המסלול נסגר, הסקי נגמר, החשיכה כבר יורדת ומרחבי טבעת הבידור ההיקפית של אתר הסקי עולות צהלות ראשונות. זהו האפרה סקי, השעות העליזות של המדרונות המושלגים, הזמן שבו מתחילות החגיגות. אלכוהול וסקי, צמד חמד שמקומיים ותיירים כאחד יודעים להעריך – אחרי הכול, מה כבר אפשר לעשות כשבחוץ הטמפרטורות צונחות אל מתחת לאפס, הדרכים קפואות וחלקלקות והסקי תם? לשתות, כמובן. השאלה המרכזית היא מה לשתות? התשובה היא עניין של טעם אישי, אבל כדי שלא תפספסו פנינות שיכר מקומיות, דאגנו לרכז לכם כאן כמה אופציות, בהתאם לאזורי הסקי המרכזיים של אירופה. צרפת: יינות משובחים ומשקה עם הנחש בעיירות טין, ואל ד'יזר ובעיירות נוספות הנמצאות באזור Haute Savoie בצרפת, מגישים גם כיום משקה אלכוהולי עם היסטוריה בת מאות שנים שנקרא LA VIPERINE. המשקה הזה אינו חוקי, וגם אם תרצו לא תוכלו לקנות אותו בסופרמרקטים. הוא נוצר בתקופה בה התושבים של אזור הוט-סבואה ההררי, שהיו מבודדים לגמרי מהערים הגדולות, נאלצו להעביר את החורף כשהם מסתמכים אך ורק על מזון ושתייה מתוצרת עצמית. את המשקה המסוים הזה מייצרים מצמח שגדל בתנאים הרריים קשים, שממנו מפיקים אלכוהול באחוז מאוד גבוה, בשילוב עם מי השלגים שקופאים באגמים. את המשקה עדיין אפשר למצוא בחנויות מקומיות בעיירות באזור וגם בחלק מהמסעדות. מוכרים אותו בבקבוקים מעוטרים בציורים שונים, בדיוק כמו בתקופה שבה הוא הומצא ונשות הכפר היו מעטרות את הקנקנים בהם הוא נשמר. אבל החלק המדהים באמת בסיפור הוא שבתוך הבקבוק יש נחש אמיתי, מת אמנם אבל זה עדיין מראה דוחה מאוד. לטענת המקומיים, הנחש הוא שנותן למשקה את צבעו הירוק ומשפר את טעמו המיוחד. אבל עם או בלי נחש, המשקה עשוי מאלכוהול לא חוקי, אז חישבו פעמיים לפני שאתם מנסים.
איטליה: שלטון הגראפה גראפה משחקת תפקיד במשקאות נוספים של אתרי סקי איטלקים. בעיירה צ'רוויניה, כמו גם בעיירות שמסביבה, נהוג לשתות גראפה עם פירות יער מקומיים: בקנקן גדול מערבבים שני שליש גראפה ושליש פירות יער, ובעזרת מצקת מעבירים את התכולה לכוסות באותו היחס. פירות היער שמושרים בגראפה סופגים את האלכוהול לתוכם, ואת המשקה נהוג לשתות בלגימה אחת – את הנוזלים והפירות, שאותם לועסים מעט בפה לפני הבליעה. התוצאה היא משקה אלכוהולי חזק מאוד, מר ומתוק כאחת. אחרי לגימה של כוס כזאת במסעדה, אפשר לצאת לקור המקפיא שבחוץ גם בלי מעיל, ועדיין להרגיש חמימות נעימה… אוסטריה: שנאפס ויין חם אם השנאפס הוא הדז'סטיף הלאומי של האוסטרים, הרי שאת שאר הזמן הם מוציאים בשתיית בירות. להיות באוסטריה בלי לטעום את התוצרת המקומית זה כמו להגיע לאתר סקי ולא לגלוש! נסו למשל Gasser Dark Beer, בירה נפלאה, עם ארומה של חציר (כן, כן) וסיומת מרירה ונעימה. עוד ראויה לאזכור Gosser, מבשלת בירה מצוינת שמעניקה חוויית שתייה קלילה. הפסקת צהריים באתר סקי אוסטרי היא לא הפסקת צהריים ראויה אם אין בה שתיית יין חם. Gluhwein הוא יין חם אדום (לא תמיד מאיכות טובה) שמוגש עם תבלינים. לעתים ישלוט בו הקינמון ואז מתבקשת פיסת שטרודל שתלווה אותו. אף אחד לא יעיר לכם גם אם תשתו קנקן שלם לבד. שוויץ: משקה שוקולד, אלא מה? בעיירות הסקי המקומיות נוהגים גם להגיש משקה שעושה שימוש בגאווה המקומית – השוקולד. המשקה, שמורכב מקקאו עם רום, הוא קלאסיקה חורפית מחממת ומתוקה, שמסבירה גם למה השיגו השוויצרים כל כך מעט ב- 800 שנות שלום… הכתבה באדיבות חברת סקי-פס. לאתר האינטרנט של סקי-פס |
אלכוהול הוא חלק בלתי נפרד מחוויית האפרה סקי, הבילויים שאחרי הגלישה. כל אזור והמשקה שלו - מהיינות הצרפתיים דרך הגראפה האיטלקית ועד השנאפס האוסטרי, מדריך למשקאות שיחממו לכם את הערבים שאחרי הסקי פורסם 1.11.09 |
מונטנגרו בסרטון
Array
(
[continent] => WP_Term Object
(
[term_id] => 551
[name] => אירופה
[slug] => europe
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 551
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 3867
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )