תפריט עמוד

תבלינים ואלכוהול – שילובים במשקאות

בירה, יין, ליקרים - כולם אוהבים שילובים של תבלינים ופירות. המלצות ומתכונים למשקאות, שאפשר להכין לבד בבית וקשה להפסיק לשתות. ויש גם מתכון לתבשיל נקניקיות וכרוב בצירוף תבלינים ואלכוהול

תבלינים ובירה
הכנת בירה מתוצרת ביתית היא לא מאוד מסובכת, אך מצריכה כלים ייעודים וחומרי גלם מסוימים, ובעיקר הרבה אהבה ותשוקה לתחום. בעקרון ניתן לשלב בבירה כל תבלין, פרי, ירק וגרגרים המוסיפים ומשנים את טעם הבירה. הטעמים הנפוצים והבולטים הם זרעי כוסברה, זרעי קימל ואניס, ג'ינג'ר, הל, ציפורן, קליפות תפוזים, דובדבנים ואפרסקים. כמובן, שיש לחטא את התוספות לפני הכנסתן וזאת על מנת למנוע חדירת בקטריות לא רצויות. התבלינים צריכים להיות טחונים והפרות מבושלים קמעה, אך לא יותר מדי, שכן הם יתפוררו וארומתם תתנדף.

לפחות הרפתקניים נמליץ ליהנות מתבשילי בירה ותבלינים על ידי שימוש בבירה קנויה ושילובה בתבשילים שונים – בעדיפות לתבשילי בשר, נקניקיות, כרוב ועוד, לצד תבלינים מתאימים.

שוקרוט – תבשיל נקניקיות, כרוב, תבלינים ואלכוהול
מצרכים:
50 גרם שומן אווז
1 בצל קצוץ
200 גרם נקניקיות עגל איכותיות
1 תפוח עץ
1 בקבוק בירה 1.5 כוסות יין לבן ריזלינג
500 גרם כרוב כבוש
1 כף זרעי קימל
1 עלה דפנה
1 תפוח אדמה מגורר
2 יח' ציפורן
מלח, פלפל
1 כף סוכר

אופן הכנה:
יש לטגן את הבצל עד לשקיפות בשומן האווז, להוסיף את התבלינים. להעביר לתבנית פיירקס, להוסיף את הבשר ושאר החומרים. להכניס לתנור שחומם מראש למשך 45-30 דקות ב-180 מעלות.

תבלינים ויין
היין האדום אוהב תבלינים חמים ומפנקים כמו ג'ינג'ר, קינמון, הל, ציפורן, פירות יבשים למיניהם. היין הלבן אוהב את התבלינים "האירופאים", כמו זרעי קימל, זרעי שומר, זרעי כוסברה, עלי דפנה. ניתן להכין מגוון משקאות על בסיס יין המשלבים את התבלינים הללו, כל ידי בישול ותוספות שונות.

מתכון להכנת פונץ'
מצרכים:
1 כוס ודקה
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס ספרייט
1/2 כוס סוכר
1 בקבוק יין אדום
חתיכות תפוז טריות או מיובשות
חתיכות אננס טריות או מיובשות
חתיכות תפוח טריות או מיובשות
מעט צימוקים
4 חתיכות ציפורן
חופן קינמון גרוס
(במקום התבלינים והפירות, ניתן גם להשתמש בתערובת לפונץ' של חוות דרך התבלינים)

אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים יחד בסיר על האש, להביא לרתיחה ולהגיש חם.

מימין לשמאל: כוכבי אניס, קינמון, וניל, ציפורן

תבלינים וליקרים אלכוהולים
ליקרים ביתיים דורשים שלושה דברים: אלכוהול 95% או ודקה, סוכר ופרי. ליקר ביתי ניתן להכין על ידי השריה באלכוהול או על ידי השריה בסוכר.

השריה בסוכר
מתאימה לפירות עסיסיים (פטל, תותים, אפרסקים) לצד תבלינים כמו קינמון, וניל, ציפורן.
אופן ההכנה: מסדרים את הפירות בצנצנת, מוזגים מעל את מי הסוכר, ואז מוסיפים את האלכוהול וסוגרים את המכסה. פעם ביום בודקים את מצב סלט הפירות הזה, ומערבבים.

השריה באלכוהול
דרך פשוטה יחסית המתאימה בעיקר לתבלינים קשים כמו ג'ינג'ר, קינמון ווניל, לצד פירות קשים עם קליפה.
אופן הכנה: על 1 ק"ג פרי מוסיפים בקבוק ודקה, מכניסים לצנצנת וסוגרים. מחכים 5-4 ימים, עד שהנוזל מקבל צבע. מכינים סירופ סוכר ביחס של 1:1 ומוסיפים לצנצנת, מערבבים וסוגרים היטב. אחרי כשבוע וחצי הליקר מוכן, מומלץ כל כמה ימים לבדוק טעמים ולתקן לפי הצורך.

ליקר פירות יבשים
המתכון מציע עירוב של פירות מגוונים לצד תיבול עדין.
המצרכים:
5 שזיפים
5 משמשים
5 תאנים
50 גרם צימוקים
4 מקלות קינמון
1/2 מקל וניל
3 יחידות ציפורן
3 כוכבי אניס
הנוזל:
120 גרם סוכר
100 מ"ל מים
170 מ"ל ודקה 40%

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מכינים סירופ סוכר: מחממים את המים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד להמסתו. מניחים בצד, עד שמתקרר.
2. לאחר הקירור, מכניסים את הפירות היבשים לצנצנת. מוסיפים את סירופ הסוכר והאלכוהול. סוגרים היטב עם המכסה.
3. מניחים בצנצנת זכוכית למשך חודשיים. מומלץ להגיש קר וצונן.

תערובת לפונץ' אלכוהולי
תערובת פונץ' מכילה ציפורן, קינמון, פירות יבשים
מצרכים ל-6 כוסות:
1 כוס ודקה
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס ספרייט
1/2 כוס סוכר
1 בקבוק יין אדום
1.5 כוסות תערובת לפונץ' של חוות דרך התבלינים חלוטות ב-3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים יחד בסיר על האש, להביא לרתיחה ולהגיש חם.

 

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.