החיים במדינת ישראל מספקים לנו, לצערנו, לא מעט אקשן. אם כשאתם יוצאים לחופשה אורבנית אתם רוצים להרגיש יותר שקט וביטחון ממה שהמזרח התיכון מספק, כדאי שתבחרו באחת הערים הבטוחות בעולם. מגזין "פורבס" דירג שישים ערים גדולות לפי מידת הביטחון שהן מספקות למבקרים בהן, על פי פרמטרים כמו פשע, בטיחות אישית, אבטחת תשתיות, בטיחות בריאותית וסיכונים לאסונות טבע. קבלו את החמישייה המובילה:
לקריאה נוספת:
סינגפור
העיר-מדינה שבדרום-מזרח אסיה זכתה, לפי הדירוג, בתואר העיר הבטוחה בעולם. כמה סיבות מקנות לסינגפור את התואר זה – ראשית, סינגפור לא חווה כמעט אסונות טבע כמו טייפונים, שיטפונות, התפרצויות געשיות או רעידות אדמה (בשונה ממדינות רבות במזרח אסיה).. בנוסף, מערכות התשתית העירוניות בטוחות מאוד, שיעור הפשיעה והאלימות כמעט אפסי וסינגפור נהנית מיציבות פוליטית וכלכלית.
יש מחיר לביטחון הזה – בסינגפור יש אפס סובלנות כלפי פשיעה, קלה כחמורה. העיר שבה גם לעיסת מסטיק ברחוב נחשבת לפשע שהעונש עליו הוא קנס של 10,000 דולר או עד שנתיים מאסר, ידועה בחוקים הנוקשים שבה ואכיפת חוק קפדנית ודקדקנית. למרות שסינגפור נחשבת לאחת המדינות המתקדמות והמפותחות בעולם, בכל הודע לזכויות אדם היא לא מצטיינת, מה שבא לידי ביטוי לא רק בקנסות אסטרונומיים, אלא גם בעונשי מלקות שהם עניין שבשגרה. יש סיבות נוספות ופחות שנויות במחלוקת לכך שסינגפור בטוחה כל כך – זוהי עיר אולטרה מודרנית, עם תשתיות מפותחות וחדשניות, שהרחובות בה מוארים היטב ובתי העסק בה מצוידים במצלמות איכותיות במעגל סגור- שני גורמים שתורמים לתחושת הביטחון של התושבים והמבקרים. אם כבר נפגעתם או שהייתם עדים לפשע נדיר – שירותי החירום בעיר אמינים ויעילים.
טוקיו
גם טוקיו, בדומה לסינגפור, היא עיר נקיה, יעילה להפליא וגם – בטוחה, למרות שהיא אחת הערים המאוכלסות ביותר בעולם, עם למעלה מ-14 מיליון תושבים בעיר עצמה וכ-41 מיליון תושבים במטרופולין. בטוקיו רמת הסיכון הבריאותי נמוכה במיוחד, אבל תחושת הביטחון הגבוהה נובעת בעיקר משום שרמת הפשיעה בטוקיו (וביפן בכלל) נמוכה מאוד. ראשית, שיעור מקרי הרצח ביפן הוא מהנמוכים בעולם – כ-0.25 לכל מאה אלף תושבים, בהשוואה ל-6.52 בארה"ב. אחת הסיבות לכך היא חוקי הנשק הנוקשים ביפן – מי שרוצה לקבל רישיון לנשק ביפן, חייב לעבור בדיקות רקע מחמירות שבוחנות, בין היתר, האם הוא מעורב בפשע מאורגן, מהו מצבו הכלכלי ומה מצב היחסים במשפחה. לאחר מכן עליו לעבור סדנה של יום שלם, להיבחן במטווח (ולהצליח לדייק בשיעור של 95 אחוזים), לעבור מבחן כתוב ולעבור בדיקת סמים והערכה של בריאות הנפש. כדי להמשיך להחזיק ברישיון הנשק על בעליו לעבור תהליך זהה אחת לשלוש שנים.
גם הסיכון לגניבה נמוך מאוד בטוקיו – לא נדיר לראות אנשים משאירים על השולחן בבית הקפה את התיק או את הלפטופ שלהם והולכים לשירותים, למשל. כשהם חוזרים, התיק או הלפטופ יחכו להם. גם נשים יכולות לחוש בטוחות בטוקיו, אפילו אם הן מטיילות לבד. אמנם מקרים של הטרדה מינית ברכבת התחתית הצפופה אינם מאוד נדירים, אבל בשעות העומס נשים יכולות לנסוע בקרונות המיועדים לנשים בלבד ולהימנע מהטרדות. לרשויות ביפן חשוב שהתושבים והתיירים ירגישו בטוחים. תחנות משטרה קטנות שפזורות לא רק במרכזי הערים אלא גם בשכונות המגורים מגבירות את תחושת הביטחון האישי. תחנות אלה מאוישות 24 שעות ביממה על ידי שוטר או שניים, כששוטר נוסף מפטרל באופניים. עצם הנוכחות של השוטרים ברחובות מסייעת במניעת פשעים פוטנציאליים.
עם זאת, נראה שיותר מהכל, האופי היפני הוא שאחראי לשיעורי הפשיעה הנמוכים. היפנים מאופקים מאוד, מעדיפים להימנע מקונפליקטים ומעריכים מאוד הרמוניה וסדר חברתי, ואפשר לחוש זאת כשמטיילים ברחובות טוקיו.
טורונטו
טורונטו, על פי הדירוג, היא העיר השלישית בעולם ברמת הבטיחות, והראשונה בצפון אמריקה. היא נחשבת ליעד בטוח במיוחד למטיילים, התשתיות בה נחשבות בטוחות ושירותי הבריאות אמינים, מה שמפחית סיכונים בריאותיים. יש בה 287 מקרי פשיעה לכל 100 אלף תושבים, נמוך יותר מכל עיר אחרת בצפון אמריקה. כעיר גדולה (הגדולה ביותר בקנדה) עם אוכלוסייה רב תרבותית, טורונטו לא חפה מסכנות, והיא סובלת מבעיות שהרבה ערים גדולות סובלות מהן, כמו הומלסים, וגם בטורונטו יש שכונות שעדיף לא להסתובב בהן, במיוחד בלילה. עם זאת, הסבירות של תייר להיתקל בפשיעה ברחובות טורונטו היא נמוכה. הפשעים הנפוצים ביותר הם "פשעים קטנים" כמו גניבה מחנות או גניבת אופניים. פשיעה אלימה היא מזערית.
המשטרה בטורונטו חזקה ויעילה, עם מרכזי שיטור קהילתי שפזורים ברחבי העיר ותורמים למניעת פשיעה. רחובות טורונטו מוארים היטב, מה שמגביר את תחושת הביטחון ברחובות, במיוחד בלילה, ויש בה יותר הולכי רגל ברחובות בהשוואה לערים רבות בארצות הברית, מה שמטפח תחושה של ערבות הדדית ומגביר את תחושת הביטחון של התושבים. תחושת הקהילתיות החזקה והמעורבות של התושבים בחיי השכונות מסייעת לשמור על סביבה בטוחה ומאפשרת לתושבים לדווח אם משהו נראה להם חשוד. הסכנות בטורונטו נשקפות מכיוון אחר: תנאי מזג האוויר. בחורף סופות שלגים עלולות לגרום לנזק (וגם לסכנת החלקה), ובקיץ סופות רעמים וסופות טורנדו נפוצות למדי.
סידני
סידני היא לא רק עיר יפהפייה ומלאת חיים שמציעה חיי תרבות עשירים, סצנה קולינרית תוססת, שפע של אטרקציות ונופים יפים. זוהי עיר בטוחה מאוד לתושבים ולתיירים המבקרים בה, עם תשתיות בטוחות, שרותי בריאות אמינים, וגם אבטחה דיגיטלית מצוינת (בהיבט זה סידני היא המובילה בעולם). הסיכוי של תייר בעיר ליפול קרבן לתקיפה הוא מזערי, ויש בעיר יחסית מעט פשעי רכוש או תקיפות מיניות. כמו בכל עיר גדולה, גם כאן יש אזורים שפחות בטוח להסתובב בהם בלילה, ותיירים עשויים להיתקל בפשעי ונדליזם או בעישון סמים לא חוקיים. למרות זאת, בסידני אין כמעט בעיות סמים גדולות או מקרי פשיעה חמורים, וכאשר יש מקרי פשיעה, המשטרה מגיעה במהירות לזירת הפשע. שוטרים נמצאים כמעט בכל פינת רחוב ובמוקדי התחבורה הציבורית. בנוסף, העיר מרושתת היטב במצלמות אבטחה שעוזרות במניעתם של פשעים.
ציריך
ציריך, הגדולה בערי שווייץ, היא אחת הערים המובילות בעולם כמעט בכל פרמטר של איכות חיים – היא נקייה להפליא, מציעה תחבורה ציבורית מצוינת, תשתיות טובות, נופים מרהיבים וגישה נוחה לטבע, ואם זה לא מספיק – זוהי גם העיר הבטוחה ביותר באירופה ואחת מחמש הערים הבטוחות בעולם. הסיכון להיפגע בציריך מאסונות טבע הוא מהנמוכים בעולם. גם רמת הפשיעה בעיר נמוכה מאוד ונשים יכולות להרגיש בנוח לטייל בעיר לבדן. כמובן, כמו כל עיר גדולה, לעתים מתרחשים בעיר יותר פשעים קטנים, כמו כייסות, ולכן כדאי להיות ערניים באזורים עמוסים.
יש כמה סיבות לכך שציריך בטוחה כל כך. ראשית, ציריך היא אמנם העיר הגדולה בשווייץ, אך היא קטנה יחסית לערים גדולות אחרות בעולם – יש בה רק כ-415 אלף תושבים, ובמטרופולין כולו – כ-1.83 מיליון. ציריך היא אחת מהערים העשירות והיקרות בעולם, ולכן היא פחות אטרקטיבית עבור מהגרים ואוכלוסיות מוחלשות, מה שמתבטא בין היתר בפחות מחוסרי בית ופושטי יד, וגם בשיעורי פשיעה נמוכים יותר. ציריך אמנם עשירה מאוד, אבל יש בה תמיכה סוציאלית רחבה והפערים החברתיים והכלכליים בציריך מצומצמים יחסית ביחס לערים גדולות אחרות, וידוע שפערים כלכליים הולכים יד ביד עם עלייה ברמת הפשיעה. גם היציבות הפוליטית והעובדה שהדמוקרטיה בציריך ישירה (יש משאלי עם בכל סוגיה מהותית) תורמות לתחושת הביטחון.
ואיזה ערים הן הכי פחות בטוחות?
- קראקס, ונצואלה – בירת ונצואלה מדורגת כמדינה המסוכנת ביותר בעולם. ונצואלה היא מדינה לא יציבה פוליטית, מה שגורם לעתים תכופות להפרות סדר, ויש בה פערים כלכליים גדולים. שתורמים לשיעור פשיעה גבוה. במדינה, ובמיוחד בקראקס, יש ריבוי של פשעים אלימים, ויש גם מקרי חטיפות וטרור. אם לא די בכך, תשתיות הבריאות בעיר לקויות ויש בה סיכון גבוה לבריאות.
- קראצ'י, פקיסטן – בדומה לקראקס, גם בירת פקיסטן סובלת מבעיות ביטחון רבות שמאיימות על שלומם של המבקרים בעיר ואלה שחיים בה. אלה כוללות פשע, אלימות, איומי טרור ואם לא די בכך, אז גם אסונות טבע.
- ינגון, מיאנמר – מיאנמר (בורמה) אמנם ידועה במקדשיה ובנופיה הפסטורליים, אבל היא סובלת מחוסר יציבות פוליטית, ממחאות נרחבות ומרדיפות של קבוצות דתיות, כמו גם משיעורים גבוהים של פשיעה ואלימות.
טוביה הגיב:
תודה, היה מחכים
משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
מענין מועיל. תודה