מספרים שברוסיה שותים וודקה כדי להתחמם, אבל בצד השני של העולם (תלוי מאיפה אתה מסתובב..), במרחק של יותר מ-2,000 ק"מ ותחת אקלים מדברי, אנחנו קצת מתקשים להבין זאת. אין ישראלי ששותה אלכוהול כדי לשרוד, אלכוהול הוא תענוג. הוא צריך להתאים לאווירה, למזג האוויר, למקום ולתקופה בה אנחנו שותים אותו, וכשמדברים על אלכוהול בחורף, זה רק מתבקש לשים אותו יחד עם תענוג שוקולדי. אלכוהול ושוקולד נראים קצת לא קונבנציונאליים יחד, אבל זה רק מפני שאנחנו לא בהכרח מכירים אותם בגרסה הזו. הם החברים הכי טובים אם רק תעזרו להם למצוא את הדרך לדבר ביניהם. הם דומים יותר משאנחנו מבינים, שניהם משחררים צחוק, שמחה והרגשה טובה ותפקידנו לתת להם את מקומם יחד וליהנות מהתענוג. טיפים להתאמת השוקולד לאלכוהול אזנו רמות מתיקות – אין לערבב שוקולד שמתיקותו גבוהה מהאלכוהול, אלא להיפך, עדיף שהמשקה יהיה במתיקות מוגברת. לצורך כך, כדאי מאוד לטעום קצת מזה וקצת מזה ולהעריך את רמות המתיקות. אין מה לדאוג מעבודה "קשה" מדי, אחרי הכל, זוהי אחת העבודות המתוקות שקיימות. התאימו צבעים – חשוב לשלב בין שוקולד לאלכוהול בהתאם לרמת הכהות של השוקולד. כמו שמתאימים יין ואוכל, כך גם כאן, הכלל המרכזי הוא שככל שהשוקולד כהה יותר, כך גם המשקה. התאימו מרקמים – מרקמו המלא והחלק של השוקולד מבקש את שידוכו למשקאות בעלי עפיצות רכה ומעוגלת, והעובי הקטיפתי של השוקולד משתלב מצויין במשקאות בעלי גוף.
מריניאן מריניאן קולימה קולימה מרטיני שוקולד מרטיני שוקולד ג'אווה ג'אווה צ'יאפס צ'יאפס מרטיני קוקוס |