תפריט עמוד

בודפשט גדושה במוזיאונים, ואין זאת הגזמה. המוזיאון לאמנויות יפות בכיכר הגיבורים, הגלריה הלאומית במצודה והמוזיאון הלאומי בפשט – כל אלה מהווים בחירה מובנת מאליה. אך בצידם יש עוד עשרות אוספים קטנים יותר, שכל אחד מהם מוקדש לתחום מצומצם – מטכנולוגיה רפואית ועד לכתבי יד לותרניים. בהתחשב בהיצע העצום, אל תחמיצו כמה מוזיאונים מיוחדים, חלקם מוזרים וחלקם מוסדות הונגריים אמיתיים.

מידע נוסף, טיפים וכתבות מרתקות על בודפשט כאן
אחרי המהומות הפוליטיות של 1989 הוסרו הפסלים המונומנטליים בסגנון הריאליזם הסוציאליסטי, שפיארו בעבר את חוצות בודפשט, את גניה ואת כיכרותיה. פסליהם של מארקס, לנין וגיבורים קומוניסטיים רבים אחרים הורדו והוגלו לפארק הפסלים (Szobor Park). פארק הפסלים הוא אמנם אחד מאתרי התיירות הפופולריים ביותר בבודפשט, אבל בשל הוויכוח הפוליטי הסובב אותו, הוא נותר במיקומו המבודד, באחת משכונות השוליים של העיר.

בכניסה לפארק-מוזיאון תקבלו מפה, ובה הסברים על הפסלים, אך אין ספק, שמנה של סנטימנטליות שמאלנית תסייע לכם ליהנות מהביקור. שימו לב לכך כי אימרה נאגי (Imre Nagy), ראש ממשלת הונגריה בזמן המרד של 1956, זכה למונומנט חדש בלב העיר, אבל פסלו נמצא גם כאן, מאחורי מצבת הזיכרון למלחמת האזרחים הספרדית. הצוות של המוזיאון ישמח לעזור בכל שאלה, ובמקום פועלת גם חנות מזכרות נהדרת, המוכרת כל מיני פיצ'פקעס קומוניסטיים – מחולצות T של הצבא האדום ועד תקליטורים של שירי לכת סובייטיים.
כתובת: Balatoni utca
טלפון: 36-1-4247500

בארץ ההמצאות
רבים אינם יודעים זאת, אבל בהונגריה המציאו כמה סוגי כסאות, שיטות לכריכת ספרים וטכניקות באמנות הקרמיקה. המוזיאון לאומנויות שימושיות (Iparmuvészeti Múzeum) ירשים כל מי שניסה אי פעם להדביק מחדש כלי ישן שנשבר. כדי להגיע אליו, נוסעים בקו המטרו M3 ויורדים בתחנת Ferenc körút. במוזיאון, המתוכנן היטב, יש כתוביות באנגלית, והוא מציג אוסף מרתק של עבודות עיצוב, מלאכה ועוד – מביצי פברג'ה, דרך אריגים ועד רהיטים. דגש מיוחד מושם במוזיאון על אסכולת היוגנדשטיל הגרמנית ועל האר נובו. כדאי להקדיש מספיק זמן לשיטוט באולמות המרוחקים, שגם בהם חבויים אוצרות רבים.
שעות פתיחה: 18:00-10:00, סגור בימי שני
כתובת: Üllöi utca 33-37
טלפון: 36-1-4565107

מול בניין הפרלמנט בפשט נמצא המוזיאון האתנוגרפי (Néprajzi Múzeum). כדי להגיע אל המוזיאון יש לנסוע בקו המטרו M2, ולרדת בתחנת Kossuth tér. תערוכות הקבע, הכוללות אוסף עצום של אמנות עממית הונגרית, עלולות להיות מעט משמימות, אבל התערוכות המתחלפות מספקות בדרך כלל פיצוי מלא. המבנה הגדול שבו מוצגים האוספים שווה ביקור בזכות עצמו. הבניין, המעוטר בפרסקאות ובקישוטים מוזהבים, הוקם ב-1893 כמשכנו של בית המשפט העליון. כאן צולמה גם סצינת הלוויה בסרטה של מדונה "אוויטה".
שעות פתיחה: 18:00-10:00, סגור בימי שני
כתובת: Kossuth Lajos tér 12
טלפון: 36-1-4732400

אוהבי המוזיקה לא יוותרו על ביקור במוזיאון לתולדות המוזיקה (Zenetörténeti Múzeum), הנמצא ברובע המצודה. כדי להגיע אל המוזיאון יש לנסוע אל המצודה באוטובוס היוצא מתחנת המטרו בכיכר מוסקבה (Moszkva tér). בין המוצגים במקום – כלי נגינה עתיקים, חדר מלאכה שלם של בונה כינורות ואוסף מכתבי היד של ברטוק.
כתובת: Táncsics Mihály utca 7

מוסד נוסף המוקדש למלחין ההונגרי הנודע הוא בית הזיכרון לבלה ברטוק (Bartók Béla Emlékház), השוכן בבית מגוריו של המלחין בבודה. כדי להגיע למקום נוסעים בקו האוטובוס 5. בבית הזיכרון יש תערוכה מיצירותיו של המלחין, וכן אוסף המוזיקה העממית שליקט ברטוק עצמו. בקיץ מתקיימים בגן קונצרטים של מוזיקה קאמרית.
כתובת: Csalán utca 29
טלפון: 36-1-3942100

אם ברצונכם לחזור אחורה בזמן ולבקר בכפר איכרים מזרח אירופי טיפוסי – על בקתותיו בעלות גגות הקש, הפזורות בין צריחי העץ של הכנסיות – כדאי לכם להגיע למוזיאון הכפרי תחת כיפת השמים. הוא נמצא במרחק של כחצי שעה נסיעה מבודה, ליד מושבת האמנים של העיירה סנטאנדרה (Szentendre), שמצפון לבודפשט. כדי להגיע אל המוזיאון – הפתוח בחודשים אפריל-אוקטובר, נוסעים ברכבת הפרברים HEV מ-Batthyány tér בבודה עד לסנטאנדרה, ומשם באוטובוס מספר 8. במוזיאון מוצגים מבנים מהתקופה שקדמה לעידן קופסאות בנייני הלְבֵנים, שהרסו את קסמה של הונגריה הכפרית. המבנים הללו הובאו לכאן מפורקים והוקמו בסנטאנדרה מחדש, על הריהוט הכפרי המקורי שלהם. את הביקור במוזיאון ניתן לשלב במסגרת טיול בן יום שלם אל מושבת האמנים המקסימה של סנטאנדרה, עיירה המהווה מונומנט היסטורי של ממש.
כתובת: Szabadságforrás utca, Szentendre

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: