תפריט עמוד

פרסת נקרות ועין סהרונים – פינת חמד במכתש רמון

שתפו:

זהו מסלול חורפי קלאסי. הרבה יותר קשה לעשות אותו ביום חם, ואז ישתנה הדירוג שלו מקל לבינוני, ולכן מומלץ לטייל כאן בחדשי החורף. אם עוד לא השתכנעתם, עוד טיפ: כדאי לברר מראש אם זרמו שטפונות בנחל, לאחר שיטפון המסלול כולו רצוף בגבי מים נהדרים...

עודכן 18.6.22

התאמה: לכל המשפחה

דרגת קושי: קל עד בינוני (תלוי עונה)

אורך המסלול: 4.5 קילומטר

משך: כארבע שעות

הגעה: מכביש 40 החוצה את מכתש רמון (כביש מצפה רמון-אילת) נפנה בדרך עפר לכיוון צפון מזרח בין אבני קילומטר 86-87. הדרך מסומנת באדום, והיא מביאה אותנו אל עין סהרונים, כאן נשאיר את הרכב בחניה המוסדרת.

זהו מסלול חורפי קלאסי. הרבה יותר קשה לעשות אותו ביום חם, ואז ישתנה הדירוג שלו מקל לבינוני, ולכן מומלץ לטייל כאן בחדשי החורף. אם עוד לא השתכנעתם, עוד טיפ: כדאי לברר מראש אם זרמו שטפונות בנחל, לאחר שיטפון המסלול כולו רצוף בגבי מים נהדרים.

כאמור, אנו מחנים את האוטו. לא נתעכב במעיין, נגיע אליו בסוף מסלולנו. במקום זאת נעלה אל מיצד סהרונים, שרידי חאן עתיק שבנויים על גבעה הצופה אל המעיין. כאן נחו ממסעם והצטיידו במים כל אותם נוסעים ושיירות גמלים שחצו את הנגב בדרך הבשמים הנבטית.

מהחאן העתיק נלך מערבה לפי הסימון האדום, כ-1.5 ק"מ בדרך עפר מתאימה לג'יפים, זהו מעלה דקלים. המעלה יוריד אותנו אל נחל נקרות. הנחל רחב מאוד בקטע זה, אבל כבר מכאן ניתן להבחין בתחילת הקניון מדרום. נעזוב את דרך העפר המסומנת אדום, ונפנה לדרום-מערב בשביל מסומן כחול. השביל נכנס לפרסת נקרות, שכשמה כן היא – צורת פרסה קניונית בנחל נקרות.

הקניון הולך וצר, ואנו הולכים בין גושי סלע ענקיים שצנחו מהמצוקים. בצד שמאל נבחין במערה גדולה, שפתחה נראה כסדק מאונך. אפשר להיכנס אליה ללא חשש ולספוג את קרירות האבן, מעבר לסדק הכניסה המערה מתרחבת ויוצרת אולם גדול מתחת להר. נמשיך במעלה הנחל ההולך וצר, ונגיע לקטע קניוני מרשים. כאן, בין קירות האבן הלבנים והחלקים נתפוס מעט שלווה וצל, לפני היציאה אל אור השמש.

הנחל מתעקל בחדות ואנו ממשיכים לעלות בו, בקטע רחב יותר. נקפיד ללכת לפי הסימון הכחול , צפונה לעבר עין סהרונים (שימו לב לא לטעות ולפנות דרומה בנחל נקרות! כאן חייבים מפת 1:50,000 של האזור). השביל הכחול יוביל אותנו על משטחי סלע חלקים ויפהפיים אל עין סהרונים.

עכשיו, אחרי שהלכנו מספר שעות בחום המדבר – מובן לנו טוב יותר כוחם של המים בעין סהרונים. זהו מקור המים הגדול היחיד באזור, ולמרות שהמים מליחים הם סיפקו בעבר את צרכי הנוודים. פעמים רבות ניתן לפגוש בפרסת נקרות או סמוך למעיין עדרי יעלים. נהלך מעט בין הקנים והסמר, ונעלה חזרה אל חניון הרכב.

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מהר הנגב

מגונדרות, יפהפיות וחזקות: ביקור בחוות האלפקות
מגונדרות, יפהפיות וחזקות: ביקור בחוות האלפקות

רפי קלמר ביקר בחוות האלפקות בהר הנגב ונזכר שהתאהב בהן לראשונה כבר בטיול בדרום אמריקה. 17 שנים עברו ועדיין נשארו הגעגועים ללאמות ולאלפקות, והמפגש איתן בחווה הקרובה למצפה רמון היה ...

עודכן 4.9.24

רפי קלמר | צילומים: דניאל בר וחיים רבייה

ירוחם: חופשה מדברית לא שגרתית
ירוחם: חופשה מדברית לא שגרתית

ירוחם, עיירת הפיתוח הראשונה שהוקמה בנגב, היא אולי לא המקום הראשון שחושבים עליו כשמתכננים חופשה בישראל. אבל העיירה הצנועה, שמוקפת בנופים מדבריים שלווים, מציעה למבקרים בה שפע של פעילויות מרתקות, ...

עודכן 19.8.24

רותם בר כהן | צילומים: רותם בר כהן

סופשבוע בשדה בוקר: גן עדן מדברי
סופשבוע בשדה בוקר: גן עדן מדברי

שדה בוקר ומדרשת בן גוריון מציעים כל מה שצריך לסופשבוע מדברי גדוש בנופים, טבע, הרפתקאות ואפילו קצת היסטוריה. הצעה לסופשבוע קצר עם תצפיות נוף, טיולים רגליים, טיפוס קירות, ספארי לילה, ...

עודכן 16.5.24

סימי שאואר

שתפו: