תפריט עמוד

צילום: משפחת שועלים בעין המצלמה

במבט ראשון הם נראים כמו כלבים, אבל מבט נוסף מגלה את הפנים המחודדות והזנב השעיר. הצלם שלמה ולדמן עקב במשך שבועות אחרי משפחה של שועלים מצויים, מהולדת הגורים ועד בגרותם, כשהם מוכנים לעזוב את המאורה. כתבה מצולמת

ממשלי איזופוס שנכתבו ביוון העתיקה, דרך הספר "משלי שועלים" מהמאה ה-13 ועד סיפורים בני ימינו, השועל מופיע כמעט תמיד בתור חיה חכמה וערמומית, שהאדם יכול ללמוד ממנה מוסר השכל.

השועל המצוי נפוץ מאוד באזור הים התיכון, הוא חי בשטחים פתוחים, באזורי חולות, ביערות ובחורשות, במדבר, בנאות מדבר וליד מקווי מים. השועל ניזון בעיקר מטרף של ארנבות ונחשים, אבל גם פירות וירקות הוא יסכים לאכול… הוא מזכיר בצורתו כלב קטן, ומאפיינים אותו במיוחד פניו המחודדות וזנבו המלא והשעיר.

גורי שועלים ברגע של מנוחה | צילומים: שלמה ולדמן

גורי שועלים ברגע של מנוחה | צילומים: שלמה ולדמן

לזוג שועלים יוולדו לרוב בין שניים לחמישה גורים, ואלה יישארו במשך כחמישה חודשים ליד המאורה, לשם תביא להם הנקבה את מזונם. אחרי חמישה חודשים הגורים לומדים לדאוג לעצמם, אבל ממשיכים להישאר סמוך למאורה עוד כמה שבועות.

בשבועות האחרונים עקבתי אחרי משפחת שועלים וההתפתחות של הגורים, מינקות ועד בשלות. השועל הוא בעל חיים פוטוגני מאוד, במיוחד הגורים הצעירים שאינם חוששים מהסובבים אותם. כצלם טבע, תפקידי, כמובן, לשמור על סביבתם כדי שלא יזנחו את המאורה וימשיכו לגדול חופשיים בסביבתם הטבעית. הצילומים המצורפים כאן הם חלק מאוסף הצילומים של משפחת השועלים "שלי".

גלריית שועלים – לחצו להגדלה ודפדפו בין הצילומים:

צילומים נוספים של שלמה ולדמן תוכלו לראות באתר שלו

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מישראל

טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים
טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים

החופשה הקולינרית "טעם מקומי" מתקיימת בסוף השבוע האחרון של כל חודש (ימי רביעי וחמישי). היא מתחילה בארוחת שף מופלאה בערב רביעי, ששמה על הבמה חומרי גלם של היצרנים המקומיים, בכל ארוחה במה ליצרן אחר, ולמחרת ממשיכה בבראנץ' עשיר ...

חוזרים לאילת: להירגע מול הים
חוזרים לאילת: להירגע מול הים

אחרי שאירחה מפונים בכמות הזהה למספר תושביה, אילת מנסה לחזור לשגרה ומייחלת לשובם של הנופשים. עם מיזם תיירותי חדש, שנקרא לוקאלס, ומקומות מושלמים להירגע, לאכול טוב ולמלא מצברים, העיר הדרומית היא המקום הנכון בימים אלו

מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון
מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון

רונן רז חונה על הכרמל הגשום והסוער, ומרגיש בבית. הוא מזדהה עם הקדמונים הפרהיסטוריים שאהבו לחיות בהר ובחוף הכרמל, אשר להם שפע מכל טוב - אדמה פוריה וגשם רב שהניבו צמחי מאכל, פירות ופטריות, יערות שהזינו את האש, ...