החומרים הדרושים לבצק: 2 ביצים מים לפי הצורך 1 בצל קטן חתוך לחתיכות קטנות 1 שן שום כתושה 1 כף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה 1/2 כוס מים קרים פלפל ומלח לפי הטעם הכנה: 1. מניחים את הקמח בקערה, יוצרים גומה במרכזו ושוברים לתוכה את הביצים. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בצק (הבצק צריך להיות נוקשה למדי). מכסים את הקערה במגבת ומשאירים בצד לחצי שעה. 2. מערבים את כל חומרי המילוי ומניחים במקרר לשעה כדי שהבשר יספוק את הטעמים. 3. מרדדים את הבצק לעלה דק (כ-3 מ"מ) וצרים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים ליצירת כיס. צובטים את הבצק למעלה כדי ליצור חוד. 4. בסיר גדול מרתיחים מים ומכניסים לתוכם את כיסוני הבצק. מבשלים במשך כ-10 דקות, מוציאים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. עוד מתכון מהמטבח הגאורגי:
|
כיסוני בצק ממולאים בבשר, מנה גאורגית טיפוסית – וטעימה להפליא עודכן 27.4.18 |
The Best of Georgia - 4K
Array
(
[continent] => WP_Term Object
(
[term_id] => 374
[name] => אסיה
[slug] => asia
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 374
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 3476
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 387
[name] => גאורגיה
[slug] => georgia
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 387
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 374
[count] => 116
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )