תפריט עמוד

שעת בוקר מוקדמת בחי בר יטבתה, קבוצת ערודים נעמדה לשיחת בוקר צפופה. אחד הזוגות פרש הצידה והחל בהתגופפות צמודה. בתחילה זה נראה כמו שיח של אוהבים, מגע קרוב ונשיקות לרוב. אך מהר מאוד הגיע הרגע הרומנטי לסיומו. משהו קרה. היא לא אהבה את מה שנלחש על אזנה, אולי נעלבה. לעולם לא נדע בדיוק מה קרה ביניהם, אך הפרצוץ החמוץ הניבט למצלמה אומר הכל… דקה לאחר מכן הם התרחקו כל אחד לפינתו וצעדו להם אל עבר אופק.

מיהו הערוד?
הערוד הוא חמור בר אפריקאי, אבי חמור הבית המוכר. בעבר הערודים היו נפוצים בצפון אפריקה ובמזרחה וכן בישראל באזורים מדבריים, ואולם ציד הביא כמעט לכלייתם. הערוד מוזכר בתנ"ך, בספר איוב: "מי שילח פרא חופשי ומוסרות ערוד מי פיתח" (איוב ל"ט, ה'). בשנות השבעים הושבו כמה ערודים לישראל, לחי בר יטבתה, במבצע מורכב, כמעט צבאי, שבו היו מעורבים בין השאר יו"ר רשות שמורות הטבע דאז, האלוף (מיל') אברהם יפה ומפקד חיל האוויר, מוטי הוד, שהשאיל לצורך העניין מטוס תובלה של חיל האוויר שהיה באתיופיה, משם הוטסו הערודים לישראל. כשאתם מטיילים בחי בר יטבתה תזהו את הערודים על פי הטבעות המפוספסות שעל רגליהם.

לקריאה נוספת:

המדבר המתעורר: ביקור אביבי בטבע האילתי 
המדבר המתעורר: ביקור אביבי בטבע האילתי
האביב באזור אילת והערבה מוציא את בעלי החיים החוצה: החרדונים יוצאים להשתזף על הסלעים, איות הצרעים עוצרות את נדידתן כדי להתרענן וגדיי היעלים עושים צעדים ראשונים עם העדר

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: