אצטדיוני הכדורגל המובילים בעולם

שתפו:

מה הופך אצטדיון כדורגל לאגדי, איפה יש סיורים מודרכים ומוזיאונים לכדורגל ואיזה אצטדיון מחליף צבע בהתאם לקבוצה המשחקת בו. מקמפ נואו בברצלונה, דרך לוז’ניקי במוסקבה ועד המרקנה בריו דה ז'ניירו, קבלו הצצה לכמה מאצטדיוני הכדורגל המובילים בעולם

עודכן 14.3.22

יש אצטדיונים שהם הרבה יותר מאתר לאירועי ספורט. בעידן שבו שחקני הכדורגל הם סלבריטאים, שכל צעד שלהם מתועד ועם מליוני מעריצים ברחבי העולם, זה לא מפתיע שיש אצטדיונים המהווים אתר תיירות פופולרי ומושכים מבקרים גם כשאין משחק. הנה כמה מאצטדיוני הכדורגל המובילים בעולם – בשל גודלם, הארכיטקטורה המרשימה שלהם או ההילה הזוהרת שנקשרה בשמם.

עוד כדורגל עולמי

קמפ נואו, ברצלונה

קמפ נואו (Camp Nou), האצטדיון הגדול באירופה, עם 99,354 מקומות ישיבה. זהו אצטדיון הבית של ברסה, קבוצת הכדורגל האגדית של ברצלונה ומאתרי התיירות הפופולריים בברצלונה. מלבד משחקי הבית של הקבוצה, קמפ נואו מארח אירועי ספורט חשובים כמו שני גמרים של ליגת האלופות, והופעות רוק גדולות, בהן של להקת U2. מומלץ מאוד להגיע בזמן משחק וליהנות מהאווירה המשולהבת, אבל האצטדיון שווה ביקור בכל מקרה. הביקור כולל סיור באצטדיון, ביציעים ובחדרי ההלבשה, ומאפשר להגיע הכי קרוב שאפשר לדשא שעליו דורך מסי. הסיור מסתיים במוזיאון קמפ נואו, שבו מוצגים היסטוריים הקשורים לקבוצה – גביעים, נעלים ומדים מתקופות שונות, סרטונים ועוד. אתר האצטדיון

מפ נואו, האצטדיון הגדול באירופה וביתה של ברסה

קמפ נואו, האצטדיון הגדול באירופה וביתה של ברסה | צילום: Christian Bertrand / Shutterstock.com

עוד בסביבה: טיול בברצלונה עובר דרך אינספור אתרים מלהיבים, בהם שדרת לה רמבלה, הנמל, הרובע הגותי, שוק האוכל לה בוקריה והיצירות הארכיטקטוניות המדהימות של גאודי, דוגמת פארק גואל וכנסיית לה סגרדה פמיליה.

פארק גואל, מהאטרקציות הבולטות של ברצלונה | צילומים: שאטרסטוק

פארק גואל, מהאטרקציות הבולטות של ברצלונה | צילומים: שאטרסטוק

אליאנץ ארנה, מינכן

האליאנץ ארנה (Allianz Arena), הממוקם בצפון מינכן, משמש כאצטדיון הבית של באיירן מינכן ואת פרסומו הוא קנה לא רק בזכות הקבוצה, אלא גם בשל עיצובו המיוחד, שאחראי לכינוי Schlauchboot – סירה מתנפחת. אחד הדברים שמייחדים את האליאנץ ארנה, שתוכנן על ידי האדריכלים השווייצרים הנחשבים הרצוג ומרון (שתכננו גם את האצטדיון האולימפי בבייג'ינג, ראו בהמשך), הוא יריעות הגג שלו, המשנות צבע לאדום, כחול או לבן בהתאם לצבעי הקבוצה המשחקת (למשל, כשנבחרת גרמניה משחקת באצטדיון הוא מואר בלבן). האצטדיון, המכיל 71,137 צופים, נחנך ב-2005 ואירח את משחק הפתיחה של מונדיאל 2006. באצטדיון נערכים סיורים מודרכים הכוללים ביקור ביציעים, בחדרי ההלבשה, במתחם התקשורת ובמנהרת השחקנים. ניתן לבקר גם במוזיאון המוקדש לבאיירן מינכן. במתחם האצטדיון יש כמה מסעדות ואטרקציות והבילוי פה מהנה גם למי שלא חובב כדורגל. אתר האצטדיון

האליאנץ ארנה מואר בצבעים שונים, בהתאם לקבוצה המשחקת

האליאנץ ארנה מואר בצבעים שונים, בהתאם לקבוצה המשחקת | צילום: footageclips / Shutterstock.com

עוד בסביבה: כדאי להתחיל את הטיול במינכן בכיכר המרכזית המהריבה, מריאנפלאץ, שסביבה יש כמה אתרים מעניינים, בהם בית העירייה עם מגדל הפעמונים, הקתדרלה של מינכן וכנסיית פטר. בחודש דצמבר הכיכר מתמלאת בדוכנים של שוק חג המולד. עוד מקומות שכדאי לבקר בהם במינכן: הגנים האנגליים, ארמון נימפנברג, הפארק האולימפי ומוזיאון BMW.

כיכר מריאנפלאץ, סביבה מרוכזים כמה ממוקדי העניין הבולטים במינכן

כיכר מריאנפלאץ, סביבה מרוכזים כמה ממוקדי העניין הבולטים במינכן

סן סירו, מילאנו

אצטדיון סן סירו (San Siro) במילאנו, המגרש הביתי של קבוצות הכדורגל אינטר ומילאן, הוקם ב-1925 ועבר מאז כמה סבבים של שיפוצים. השיפוץ האחרון, שנערך בשנות התשעים, הגדיל עד מאוד את תכולתו, העומדת על 85,700 מקומות. בנוסף ליציעים, בסן סירו יש 11 מגדלים, מהם ארבעה הניצבים בארבע פינות ומעליהם הותקן גג. ניתן להשתתף בסיור מודרך הכולל ביקור בחדרי ההלבשה, בכר הדשא ובמוזיאון שבו פריטים הקשורים להיסטוריה של קבוצות הכדורגל אינטר ומילאן, פסלים של השחקנים ותצוגה המוקשות לאגדות עבר בכדורגל, כמו מרדונה. מלבד משחקי כדורגל, מתקיימים כאן גם מופעים ואפילו מיסות המוניות בנוכחות האפיפיור. אתר האצטדיון

אצטדיון סן סירו, מהמרשימים באיטליה

אצטדיון סן סירו, מהמרשימים באיטליה | צילום: Paolo Bona / Shutterstock.com

עוד בסביבה: הסמל הבלתי מעורער של מילאנו הוא קתדרלת הדואומו העמוסה במגדלים, צריחים, פסלים ועיטורים נוספים. סמוך לה נמצאת גלריה ויטוריו עמנואל, עם חנויות מהודרות וגג זכוכית מרשים. עוד כדאי לבקר במצודת קסטלו ספורצסקו ובבית האופרה המפורסם לה סקאלה.

קתדרלת הדואומו שהפכה לסמלה של מילאנו

קתדרלת הדואומו שהפכה לסמלה של מילאנו

אצטדיון וומבלי, לונדון

במעצמת כדורגל במו אנגליה, יש כמה אצטדיונים מיתולוגיים, בהם אצטדיון אולד טראפורד במנצ'סטר, אצטדיון אנפילד בליברפול ואצטדיון האמירויות בלונדון. עם זאת, אי אפשר להתעלם מהאצטדיון האגדי וומבלי (Wembley Stadium). האצטדיון הלונדוני הוא השני בגודלו באירופה, עם 90 אלף מקומות ישיבה, והוא משמש כאצטדיון הבית של נבחרת הכדורגל של אנגליה. האצטדיון הנוכחי נבנה על הריסותיו של אצטדיון וומבלי הישן, שזכה לתהילת עולם אחרי שאירח חמש פעמים את גמר גביע אירופה לאלופות, את משחקי מונדיאל 1966 והיה האצטדיון האולימפי של לונדון ב-1948. ב-2003 נהרס האצטדיון הישן, וב-2007 נחנך האצטדיון החדש – המשחק הרשמי הראשון שנערך בו היה בין נבחרת אנגליה לנבחרת ישראל. מאז הוא הספיק לארח את משחקי הכדורגל באולימפיאדת לונדון 2012, את משחקי הגמר של הליגה האנגלית וכמה משחקים של גמר ליגת האלופות. בנוסף, וומבלי מארח גם משחקי פוטבול ורוגבי ומופעי מוזיקה – בין היתר, הופיעו פה מדונה, ביונסה, U2 ואחרים.

אצטדיון וומבלי בלונדון מארח משחקי כדורגל ורוגבי והופעות מוזיקליות בינלאומיות

אצטדיון וומבלי בלונדון מארח משחקי ספורט ומופעי מוזיקה | צילום: photo.ua / Shutterstock.com

עוד בסביבה: ההיצע של אטרקציות בלונדון אינסופי וכולל בין היתר את ארמון בקינגהם, הביג בן, כיכר טרלפלגר, כיכר פיקדילי, המוזיאון הבריטי, מצודת לונדון, גשר הטאואר, הייד פארק, קובנט גרדן, שוק קמדן ועוד ועוד.

מגדל הביג בן ובתי הפרלמנט בלונדון

מגדל השעון ביג בן והפרלמנט הבריטי

אצטדיון לוז'ניקי, מוסקבה

אצטדיון לוז'ניקי (Luzhniki), הגדול ברוסיה, עלה לכותרות כאצטדיון המארח את המשחקים הבולטים ואת טקסי הפתיחה והסגירה של מונדיאל 2018. זוהי לא הפעם הראשונה שהוא מארח אירועים חשובים בקנה מידה עולמי: הוא שימש כאצטדיון האולימפי באולימפיאדת מוסקבה 1980, ב-1989 נערך בו פסטיבל המוזיקה והשלום שנועד לגשר בין ארצות הברית לברית המועצות, ב-2013 הוא אירח את אליפות העולם באתלטיקה ועוד. שמו של האצטדיון נקשר גם באסון, כאשר ב-1982 נמחצו למוות 67 אוהדים במהלך משחק של גביע אופ"א. לקראת מונדיאל 2018 נערכו באצטדיון שיפוצים מקיפים וכיום הוא מכיל 81,000 מקומות ישיבה.

אצטדיון לוז'ניקי. מארח את מונדיאל 2018 | צילום: Olga.Sh Shutterstock.com

אצטדיון לוז'ניקי. מארח את מונדיאל 2018 | צילום: Olga.Sh Shutterstock.com

עוד בסביבה: הכיכר האדומה, המוקפת במוקדי עניין כמו הקרמלין, כנסיית ואסילי הקדוש והמאוזולאום על שם לנין, מנזר דונסקוי, פארק גורקי, מדרחוב אראבט, מוזיאון פושקין לאמנויות יפות ועוד.

הכיכר האדומה במוסקבה עם מתחם הקרמלין וכנסיית ואסילי הקדוש

הכיכר האדומה במוסקבה עם מתחם הקרמלין וכנסיית ואסילי הקדוש

אצטדיון מישיגן, אן ארבור, מישיגן

האצטדיון של מישיגן, המכונה גם "הבית הגדול" (The Big House), הוא הגדול בארצות הברית והשני בגודלו בעולם, עם מקום ל-107,601 צופים. האצטדיון הוקם ב-1927 כביתה של קבוצת הפוטבול של אוניברסיטת מישיגן באן ארבור (Ann Arbor), אבל הוא מארח גם אירועי ספורט אחרים, בהם משחקי כדורגל – בין השאר התקיים פה ב-2014 משחק כדורגל בין מנצ'סטר יונייטד לריאל מדריד. ב-2010 התקיים פה משחק הוקי קרח בליגת המכללות האמריקאית עם הקהל הגדול בהיסטוריה (נמכרו לו יותר מ-110 אלף כרטיסים), משחק הידוע בשם "הצינה הגדולה בבית הגדול" – The Big Chill at the Big House.

אצטדיון מישיגן, השני בגודלו בעולם

אצטדיון מישיגן, השני בגודלו בעולם |צילום: Susan Montgomery / Shutterstock.com

עוד בסביבה: אן ארבור, הנמצאת כ-60 ק"מ מדטרויט, היא עיר סטודנטיאלית תוססת ונעימה מאוד, עם רחובות מוצלים, בתי קפה וחנויות ייחודיות. בתחומי האוניברסיטה עצמה יש מוזיאון לאמנות, מוזיאון טבע וגנים בוטניים.

המרקנה, ריו דה ז'ניירו

אצטדיון המרקנה (Maracanã) בריו דה ז'ניירו הוקם לקראת  1950 כדי לארח את גביע העולם בכדורגל. במשחק הגמר בין ברזיל לאורוגוואי במונדיאל ההוא אירח האצטדיון מספר שיא של צופים – קרוב ל-200 אלף! מאז, בין היתר בעקבות התמוטטות של אחד היציעים ב-1992, אסון שהסתיים במותם של שלושה צופים ופציעה של כמה עשרות, הוקטנה תכולת הקהל והותקנו בו מושבים. כיום, לאחר כמה סבבים של שיפוצים, האצטדיון מכיל קרוב ל-79,000 צופים. אבל לא גודלו הפך אותו למיתולוגי: במהלך השנים התארחו פה אירועי ספורט מרכזיים, בהם משחקים של מונדיאל 2014 וגמר טורניר הכדורגל באולימפיאדת ריו 2016. זהו אצטדיון הבית של הקבוצות פלמנגו ופלומיננסה ומתקיימים בו גם משחקים של נבחרת ברזיל. האווירה במהלך המשחקים תוססת ונלהבת, וגם אם לא מתקיים משחק, שווה להצטרף לסיור מודרך הכולל ביקור בחדרי ההלבשה, אזורי החימום ומוזיאון הכדורגל.

אצטדיון המרקנה המיתולוגי בריו | צילום: A.PAES / Shutterstock.com

אצטדיון המרקנה המיתולוגי בריו | צילום: A.PAES / Shutterstock.com

עוד בסביבה: בריו תוכלו לבלות בחופים מהיפים בעולם, כמו חוף קופקבנה וחוף איפנמה, לטפס לראשו של הר קורקובדו ולראות את פסל ישו הגואל, ליהנות מתצפית על העיר מהר הסוכר ולטייל ביער הגשם העירוני טיז'וקה.

תצפית על ריו והר הסוכר

תצפית על ריו והר הסוכר

אצטדיון האחד במאי, פיונגיאנג, צפון קוריאה

האצטדיון של צפון קוריאה הוא השני בגודלו בעולם, והוא יכול להכיל בו זמנית כ-114,000 צופים (בעבר האצטדיון היה גדול עוד יותר וקיבולתו עמדה על 150,000 צופים). האצטדיון הזה ייחודי לא רק בשל גודלו אלא גם הודות לצורתו, עם 16 קשתות שיוצרות טבעת שמדמה את פרח המגנוליה. האצטדיון מארח לא משחקי כדורגל, אירועי ספורט נוספים וטקסים רשמיים. הוא נכנס לדפי ההיסטוריה בשל אירוע מחריד שקרה בו, כאשר קציני צבא נשרפו בו חיים לאחר שהואשמו בניסיון חיסול של מנהיג צפון קוריאה לשעבר קים ג'ונג איל.

אצטדיון האחד במאי שצורתו מזכירה פרח מגנוליה

אצטדיון האחד במאי שצורתו מזכירה פרח מגנוליה | צילום: Viktoria Gaman / Shutterstock.com

עוד בסביבה: ארמון השמש בו קבורים מנהיגי צפון קוריאה, שער הניצחון, ארמון הילדים – מתחם תרבות בו ילדי צפון קוראיה לומדים אמנויות לחימה, אקרובטיקה ונגינה.

קן הציפור, בייג'ינג

האצטדיון הלאומי של בייג'ינג, המכונה גם "קן הציפור", הוקם לקראת אולימפיאדת בייג'ינג 2008 ואירח את טקסי הפתיחה והסיום וכן את תחרויות האתלטיקה הקלה. האצטדיון תוכנן על ידי האדריכלים הנחשבים הרצוג ומרון, עם יעוץ אמנותי של האמן הסיני איי ויי ויי והושקעו בבנייתו לא פחות מ-450 מיליון דולר. המבנה המרהיב, שיכול להכיל כתשעים אלף צופים, בנוי בצורה אובלית, עם קורות פלדה השזורות זו בזו, מה שהעניק לו מראה ייחודי של קן ציפור, ומכאן שמו. בשנים אחרי האולימפיאדה התקיימו כאן כמה משחקי כדורגל, כולל משחק ידידות בין ארסנל לצ'לסי ב-2017. מדי חורף מארח האצטדיון פסטיבל שעשועי שלג, וב-2022 הוא צפוי לארח אירועים באולימפיאדת החורף שתתקיים בעיר.

אצטדיון קן הציפור, שהושקעו בבנייתו 450 מיליון דולר

אצטדיון קן הציפור, שהושקעו בבנייתו 450 מיליון דולר | צילום: Songquan Deng / Shutterstock.com

עוד בסביבה: טיול בבייג'ינג כולל כמה אתרי חובה, כמו העיר האסורה, מקדש השמיים וכיכר טיאנמן. במרחק כמה עשרות קילומטרים מהעיר נמצאת החומה הסינית.

מקדש השמיים בבייג'ינג

מקדש השמיים בבייג'ינג

סוקר סיטי, יוהנסבורג, דרום אפריקה

אצטדיון FNB, המוכר יותר בשם סוקר סיטי (Soccer City, "עיר הכדורגל"), הוא הגדול ביותר באפריקה ויכול להכיל כ-95,000 צופים. לקראת מונדיאל 2010 שהתקיים בדרום אפריקה הוא עבר שיפוץ מקיף בעלות של 450 מיליון דולר, במהלכו הוא הורחב ועוצב מחדש בצורה המזכירה כלי חרס אפריקאי. האצטדיון נכנס לדפי ההיסטוריה לא רק בהקשר של כדורגל – במקום הזה נלסון מנדלה נאם את נאומו הראשון אחרי שהשתחרר מהכלא, וכאן גם נערך טקס האשכבה שלו בשנת 2013.

עיר הכדורגל ביוהנסבורג, האצטדיון הגדול באפריקה

עיר הכדורגל ביוהנסבורג, האצטדיון הגדול באפריקה

עוד בסביבה: בעת ביקור ביוהנסבורג מומלץ להגיע למוזיאון אפריקה המוקדש לתרבות ולהיסטוריה של היבשת, מוזיאון האפרטהייד, גשר נלסון מנדלה וקרלטון פנורמה – מגדל התצפית הגבוה באפריקה.

איצטדיון נרנדרה מודי – הכי גדול בעולם

נכון ל-2022 האיצדיון הגדול בעולם מבחינת כמות הצופים הוא איצטדיון נרנדרה מודי באחמדבאד, גוג'ראט, הודו, עם תפוסה של 132,000 מקומות. הוא נבנה בעיקר למשחקי קריקט.

איצטדיון נרנדרה מודי באחמדבאד, גוג'ראט, הודו

איצטדיון נרנדרה מודי באחמדבאד, גוג'ראט, הודו

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: