שלושה טיפים לטיול מושלם

שתפו:

לארגן את המשפחה לפני יציאה לטיול, לסוף שבוע בכנרת או לאחר צהרים קליל, היא משימה לא פשוטה אפילו למשפחות המתורגלות והקלילות ביותר. יש להכין רשימת משימות, לחלק תפקידים ולוודא שהכול בוצע ואפשר לצאת לדרך. הנה לפניכם כמה טיפים ועצות להתארגנות לפני היציאה לדרך (תוכן שיווקי)

עודכן 22.9.22

לארגן את המשפחה לפני יציאה לטיול, לסוף שבוע בכנרת או לאחר צהרים קליל, היא משימה לא פשוטה אפילו למשפחות המתורגלות והקלילות ביותר. יש להכין רשימת משימות, לחלק תפקידים ולוודא שהכול בוצע ואפשר לצאת לדרך.

הנה לפניכם כמה טיפים ועצות להתארגנות לפני היציאה לדרך.

הטיול מתחיל בתכנון

בין אם החלטתם שאתם קופצים לחורשה הקרובה לפיקניק קליל של שעתיים, ובין אם אתם מתכוננים לסוף שבוע ארוך בצימר בצפון, תכנון נכון הוא המפתח להצלחת האירוע. בעת תכנון הנסיעה יש לקחת בחשבון כמה גורמים.

  • הראשון הוא כמובן מסלול הטיול. מהו היעד אליו רוצים להגיע, מה פרק הזמן שייקח להגיע שם, כמה זמן נשארים, סידורי לינה אם יש צורך וכדומה. כל אלו יהיו קווי המסגרת לטיול שכמובן ניתנים לשינוי בהתאם לרצון ולצורך.
  • נסיעה ארוכה או קצרה, יש לקחת בחשבון את פרק הזמן שהמשפחה תהיה סגורה בתוך הרכב. אפילו נסיעה בתוך רכב SUV גדול ומרווח תקצר את סבלנות הנוסעים אם לא יהיו להם נשנושים ושתיה לדרך ופעילויות מדליקות לרכב.
  • ההגעה והשהות במקום הם אמנם המטרה לשמה יצאתם מהבית, אך אין זה אומר שלא צריך לתכנן גם אותה. הכוונה היא לבחירת פעילויות מעניינות במקום, תכנון הארוחות, הכנת המקום לשינה או לשהות ארוכה וכמובן גם השארת זמן פנוי למנוחה ולרגיעה בלי מטרה מיוחדת.

מזוודות, תיקים ושקיות

לאחר כל המסלולים, התוכניות והפעילויות, יש צורך להתחיל לארוז ולסדר את הציוד הדרוש לצורך הנסיעה. בכל מקרה ולכל טיול, כדאי ומומלץ להכין רשימת ציוד מראש כדי לא לשכוח אף פרט.

בנסיעה ארוכה הכוללת גם לינה, יש להכין רשימת בגדים, כלי רחצה ואביזרים נוספים הדרושים לשינה. אפשר לחלק את הרשימה לפי שמות הילדים, לחלק לפי מספר הימים או בכל דרך אחרת שתהיה נוחה, העיקר שלא יישכח שום פרט.

רשימה נוספת תהיה עבור משחקים וציוד נוסף הדרוש ליעד המסוים. למשל, בנסיעה לטיול קמפינג לחוף הכנרת ירשמו ברשימה גם שקי שינה, אוהלים, כדור, קלפים, חכה וכדומה, בעוד שנסיעה לסוף שבוע אצל המשפחה בדרום אפשר יהיה להביא ספר, משחקי קופסה אהובים או ערכת יצירה מעניינת.

לבסוף, יהיה טור נוסף ברשימה שיכלול את הפריטים אותם רוצים להביא לנסיעה עצמה, כגון אוזניות, משקפי שמש, פלייליסט מועדף ועוד.

תא מטען או מושב הנוסעים?

לאחר אריזת הציוד וסגירת כל התיקים, מגיע החלק החשוב של הכנסת כל הכבודה לתא המטען של הרכב. לכאורה נראית פעולה קלה ופשוטה שאחריה כל שנותר הוא להתיישב במושבים ולנסוע, אך גם כאן טמון סוד קטן של סדר וארגון.

גם בעת האריזה וגם בעת העמסת הכול לרכב, יש להפריד בין הציוד שאין בו צורך עד ההגעה ליעד ובין זה אשר חשוב שיהיה בהישג יד בלי צורך לעצור.

מזוודות מלאות בגדים, שקי שינה ואוהלים, גלגלי ים ומצופים, מתנות למארחים, מצרכים לארוחת הערב ואפילו ספר הקריאה שאי אפשר להוריד ממנו את העיניים, כל אלו יכולים להישאר בתא המטען עד לעצירה הסופית. ואילו קלפים, משחקים קטנים לרכב, אוזניות, שקית החטיפים, שישיות המים ואפילו הקרדיגן לערב הקריר, אלו כדאי למקם בהישג יד במושב האחורי.

גם אם המסלול כולו תוכנן מראש, כולל עצירות תדלוק או טעינת סוללה במקרה שנוסעים עם רכב חשמלי, יש לקחת בחשבון כי עצירות בלתי צפויות הן חלק מהטיול וחלק מהכיף. גם אם אלו עצירות פיפי דחופות וגם אם אטרקציה מעניינת שהתגלתה בדרך, חשוב לזכור שגם הן חלק מהטיול והן אפשרות לצאת לחילוץ עצמות, התרעננות ומנוחה ואולי אפילו הזדמנות לתגלית חדשה ומעניינת.

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: