תפריט עמוד

במהלך מלחמת ארצות הברית בעיראק (אפריל 2003), נחתנו לביקור של כמה ימים בנושאת המטוסים האמריקאית הארי ס' טרומן, ששייטה במי הים התיכון אי שם מול החוף הסורי. ביקשנו להתרשם כיצד מתפקדים יותר מ־5,000 גברים ונשים בעיר הצפה הזאת במשך חודשים ארוכים בתנאי בדידות, מנותקים מהסביבה הביתית, מהמשפחה ומהחברים. מטוסים המריאו כל העת לכיוון עיראק, אלפי אנשים היו עסוקים במשימותיהם, ואנחנו שוטטנו אנה ואנה ב"רחובות" הצרים והמוארכים של האונייה הענקית, ירדנו ועלינו בין קומותיה, ותרנו אחר שותפים לשיחה.
נושאת מטוסים מסוגלת לספק את צרכיה במשך תקופה ממושכת, החל ביכולת השיוט הבלתי מוגבלת כמעט שמספקים לה שני כוריה הגרעיניים וכלה בשירותי מזון, בידור ופנאי ברמה גבוהה, כפי שרק חברה מערבית מפותחת מציעה בימינו. בספינה יש, למשל, עשרות חדרי אוכל ומזנונים, חנות כלבו, שירותי דואר, טלפון ואינטרנט, חדרי כושר, אולם הצגות, קולנוע, מועדונים, מרפאות, בית חולים ואפילו בית סוהר.
כיצד מרגיש פרט במערכת כזאת, המנותקת מהיבשה ומהסביבה הביתית שגדל בה והורגל אליה כל חייו? "אנחנו משתדלים לתת כל מה שהבית מציע – מקום לישון, אוכל טוב, מקלחת, טלפון, בידור, אינטרנט", אומר סטיב מרקום, קצין בכיר האחראי בין היתר על כוח האדם ורווחת המלחים. "אנשי הצוות עוברים תקופת הסתגלות מוקדמת על נושאת המטוסים לפני שהם יוצאים למשימה ממושכת", מוסיפה דנה קספר, קצינת הליווי שלנו. "הם שוהים ועובדים על האונייה כאשר היא עוגנת בנמל וגם בזמן הפלגה קצרה יחסית".

מפגש עם ה"טרומן"
סרטון וידאו – מפגש עם ה"טרומן"
נושאת המטוסים "הארי ס. טרומן" שבה ומבקרת בימים אלה באזורנו. מדובר במכונה ענקית ומדהימה על סיפונה משרתים יותר מ-5000 אנשי צבא ו-50 מטוסי קרב. צוות של מ …
על פני מים סוערים
סרטון וידאו – על פני מים סוערים
במהלך המלחמה בעיראק, נחתו גיל אל-עמי ועמי בן בסט לביקור קצר בנושאת המטוסים האמריקאית הארי ס' טרומן, ששייטה מול סוריה. מטוסים המריאו כל הע …

לדברי וולטר לוורי, פסיכולוג האונייה, "הדימוי של 'עיר קטנה' אינו ממש הולם את מה שמתרחש אצלנו. אם אני מסתכסך עם מישהו בעיר אני יכול להימנע ממנו. כאן המצב שונה". לכן מפתיע לגלות שרק בחמש־שש השנים האחרונות החלו להציב פסיכולוגים על אוניות הצי. למרות זאת, מתברר, הלקוחות לא ממהרים להגיע. בתשעת החודשים האחרונים טיפל לוורי ב־130 אנשים בלבד. לדבריו, "אף לא אחד מהם סבל מבעיות קשות במיוחד, מעבר להרגשת דיכאון ולחץ במידה סבירה". לוורי שב ומדגיש את ההכנות שלפני ואת ההיכרות המוקדמת עם המקום. "לכל ספינה", הוא אומר, "יש אישיות משלה. ההכנות שלנו  לפני ההפלגה מאפשרות לאנשים להכיר את העולם הזה היטב לפני שהם באים להתיישב בו לזמן מה".

ומה אומרים אנשי הצוות והמלחים? לא הרבה. אחד המלחים הצעירים מראה לנו היכן הוא מחזיק את אלבום התמונות הקטן של המשפחה; אחר מציג את משחק הפלייסטיישן האהוב עליו, כאילו מרמז על הפתרון האולטימטיבי לבעיית הלבד; ודנה קספר מספרת שהיא מתכתבת במייל קצר עם בעלה לפחות פעם אחת ביום. נחמות קטנות. בעת מלחמה זה לפעמים הרבה.

 

לאן נעלמו הכוכבים?

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מארצות הברית

המסע לאגם מונו – 'אגם האחות' של ים המלח
המסע לאגם מונו – 'אגם האחות' של ים המלח

אגם מונו שבקליפורניה סימן את המסע החמישי של נועם בדין לאגמי-מלח ברחבי העולם ב-17 שנים האחרונות. האגמים הללו, החבויים באגנים סגורים, הם סמלים לחוסן ושבריריות. הם מקבלים מים מתוקים ממקורות שונים אך אין להם מוצא לאוקיינוסים או נהרות. ...

חשיפה כפולה 2: אפסטייט ניו יורק – על התערבות, אכזבות והפתעה לא צפויה
חשיפה כפולה 2: אפסטייט ניו יורק – על התערבות, אכזבות והפתעה לא צפויה

בדרכם לפסטיבל כדורים פורחים בצפון מדינת ניו יורק, אורית ורפי ניפגשו עם להקת אופנועני הארלי דייוידסון מדוגמים להפליא, קשוחים למראה. ליד אגם ג'ורג' הם חיכו וחיכו לבלונים, אך מזג האוויר למרבה האכזבה הפריע ומנע את החגיגה. הם ניסו ...

חשיפה כפולה 1: דיאלוג בהרי הסמוקי
חשיפה כפולה 1: דיאלוג בהרי הסמוקי

מדור חדש: אנחנו אורית ורפי, בני זוג מכרכור, בני חמישים וקצת. שנינו מצלמים, והצילום הוא חלק בלתי נפרד, ואפילו משמעותי, מהטיול שלנו. בטיול המתואר להרי הסמוקי בארה"ב היינו עוד לפני גיל 50, והוא היה אחד מהטיולים הרבים למדי ...