תפריט עמוד

מסעדות מומלצות בערבה

שתפו:

במשך שנים ארוכות הערבה היתה לא רק אזור מדברי מבחינה גיאוגרפית אלא גם שממה קולינרית. פה ושם היה פונדק דרכים ולא יותר מזה. בשנים האחרונות כל זה השתנה, עם מקומות חדשים כמו אורסולה בצוקים, הדק בר בעין יהב ומופה בחצבה. אל אלו נוספים כל העת מסעדות, בתי קפה, גלדריות ומעדניות, המשתמשים במוצרים טריים ועונתיים, לעיתים אורגניים, ולאחרונה החל לפעול פרויקט חדש, המאפשר למטיילים לסעוד בבתים של בשלנים מקומיים – כל האפשרויות הללו יהפכו את את הטיול שלכם בערבה או את הדרך לאילת לחוויה טעימה במיוחד. הנה כמה מקומות חדשים ומומלצים:

משק עפאים, מושב עידן
במשק עפאים לחקלאות בת-קיימא שבמושב עידן מגדלים בעלי חיים, פירות וירקות אורגניים. בדיר גדלות עיזים אלפיניות לחלב, בלול מתרוצצות תרנגולות חופש ובמטעים ובשדות גדלים תמרים, מנגו, ירקות ועשבי תיבול. הכל גדל בשיטות מסורתיות, ללא חומרי הדברה, חומרים משמרים, הורמונים או הנדסה גנטית.
בחצר הדיר מגישים ארוחות עשירות על טהרת התוצרת המקומית: גבינות טריות ובשלות, סלטים טריים, ממרחי עשבים, מאפים, ביצים אורגניות, לחמי מחמצת ותבשילים שונים. במשך השבוע בית הקפה פתוח לקבוצות, בסופי שבוע (חמישי החל מהשעה 16:00 ושישי מהבוקר ועד 15:00) כל אחד יכול לעצור כאן ולהינות מאוכל טעים, טרי ובריא. בתיאום מראש אפשר לסייר בדיר ובלול ולהתנסות בחליבה.
טלפון: 052-3666850, אתר אינטרנט

גבינות ממשק עפאים | הצילום באדיבות משק עפאים

להתיידד עם עז בדיר של משק רפאים | צילום: הילה שילוני

בר במדבר, חצבה
מסעדת בשרים המעוצבת בסגנון מדברי המגישה בשרים על האש (סטייקים, קבב, פרגיות ועוד) עם תוספות וסלטים מתוצרת מקומית ועונתית. המסעדה נמצאת בחצר מוצלת עם דשא ואוהל אירוח גדול, המשמש לאירועים פרטיים ולקבוצות. אחרי שסיימו לאכול, הילדים יכולים להתרוצץ ולשחק בחצר ובאוהל בזמן שההורים ממשיכים לשבת בנחת.
טלפון: 08-6581406, אתר אינטרנט

רוזטה, עין יהב
בית קפה ובר טבעוני שמוכיח שאפשר ליהנות מארוחה טובה גם בלי בשר, גבינות או ביצים. התפריט העשיר מציע קישים, סלטים, מרקים ותבשילים בגישת "מהשדה לצלחת", כשהכל נקטף ומבושל באותו יום. כל הרכיבים כולם באים מהצומח, ללא סוכר, ללא קמח לבן וללא תחליפים מעובדים. בשעות הבוקר אפשר ליהנות ממקושקשת טופו ופטריות יער הגדלות בפארן, סלט רענן מירקות שרק נקטפו, ממרחים שמייצרת בעלת המקום מאגוזים, שקדים, קשיו, ירקות וקטניות, לחמי מחמצת, וופל בלגי מכוסמין מלא המוגש עם סירופ מייפל אמיתי, פירות וגרנולה בייתית. בשעות הצהריים תוכלו ליהנות מחומוס ופיתות ביתיות, קוסקוס מלא מסולת עם מרק עשיר משלל הירקות הגדלים בחממות הערבה ותבשילים מתחלפים. יש גם מנות ללא גלוטן ואפשר לקחת מנות בטייק אוויי. המקום פתוח בימים שלישי עד שישי (בשלישי ורביעי בין השעות 22:00-12:00, בחמישי 22:00-9:00, בשישי 15:00-9:00) – שעות הפעילות משתנות בהתאם לעונות השנה, כדאי להתקשר מראש כדי לוודא.
טלפון:
08-622808, פייסבוק

רוזטה. סלט מירקות הערבה עם גבינת שקדים בייצור עצמי וזיתי קלמטה | הצילום באדיבות רוזטה

ואם כבר עצרתם בעין יהב, הנה שני מקומות שישמחו את חובבי המתוקים:

שוקוליטלי בוטיק שוקולד איכותי שמציע בנוסף לתוצרת מתוקה גם סדנאות משפחתיות ליצירת שוקולד. בתיאום מראש. טלפון: 052-866-6273

גרטרוד יוגורטריה משפחתית המגישה תפריט עשיר של קינוחים ומתוקים, כשגולת הכותרת היא גלידת יוגורט ביתית עם תוספות נהדרות כמו פירות העונה, ריבות ורטבים ביתיים, פיצוחים, פרלינים וגרנולה ביתית. בחורף מתווספים לתפריט מרקים, סחלב, שוקו חם ומשקאות קפה. טלפון: 052-881-4466

מה תרצו על גלידת היוגורט שלכם? מבחר תוספות בגרטרוד

גמלייה, ספיר
שתי דקות מעין יהב, בלב נוף מדברי, שוכנת מסעדת חאן גמלייה, המגישה תפריט מגוון הכולל סלטים מהתוצרת החקלאית של הערבה, מיני ניגובים, פיצות, פסטות, מנות ילדים ועוד. סגור בימי ראשון ושני, בשלישי עד שישי פתוח בין השעות 13:30 – 23:00, בשבת מ-11:00 עד 22:30.

טלפון: 072-3281299, אתר אינטרנט

גן ירק, צופר
הביקור בגינת הירק של רונית ומוטי אלעזרי מהווה דרך נפלאה להתחיל את היום. ארוחת בוקר ובראנץ' עשירות עם סלטים מירקות אורגניים שנקטפו בגינה החקלאית המתובלים בצמחי תבלין מקומיים, תה צמחים ריחני ומאפים ביתיים.
טלפון: 052-3666819

ארוחת בוקר בגן הירק האורגני של משפחת אלעזרי בצופר | צילום: רונית אלעזרי

אוכלים בבית של…
פרויקט קולינרי חדש שבו שש משפחות מקומיות פותחות את בתיהן ומספקות הצצה לחיים בערבה בשילוב עם ארוחה קולינארית אותנטית, ייחודית ועשירה. כל משפחה מציעה טעמים ממטבחים שונים: תימני, מרוקאי, עירקי ועוד. הארוחות רק בתיאום מראש, המחירים שונים. אפשר לתאם את הביקור ישירות עם המשפחות המשתתפות, פרטים תמצאו כאן >>

תערוכה חלקאית בערבה
כל שנה במהלך חודש פברואר מתקיימת תערוכה חקלאית בתחנת "יאיר" של מו"פ ערבה תיכונה וצפונית, בחצבה, עם שלל החידושים והגידולים החקלאיים. עדכון על האירועים ועל מועד התערוכה אפשר למצוא באתר מועצה אזורית הערבה התיכונה.

בתמונה הפותחת: מתוצרת משק עפאים במושב עידן

 

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: