תפריט עמוד

החומרים הדרושים

לבצק:

1/2 ק"ג קמח

2 ביצים

מים לפי הצורך

למילוי:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קטן חתוך לחתיכות קטנות

1 שן שום כתושה

1 כף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

1/2 כוס מים קרים

פלפל ומלח לפי הטעם

הכנה:

1. מניחים את הקמח בקערה, יוצרים גומה במרכזו ושוברים לתוכה את הביצים. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בצק (הבצק צריך להיות נוקשה למדי). מכסים את הקערה במגבת ומשאירים בצד לחצי שעה.

2. מערבים את כל חומרי המילוי ומניחים במקרר לשעה כדי שהבשר יספוק את הטעמים.

3. מרדדים את הבצק לעלה דק (כ-3 מ"מ) וצרים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים ליצירת כיס. צובטים את הבצק למעלה כדי ליצור חוד.

4. בסיר גדול מרתיחים מים ומכניסים לתוכם את כיסוני הבצק. מבשלים במשך כ-10 דקות, מוציאים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

עוד מתכון מהמטבח הגאורגי:

סלט חצילים - מתכון גאורגי
סלט חצילים – מתכון גאורגי

האוכל הגאורגי נפלא. הוא מגוון, עשיר, מעניין ומעורר תאבון. קשה קצת לבחור אבל הפעם אנחנו מביאים מכל המטבח העשיר הזה מתכון לסלט חצילים על פי מסורת ההכנה הגאורגית

עוד על טיול בגאורגיה

The Best of Georgia - 4K

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מגאורגיה

בלב הקווקז: חוויה גאורגית של טבע, תרבות ויין
בלב הקווקז: חוויה גאורגית של טבע, תרבות ויין

דריה מעוז ביקרה בגאורגיה, בלב הקווקז: ארץ עם שורשים עמוקים בזמן, מסורת עתיקה של ייצור יין, קולינריה וחקלאות ויחסים ארוכים וסוערים עם שכנתה, רוסיה. המסע החל מטביליסי ...

ד"ר דריה מעוז | צילומים: דריה מעוז

עודכן 29.10.24

להלך בתוך סיפור – בטומי עם ילדים
להלך בתוך סיפור – בטומי עם ילדים

באטומי במערב גאורגיה מציעה אטרקציות מיוחדות לילדים, ושכיות החמדה שבה נקשרות לסיפורים מן המיתולוגיה וסיפורים עממיים, מה שהופך את הביקור בבאטומי לספר שבין דפיו ניתן לטייל ולרתק ...

לימור שדה-חן צדוק | צילומים: לימור שדה-חן צדוק

עודכן 26.4.24

אמנות הרחוב של בטומי: פנטזיה, אקולוגיה וקורונה
אמנות הרחוב של בטומי: פנטזיה, אקולוגיה וקורונה

לצד מלונות הפאר, בתי הקזינו, הטיילת האלגנטית ואטרקציות הנופש של עיר החוף הגיאורגית היפה, מבטאים אמני רחוב את אהבתם לעיר ואת רוח התקופה על קירות בתי המגורים ...

רוני ערן | צילומים: רוני ערן

עודכן 26.4.24

שתפו: