ראש פינה, המושבה הקסומה שהפכה לפנינה תיירותית, מציעה מגוון רחב של מסעדות, ובסופי שבוע, כשהמקום הומה במבקרים, קשה למצוא מקום פנוי במסעדות המקומיות. כמו בכל מקום, גם כאן יש לא מעט מלכודות תיירים, אבל יש גם לא מעט מסעדות ששווה להגיע אליהן, אם בשביל האוכל ואם בשביל האווירה. כדי להקל עליכם בבחירה, אספנו כמה מסעדות מוצלחות בראש פינה. שוקולטהבמבנה אבן מקסים בלב אתר השחזור של ראש פינה שוכן המקום המתוק הזה שעונה לשם שוקולטה. יש כאן מנות שאפשר למצוא בכל בית קפה, כמו ארוחות בוקר, סלטים, פסטות וכריכים, אבל גולת הכותרת של המקום היא השוקולד. יש כאן מגוון עוגות, רבות מהן על טהרת השוקולד, משקאות שוקולד במגוון טעמים, מרקי שוקולד חמים וקרים וגם פרלינים שמיוצרים במקום וניתן לאכול במקום או לקחת הביתה. גן עדן לאוהבי המתוק. העיצוב יפה וייחודי והאווירה רומנטית. אחוזת שולמיתאחוזת שולמית היא מקום אידיאלי לסעודה רומנטית אחרי טיול במושבה. המסעדה שוכנת במבנה אבן היסטורי והתברכה בנוף יפה לחרמון ולעמק החולה, בעיצוב אלגנטי ומוקפד ובמטבח גורמה צרפתי שנדיר למצוא שכמותו באזור. בתפריט יש מנות קלאסיות מהמטבח הצרפתי עם התמחות מיוחדת בבשרים מעושנים. מרק ערמונים; כבד עוף בפטריות, בצל ויין, מדליוני פילה בקר, אומצת אנטריקוט, שרימפס ברוטב חמאה, שום ויין לבן ופורל מעושן. לקינוח אפשר להתענג על טארט טאטין או קרם ברולה. אם האוכל הכבד יהפוך אתכם למנומנמים תוכלו להישאר לישון במלון הבוטיק הצמוד.
גינת המטבחגינת המטבח היא בית קפה מיוחד מאוד שכדי ליהנות מקסמיו ומארוחות הבוקר הנפלאות שלו צריך להקפיד ולהגיע למקום ביום שישי בבוקר, שכן בשאר ימות השבוע המקום סגור. בית הקפה פועל בחצר ביתם של אמירה ומארק רובין, ושם גם גדל עדר העיזים שמהחלב שלו מגבנים בני הזוג גבינות נהדרות שמככבות בארוחה, ושם נמצא לול התרנגולות ממנו אוספים ביצים טריות לארוחת הבוקר. לצד הגבינות והביצים הארוחה כוללת מאפים מופלאים כמו לחמי שיפון, כוסמין וחיטה מלאה, קרואסונים, וכיסונים ממולאים; סלט ירוק, קיש, קרקרים, ריבות, ממרחים וקינוחים נהדרים. אפשר גם להצטייד הלחמים וגבינות במקום ולקחת הביתה או לצאת לפיקניק בגינת הברון הסמוכה. האווירה הכפרית והרגועה והאוכל המצוין הם דרך מצינת לפתוח את סוף השבוע. ג'עונינסגרה (המקום בשיפוץ לקראת פתיחה כמסעדה אחרת) דוריס קצביםמסעדת דוריס קצבים, ששוכנת בתחנת דלק בכניסה לראש פינה, היא מקדש לאוהבי הבשרים. לכאן לא באים בשביל אווירה מיוחדת או עיצוב יוצא דופן (אלא אם כן מקרר עמוס בנתחי בשר זה הטעם שלכם). הסיבה העיקרית להגיע לכאן היא הבשר, וכאן בהחלט יודעים לעשות אותו. הבשר מגיע מעדרי הבקר של רמת הגולן, ומטופל באטליז הצמוד למסעדה. בתפריט: נקניקיות מרגז וצ'וריסוס, קבב טלה, המבורגר, שניצל עגל חלב וכמובן סטייקים מכל הסוגים: אנטריקוט, פילה, טי-בון, ראמפ ופורטר האוס. המנות מלוות במזטים טובים. לאוכל הטוב יש להוסיף את השירות המצוין והאווירה הטובה שהופכים את המקום לפופולרי. המרפסת בשירי ביסטרו. נוף מרהיב של עמק החולה | צילום: רון קדמי |