תפריט עמוד

הסעודה האחרונה: המסעדה הטובה בעולם נסגרה

שתפו:

מסעדת אל בולי, אחד המוסדות הידועים ביותר בעולם הקולינרי ומי שנחשבה למסעדה הטובה בעולם, או לפחות אחת הטובות, סגרה את שעריה לאחר שהשף פראן אדריה החליט לפרוש בשיא. המסעדה, בעיירה הקטלונית רוזס, מצפון לברצלונה, קיימת כמה עשרות שנים, אולם את פרסומה העולמי קנתה בשנות ה-90, כאשר השף המהולל פראן אדריה הפך לבעליה. אדריה הוא מחלוצי המטבח המולקולארי, והרבה לפני ששיטת הבישול החדשנית הזאת הפכה לנחלתם של שפים רבים ברחבי העולם, וגם בישראל, הוא טרח במטבח-מעבדה שלו על מיצוי טעמים וזיקוקם, והגיש לאורחיו מנות מרהיבות ומוזרות להפליא בתוך כפיות, מזרקים וצנצנות זעירות. שמועות על השף הספרדי החדשני התפשטו, תחילה בקרב שפים אחרים ואז בקרב אוהבי מזון, ועד מהרה רשימת ההמתנה למסעדת אל בולי הלכה והתמלאה. המסעדה, בת 50 המושבים, היתה פתוחה רק שישה חודשים בשנה, ובשנים האחרונות מי שרצה לאכול בה נאלץ להמתין לא פחות משנתיים למקום פנוי. אלא שהלחץ במטבח, על 70 טבחיו, והצורך להדהים את אורחיו בכל ערב מחדש הכריעו את השף המוכשר, והוא הכריז על סגירתה של המסעדה בסוף חודש יולי 2011.

אדריה (מימין) מנצח על המטבח באל בולי | צילום: Charles Haynes, flickr

אלא שלא איש כאדריה יפרוש בשקט. סעודת הפרידה שערך באל בולי לקומץ אורחים ברי מזל כללה לא פחות מ-49 מנות, שהדגימו להפליא את הווירטואוזיות של השף: לפתיחה קיבלו האורחים טיפה של זית משוחזר, שהונחה על הלשון ואז רוססה בספריי של ורמוט. המנות האחרות כללו, בין השאר, מרנג צדפות, קפוצ'ינו של בשר ציד, ארנבת שבושלה בדמה שלה, קינואה עם כבד אווז ועוד ועוד. למרות שמסעדה עצמה נסגרה, אדריה אינו פורש מהתחום. הוא כבר הודיע כי בשנת 2014 יפתח באותו מקום מכון מחקר קולינרי, שבו יתארחו שפים אשר יעבדו לצדו של אדריה על פיתוח של מנות יצירתיות ופורצות דרך.

עוד על מסעדת אל בולי ומסעדות פורצות דרך נוספות, בכתבת הבאה:

מסעדות יוקרה: בישול מושגי
מסעדות יוקרה: בישול מושגי
הטרנד הלוהט במסעדות היוקרה בעולם הוא בישול מוּשגי: שילובים מפתיעים ותמוהים ערוכים על צלחת, ולצדה מוגשים מזרקים או מבחנות עם מיצויי טעמים. אביטל ענבר יצא לסיבוב מסעדות וחזר המום מהתוצאה ומבולבל מהדרך


לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: