תפריט עמוד

סלט חצילים – מתכון גאורגי

שתפו:

האוכל הגאורגי נפלא. הוא מגוון, עשיר, מעניין ומעורר תאבון. קשה קצת לבחור אבל הפעם אנחנו מביאים מכל המטבח העשיר הזה מתכון לסלט חצילים על פי מסורת ההכנה הגאורגית

פורסם 18.3.09
החומרים:
1 ק"ג חצילים
חצי כוס שמן
1 כוס אגוזי מלך קלופים
1 כף חומץ
2 כפות כוסברה טריה קצוצה דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף סלרי טרי קצוץ דק
1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק
2-3 שיני שום
1 כפית פלפל אדום חריף טחון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית אבקת חילבה
חצי כוס מים
מלח

הוראות הכנה:
חותכים את החצילים לאורכם לשני חלקים שווים. זורים עליהם מלח, ומניחים אותם להגיר נוזלים מרירים במשך כשעה. לאחר מכן סוחטים אותם מן הנוזלים. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את החצילים עד להשחמה.

טוחנים את האגוזים יחד עם שיני השום, מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול הקצוצים.

מוסיפים את החומץ והמלח.

מוסיפים לאט לאט לאגוזים הטחונים חצי כוס מים קרים. בוחשים עד שהתערובת חלקה.

מורחים על כל חציל שכבה עבה של התערובת, ומקפלים אותו לשניים, או מגלגלים לגליל שסוגר על תערובת האגוזים.

אפשר להגיש חם או קר.

בתיאבון

The Best of Georgia - 4K

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מגאורגיה

בלב הקווקז: חוויה גאורגית של טבע, תרבות ויין
בלב הקווקז: חוויה גאורגית של טבע, תרבות ויין

דריה מעוז ביקרה בגאורגיה, בלב הקווקז: ארץ עם שורשים עמוקים בזמן, מסורת עתיקה של ייצור יין, קולינריה וחקלאות ויחסים ארוכים וסוערים עם שכנתה, רוסיה. המסע החל מטביליסי הבירה, אשר ברחובותיה ...

עודכן 29.10.24

ד"ר דריה מעוז | צילומים: דריה מעוז

להלך בתוך סיפור – בטומי עם ילדים
להלך בתוך סיפור – בטומי עם ילדים

באטומי במערב גאורגיה מציעה אטרקציות מיוחדות לילדים, ושכיות החמדה שבה נקשרות לסיפורים מן המיתולוגיה וסיפורים עממיים, מה שהופך את הביקור בבאטומי לספר שבין דפיו ניתן לטייל ולרתק את הילדים. לימור ...

עודכן 26.4.24

לימור שדה-חן צדוק | צילומים: לימור שדה-חן צדוק

אמנות הרחוב של בטומי: פנטזיה, אקולוגיה וקורונה
אמנות הרחוב של בטומי: פנטזיה, אקולוגיה וקורונה

לצד מלונות הפאר, בתי הקזינו, הטיילת האלגנטית ואטרקציות הנופש של עיר החוף הגיאורגית היפה, מבטאים אמני רחוב את אהבתם לעיר ואת רוח התקופה על קירות בתי המגורים ומבני הציבור במרכז ...

עודכן 26.4.24

רוני ערן | צילומים: רוני ערן

שתפו: