תפריט עמוד

קצ'רי – מתכון בולגרי, אורז עם עדשים אדומות

קצ'רי היא מנת אורז עם עדשים אדומות, שיכולה לשמש כתוספת למנה עיקרית, או כמנה מצחונית עצמאית לחלוטין. יש לה צבע נפלא והיא גורמת שמחה בכל הזדמנות שמגישים אותה לשולחן. בבולגריה מכינים אותה בכמה גרסאות, כאשר ההבדלים מופיעים בעיקר במידת החריפות והתיבול. ההכנה פשוטה מאוד והמנה מתאימה לכל השנה

המרכיבים
2 כוסות אורז
1 כוס עדשים אדומות שטופות
1 בצל בגודל בינוני, קצוץ דק
1 עגבניה מרוסקת
10 שיני שום קצוצות דק
3 כפות אבקת מרק עוף
3 כוסות מים
הרבה פפריקה חריפה
מעט פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
80 גרם חמאה
6 כפות שמן סויה

הכנה:
מטגנים בסיר את הבצל ואת שיני השום בתוך החמאה ושמן הסויה. לאחר שהבצל השחים מוסיפים את האורז והעדשים ובוחשים היטב. לחאר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים ואת המים, מביאים לרתיחה ומערבבים היטב. כך מבשלים על אש קטנה במשך כשעה. כדאי מאוד להגיש עם יוגורט.

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.