יש רגעים שבהם המילים הופכות מיותרות, וכל שצריך זה רק להתמסר ליופי ולשקט מסביב. בטיול של תחילת הקיץ באזור וילאר (Villars sur Ollon) בדרום-מערב שווייץ היו הרבה רגעים כאלה. מכל פינה נשקף יופי כל כך מזוקק וטהור, שהנשימה פשוט נעתקת. ומותר גם להודות, שהקנאה צובטת: יש אנשים ששותים את הקפה הראשון של הבוקר מול פסגות האלפים המעוטרות בפסים אחרונים של שלג, ובדרך לעבודה, במקום צפירות של נהגים עצבניים באיילון הם שומעים את צלצולי הפעמונים של הפרות שעולות למרעה בהרים הגבוהים. אם טיפקס שרו על אנשים מגולגלים בתוך נייר עיתון, פה בהחלט אפשר לשיר על אנשים הגרים בתוך גלויה.
מה אפשר לעשות בסביבה?
אחרי שמתפעלים מהנופים כדאי מאוד ללכת בתוכם. שווייץ כולה מרושתת בשבילי הליכה, ואזור וילאר אינו יוצא דופן. אחד המסלולים המהנים והמומלצים באזור, שמתאים לכל המשפחה, מתחיל ב-Bretaye, התחנה הסופית של הרכבת הקטנה שהזכרנו קודם לכן. מהתחנה, בגובה של 1,800 מטרים, יוצא מסלול הליכה מקסים אל שלושה אגמים נסתרים – Breteye ,Noir ו-Chavonnes, כל אחד יפה מרעהו. הדרך מתפתלת בין כרי עשב, עוברת בחורשות ירוקות וחולפת על פני בקתות אלפיניות קסומות (שימו לב לגגות המסורתיים). הכל כל כך פסטורלי וציורי, שאם היידי בת ההרים היתה מגיחה מאחת הבקתות ומתחילה לקפץ באחו, זה היה נראה טבעי לגמרי. על גדת האגם השלישי, הגדול והיפה מבין השלושה, יש מסעדה עם כמה שולחנות בחוץ. לא חייבים להזמין ארוחה שלמה, אפשר פשוט לשתות כוס קפה או יין, לנעוץ מבטים במים הכחולים ולהרהר על הדרקון, שעל פי אגדה מקומית חי בלב האגם הזה.
בחופשה קיצית לא תזכו כמובן לנופים מושלגים, אבל לא חייבים לוותר על קרח ושלג גם באמצע הקיץ. מעל הכפר היפה דיאבלרה (שווה להתעכב בו לשיטוט וארוחה), מתנשא קרחון ששמו – Glacier 3000 – מעיד על מיקומו: 3,000 מטר מעל פני הים. רכבל מטפס דרך נופים עוצרי נשימה, שכוללים את פסגות המון בלאן והמטרהורן, אל מה שנראה כמו סוף העולם. בתחנה העליונה של הרכבל יש מסעדה, נקודת תצפית וחנות מזכרות. מכאן ירידה קצרה ברכבל כיסאות מובילה אל הקרחון עצמו – משטח אדיר של קרח שאפשר לטייל עליו (בזהירות!) ברגל ולנסוע עד קצהו באוטובוס מיוחד או במזחלת כלבים. בקצה הקרחון יש בר עם תצפית מרהיבה של 360 מעלות על הפסגות האדירות. טעימה של החורף השוויצרי בעיצומו של הקיץ. פרטים על פעילויות קיץ בגלשייר 3000 באתר האינטרנט.
הילדים שבחבורה יעדיפו את המים שלהם מוגשים בדרך אחרת: עם מגלשות, בריכות והרבה כיף. את כל אלה תמצאו בפארק מים גדול Aquaparc Le Bouveret ממש על גדת אגם ז'נבה (אתר אינטרנט). בימים יפים אפשר לשלב את הביקור בפארק המים עם רחצה או שיט באגם. עוד בסביבה: The Maze, מתחם משחקים עם טעם של פעם, שמתאים לילדים מתחת גיל 12. במרכזו נמצא מבוך ענקי שמתפתל בין שיחים, ויש גם מתקנים מתנפחים, משחקי עץ בעבודת יד, קיר טיפוס, מגלשות ועוד. גולת הכותרת ב-Swiss Vapeur Park הן הרכבות המיניאטוריות, חיקוי מושלם של רכבות אמיתיות, שאפשר לשבת בתוכן או עליהן ולנסוע בין מבנים מיניאטוריים. האתר אינו גדול, אבל הוא חביב מאוד ובשונה ממקומות דומים, כאן בהחלט אפשר להציץ לתוך הבתים, לקנות גלידה (אמיתית!) בחנות זעירה ואפילו להיכנס לכנסייה קטנטונת (אתר אינטנרט).
קנטון וו ידוע ביינות המשובחים שלו (הלבנים מוצלחים במיוחד) והסיבה לכך נגלית חיש קל כשיורדים מווילאר לכיוון אגל (Aigle) – הגבעות מכוסות בצפיפות בשורות-שורות של גפנים ולצד רבים מהבתים בכפרים הקטנים שבין הכרמים אפשר לראות יקבים ביתיים. חובבי יין יחגגו כאן, עם אינספור יינות וטעמים. בסיום סיור בין הכרמים והיקבים אפשר לבקר במוזיאון היין שבטירת אגל המרשימה, שמהחומה שלה נשקפים נופים קסומים של כרמים (פרטים על פעילויות באזור אגל תמצאו באתר האינטרנט).
איפה לנים? איפה אוכלים?
הנה כמה מסעדות מומלצות בווילאר והסביבה: מסעדת Peppino במלון ויקטוריה, וילאר – השף ג'ואל קווינטין יוצא מדי בוקר אל האחו האלפיני כדי ללקט צמחי תבלין ופרחים, ואלה מוצאים את דרכם אל הצלחת בדרכים יצירתיות ומפליאות. המנות מוקפדות, אלגנטיות להפליא וטעימות לא פחות משהן יפות (צלעות הטלה מדהימות). גם אם התמלאתם עד אפס מקום, אל תוותרו על צלוחית של עוגיות מקרון ביתיות שמקבלות את טעמן הייחודי מהצמחים האלפיניים. ויש גם נקודה יהודית מעניינת – בכל שנה השף קווינטין עורך כאן סדר פסח כשר למהדרין ליהודים דתיים וחרדים שטורחים להגיע במיוחד למסעדה שלו. Miroir d’Argentine – המיקום הפנטסטי, בעמק סוללה (Solalex) היפהפה, המבנה המקסים למרגלות מצוק אדיר וכסוף, הצוות הלבבי (כולם בני משפחה אחת) והמנות הנהדרות שיוצאות מהמטבח, כל אלה מצדיקים את המאמץ הנדרש להגיע למקום המבודד והנידח הזה. התפריט משתנה בכל יום – אנחנו אכלנו בהנאה רבה מניפת ברווז ברוטב פירות ארומטי, ריזוטו של לבבות ארטישוק ופילה כבש עם פסטו סרפדים. כדאי להשאיר מקום לקינוחים הנפלאים. שימו לב: לא מקבלים כאן כרטיסי אשראי, יש להצטייד בכסף מזומן! אתר אינטרנט. L’Alchimiste – קפה-מסעדה בלב הכפר וילאר עם אוכל פשוט וטעים להפליא. יש פה ייצוג נכבד למטבח האיטלקי בפרשנות אישית ומוצלחת ובמחירים סבירים. המקומיים אוהבים לסיים כאן את היום עם מנת רביולי או טורטליני, בקבוק יין טוב ושיחה עם חברים. אתר אינטנרט מידע נוסף על פעילויות קיץ תמצאו באתר האינטרנט של לשכת התיירות של וילאר. מפת האזור:
לחצו להגדלה __ הכותבת היתה אורחת של לשכת התיירות של שווייץ – Switzerland Tourism. תודה מיוחדת ל-Guy Chanel מלשכת התיירות של וילאר על האירוח הלבבי, החברה הנעימה ומסלולי הטיול המרתקים. |