאות
כובעי פטריות ממולאים בתערובת של גבינת שמנת, עשבי תיבול ופירורי לחם, ואז אופים אותם עד להזהבה.
שיפודי קפרזה
אם מדובר בארוחה חלבית, אין כל ספק שמדובר במנת פתיחה שכדאי לכם לשקול שתהווה חלק מהארוחה.
כל מה שאתם צריכים זה עגבניות שרי, מוצרלה טרייה ועלי בזיליקום משופדים, אל תשכחו לזגג עם רוטב בלסמי.
מטבל תרד וארטישוק
מטבל שמנת טעים במיוחד אשר עשוי מתרד, לבבות ארטישוק, גבינת שמנת ופרמזן מגוררת, מוגש עם טורטייה או טוסטונים.
מיני קישים
מאפים קטנים במילוי תערובת מלוחה של ביצים, גבינה ומרכיבים שונים כמו תרד או פטריות. תוכלו למצוא ברחבי רשת האינטרנט עשרות מתכונים מעניים ופשוט לבחור מתוכם את אלה אשר נראים לכם כטעימים וכמזמינים ביותר.
גוואקמולי
גוואקמולי וסלסה תוצרת בית רצוי להגיש את המטבל עם צ'יפס טורטייה פריך או עם טוסטונים.
מיני קציצות
אם מדובר בארוחה בשרית, תוכלו לשקול הכנה של קציצות בגודל ביס המוגשות עם קיסמים ורוטב טבילה, כמו ברביקיו או מרינדה.
חטיפי מלפפונים
פרוסות מלפפון בציפוי גבינת שמנת, סלמון מעושן ושמיר.
חומוס ופיתות
ממרח חומוס (שאתם יכולים להכין בעצמכם, לקנות בסופר או לקנות ממסעדה). יש להגיש עם פיתות חמות (רבעי פיתות או מיני פיתות או עם צ'יפס.
שיפודי פירות
אם בא לכם על מנת פתיחה מתוקה, אחד הרעיונות שתוכלו ליישם הוא הגדשה של שיפודים עם מגוון פירות טריים, כמו מלון, פירות יער ואננס.
מגשי גבינה
שוב, אם מדובר בארוח החלבית, מדובר במתאבן שהוא גם קל להכנה, הוא גם מרשים וגם יכול לשמח במישה רבה את האורחים (רוב האנשים אוהבים גבינות). כל מה שאתם צריכים לעשות זה להניח על גבי צלחת מעוצבת מבחר של גבינות מסוגים שונים, אותם תוכלו להעשיר באמצעות קרקרים ופירות, כמו ענבים או פרוסות תפוחים.
בחירת המתאבנים המתאימים
כמובן, שאם אתם נמצאים בחיפוש אחר מנות פתיחה (מתאבנים) אתם עתידים לגלות מגוון רחב של אפשרויות. ההמלצה היא קודם כל להחליט על מספר אפשרויות אופציונאליות ולוודא שיהיה גיוון מסוים. כמובן, כדאי לקחת פרמטרים כמו גם תקציב – יש מנות פתיחה אשר עשויות ממרכיבים זולים יותר וכאלה אשר עשויות ממרכיבים יקרים יותר לכן, גם לגובה התקציב תהיה השפעה על הבחירה.
מעבר לכך, כדאי לקחת בחשבון גם את מורכבות ההכנה, יש מתאבנים שקל מאוד להכין אותם – למעשה, בתוך דקות בודדות תוכלו "להעמיד" מנה מרשימה ומושקעת. ויש מתאבנים הנחשבים ליותר קשים או מורכבים להכנה. כדאי לשקול גם את הנושא הזה בעת קבלת ההחלטה. פרמטר נוסף נוגע להתאמת המתאבנים לסוג הארוחה – לדוגמא, אם אתם מתכננים ארוחה בשרית עשירה, כדאי לבחור במתאבנים שיכולים להכין את האורחים לקראת אותה הארוחה.
ולא לשכוח את השתיה
כמובן, שלצד מנות פתיחה מגוונות ועשירות, ההמלצה תהיה גם לא לשכוח את השתיה והשתיה המומלצת ביותר לפתיחת ארוחה היא כמובן אפריטיף. בין האפריטיפים שכדאי לכם לשקול להגיש ניתן לציין את הבאים: אפרול, קמפרי וצינזנו.
כדאי לבדוק איך נכון ומומלץ להגיש אותם וכמובן, להקפיד שההגשה תהיה גם אסטטית וגם טעימה.