היא קרובה פיזית וקרובה ללב, יפה כל השנה, עם תרבות, מוזיקה, קולינריה, טבע ונופים שאי אפשר לעמוד בפניהם. מנחשים מיהי? יוון, כמובן. ולא סתם, אלא יוון ההררית – ירוקה, כפרית, שופעת מים ופסגות מרהיבות, משמחת את העין ואת הלב.
אחד הדברים הנפלאים ביוון, ויש בה הרבה דברים נפלאים, שזהו יעד של 365 ימים בשנה. בשונה מיעדים אחרים באירופה, ביוון אפשר לטייל לאורך כל עונה – בחורף, באביב, בקיץ ובסתיו. לכל עונה יש את הייחוד שלה, בכל עונה תתגלה בפניכם יוון שונה ומרתקת.
אחת העונות היפות לטיול ביוון היא האביב: עדיין יש הרבה שלג בהרים, ומנגד, הטבע מתחיל להתעורר, עם שפע של מים שזורמים בכל מקום, העדרים יוצאים למרעה, הכפרים הקטנים, שהיו רדומים בחורף, קמים לתחייה. לעומת מקומות אחרים באירופה, כשתחילת אפריל היא רק קצה-קצהו של האביב, ביוון ההררית האביב בעיצומו, ועם זאת, עדיין אפשר ליהנות ממראות של שלג. הטוב מכל העולמות. ואין כמו לראות ולחוות את כל היופי הזה בטיול ג'יפים – הדרך הנוחה והבטוחה להגיע לכל פינה, להתחבר לשטח, לטבע, לנופים ולתושבי הכפרים המבודדים.
אז מה רואים בטיול ג'יפים ביוון ההררית? מסלול הטיול מקיף ומרתק וכולל את חבל צומרקה המרהיב, חבל אבריטניה, כפרי זגוריה והמנזרים התלויים במטאורה. זהו טיול שיורד מהכבישים המהירים, זונח את הערים ומתמקד באזורי הכפר. לכל אורכו עוברים מתא שטח לתא שטח, מכפר לכפר, מדרך כפרית אחת לדרך לשנייה – שבוע שלם בלי עיר גדולה, בלי כביש דו-מסלולי. חוצים מעברי הרים, עם נופים אלפיניים שתתקשו להאמין שזוהי יוון, אוכלים בטברנות מקומיות מנות כמו פשטידה ותבשילי תנור, ולא רק סלט יווני וצזי'קי, המוכרים עד עייפה, שותים ציפורו, המשקה של האזורים הכפריים.
לכל אלה נוספות פעילויות משמחות כמו סדנת בישול שבה לומדים להכין את הפשטידה המקומית (זאת שטעמתם בטברנות הכפריות) או יוגה בלב הטבע, לצד פעילויות מקפיצות אדרנלין, כמו רפטינג, ויה פראטה (בטיולים לצעירים ולמשפחות) ועוד. גם הלינה במהלך הטיול מוצלחת מאוד, במלונות כפריים מקסימים ברמה מצוינת.
כמה מילים, ממש על קצה המזלג, על האזורים השונים שבהם עובר טיול הג'יפים. כיוון שהמציאות עולה על כל דמיון, התמונות עוזרות להשלים מה שהמילים לא יכולות לתאר.
חבל אבריטניה: שווייץ זה כאן
לא במקרה זכה חבל אבריטניה זכה לכינוי "שווייץ של יוון": האזורה ההררי במרכז יוון מיוער ושופע מים, עם אינספור עצי אשוח, נוף מופלא ואוויר צלול ונקי. נסיעת השטח כאן מלהיבה במיוחד ועוברת דרך קניונים, לאורך נהר ודרך נחלים, כשמכל עבר נשקפים נופים עוצרי נשימה ממש. בין השאר, מבקרים במנזר עתיק התלוי במרומי מצוקים, הולכים בערוץ יפהפה המוביל למערה בה הסתתרו פרטיזנים וחולפים על פני כפרים מסורתיים החבויים בהרים.
חבל צומרקה: נוף פראי ובתולי
חבל הארץ היפהפה והבתולי הרבה פחות מוכר ומטויל מחבל זגוריה השכן. האזור, שנמצא בחלקו הדרומי של רכס הפינדוס, מצטיין בנוף פראי ועוצר נשימה, עם ערוצים עמוקים שעוברים בין פסגות הרכס. בין השאר, אפשר לצאת לרפטינג בנהר האכרטיס, הנהר היפה ביותר ביוון, הכולל מעבר בקניון מרהיב. מכאן יוצאים להליכה רגלית בקניון קלריטס ובמזג אוויר נעים אפשר לרחוץ בבריכות מקסימות במקום.
כפרי זגוריה: הכפרים שמעבר להרים
פירוש השם זגוריה הוא "מעבר להרים", ואכן זהו חבל הררי עם יערות של עצי מחט ונהרות מרשימים. הכפרים באזור שמרו על צביונם העתיק, עם בתי אבן שגגותיהם מצפחה אפורה. את הנחלים חוצים גשרי אבן מקושתים, שהפכו לאחד מסמלי האזור. בזגוריה עובר קניון ויקוס, הקניון העמוק הצר בעולם, והתצפית עליו מרשימה במיוחד.
מטאורה: מנזרים תלויים בראשי צוקים
את המנזרים התלויים של מטאורה, אתר מורשת עולמית ואחד מהתופעות המיוחדות של יוון ההררית, כמעט שאין צורך להציג. עשרות המנזרים, שהוקמו במאה ה-11 בראשי צוקים הנראים כעמודים אדירים המזדקרים מעל פני השטח, שימשו מקלט לנזירים שרצו להתנתק כליל מהבלי העולם, והמיקום המיוחד שלהם עזר לשמור עליהם לאורך אלפי שנים ללא פגע ממלחמות ואירועים של שפיכות דמים.
שישה מנזרים עדיין פעילים ואפשר לבקר בהם ולהתרשם מהשילוב של תופעת טבע ותופעה דתית-תרבותית יוצאת דופן.