ציוד לטרק

שתפו:

החלטתם לצאת לטיול רגלי ארוך בחיק הטבע. איזה ציוד כדאי לכם לקחת אתכם? במה כדאי להשקיע ועל מה אפשר לוותר? אנו מציעים לכם רשימת ציוד שתעזור להפוך את הטרק שלכם למהנה עוד יותר

עודכן 20.6.19
כשיוצאים לטרק של מספר ימים כדאי מאוד להצטייד לקראתו בתבונה. זוהי משימה לא קלה שדורשת הרבה מחשבה. מצד אחד, אנחנו לא רוצים שיחסר לנו שום דבר שאנו עלולים להזדקק לו במהלך הטרק, ומצד שני, אנחנו ממש לא רוצים להיסחב עם תרמיל גדול וכבד מדי. איזה תרמיל כדאי לקחת, כמה בגדים ואילו כלי בישול? הרשימה שלפניכם מבוססת על ניסיון רב ומטרתה לעשות קצת סדר בבלגן ולעזור לכם לבחור את ציוד הטיולים המתאים לכם מתוך ההיצע הגדול בחנויות המטיילים.

תרמיל ונעליים
הציוד הבסיסי ביותר שכדאי שיהיה לכם לפני שאתם יוצאים לטרק הוא תרמיל טוב ונעליים נוחות.תרמיל – בכל חנות מטיילים מקדישים אגף גדול לתרמילי גב והמבחר העצום לרוב רק תורם עוד קצת לבלבול. מהר מאוד יתברר לכם שקניית תרמיל כרוכה בהשקעה כספית ממש לא קטנה וזה מגביר את הלחץ לבחור את הבחירה הטובה ביותר ולקנות תרמיל שישמש אתכם להרבה טרקים ולהרבה שנים. ככלל, בציוד טיולים אין מותג אחד מומלץ שאפשר להגיד עליו שהוא הטוב ביותר וכדאי לקנות רק אותו. ברוב החנויות מחזיקים תרמילים של מספר חברות ולרוב כולם יהיו מאיכות טובה מאוד. לכן אתם צריכים להתרכז בגודל ובנוחות.
גודל התרמיל צריך להתאים לגודלו של האדם שייסחב אותו במהלך הטרק. אם את בחורה קטנה ורזה לא כדאי לך לסחוב תרמיל של יותר מ-60 ליטר. בחור גבוה וחסון יכול להרשות לעצמו לקנות תרמיל גדול יותר, אם כי, לדעתי האישית, לא מומלץ להתפתות לקנות תרמילים ענקיים. זה כבד. הגדלים שאני ממליצה עליהם הם בין 50 ל- 75 ליטר. זה אמור להספיק לכל צורך.
אחרי שהחלטתם מה גודל התרמיל שאתם רוצים, סובבו אותו ובחנו את מערכת הגב. מערכות הגב של התרמילים היום משוכללות ומתכווננות. ודאו שכוונון הרצועות פשוט ולא דורש דוקטורט בהנדסה. נשים, שימו לב – ישנם תרמילים עם מערכות גב המותאמות במיוחד לנשים עם רצועות צרות יותר.
צורת התרמיל – ישנם שני סוגים של תרמילים. תרמיל "מזוודה" הוא תרמיל שהחלק הקדמי שלו נפתח באמצעות ריץ' רץ'. לרוב, תרמילים מהסוג הזה הם רחבים יותר. יתרונם בגישה נוחה לציוד כמו במזוודה ומכאן שמם. תרמילי "שק" הם תרמילים שנפתחים מלמעלה ונסגרים באמצעות שרוך כיווץ. יתרונם של תרמילים אלה בכך שהם צרים ורוחבם לא עולה על רוחב הגוף. חסרונם הוא בגישה פחות נוחה לציוד. בעיקרון מומלץ לקחת לטרקים תרמילי "שק" שיושבים יותר טוב על הגב וחלוקת המשקל שלהם נוחה יותר להליכה.
אם הצלחתם להתביית על כמה אפשרויות זה הזמן למדוד את התרמיל. העמיסו אותו על הגב ובקשו מהמוכר שיכניס לתוכו משהו שיוסיף לו משקל. מדידת תרמיל ריק לא נותנת שום דבר. קחו את הזמן להרגיש את התרמיל על הגב, כווננו את הרצועות, סגרו ופתחו אותן ונסו ללכת כמה צעדים בחנות. אם התרמיל יושב לכם נוח על הגב והכתפיים, אתם יכולים לקנות אותו בלב שקט. כדאי לוודא שיש על התרמיל אחריות.
טיפ: שימו לב שלתרמיל שאתם רוכשים יש רצועות חיצוניות שמאפשרות לקשור אליו דברים מבחוץ בעת הצורך.

כיסוי לתרמיל – כדאי מאוד לרכוש כיסוי לתרמיל. הכיסוי אינו יקר והוא מגן על התרמיל מגשם ומבלאי. הכיסוי גם מאפשר לזרוק לתוכו ציוד שאין לו מקום בתרמיל או שהתעצלתם לארוז ונותן אפשרות לתלות מגבת לייבוש מחוץ לתרמיל ולשמור אותה נקייה.

נעליים – בחירת נעליים היא משימה לא פחות חשובה מבחירת תרמיל. חשוב מאוד לקנות את הנעליים מספיק זמן מראש כדי להתרגל אליהן. אל תצאו לטרק עם נעליים חדשות כי תשלמו על זה ביוקר עם יבלות ושפשופים לא נעימים בכפות הרגליים.
גם כאן מדובר בהשקעה כספית לא קטנה בכלל, וגם כאן כדאי לבחור את הנעל שתשרת אתכם גם בטיולים הבאים. בהנחה שאתם מתכוונים לנצל את הנעליים ליותר מטיול אחד, קנו נעליים שמתאימות לכל תנאי מזג האוויר והקרקע. כדאי מאוד לרכוש נעליים אטומות למים, ולוודא שהן לא כבדות מדי על הרגליים. בבחירת נעליים יש הרבה פחות "חוקים" מבחירת תרמיל. בשורה התחתונה, חשוב שיהיה לכם נוח ושהנעל מתאימה לכם ולא משפשפת את קצות האצבעות גם עם גרב עבה. כאשר אתם מודדים את הנעליים נסו למצוא מקום בחנות בו תוכלו לדמות הליכה בירידה ובעלייה. לפעמים מגלים שלמרות שהנעל נראית מתאימה בהליכה על משטח ישר, היא משפשפת בשיפוע.

סנדלים – כדאי מאוד לקחת סנדלים נוחים או כפכפים ולאוורר את הרגליים בסוף כל יום הליכה.

ציוד קמפינג
לפני שאתם משקיעים בקניית ציוד ללינה בשטח כדאי לכם לבדוק האם הוא נחוץ בטרק אליו אתם נוסעים. ישנם טרקים שלאורכם פזורים בתי הארחה ואין שום צורך בציוד, ובטרקים אחרים הלינה היא בבקתות ולכן נחוץ רק שק שינה. אם אתם מתכננים לישון בשטח, תזדקקו, מלבד לשק שינה, גם לאוהל ולמזרון.שק שינה – שק השינה שלכם צריך להתאים לתנאי מזג האוויר הצפויים בטרק. אמנם מאוד מפתה לקנות שק שינה דק, קל ושמתקפל לגודל קטן, אבל שקים מסוג כזה מתאימים למזג אוויר חם. לכן, אם אתם יוצאים לטרק בו צפוי לכם מזג אוויר קר, כדאי להשקיע בשק המתאים לתנאים כאלה למרות שהוא כנראה יהיה מעט יותר עבה ומעט יותר כבד. שימו לב שריץ' רץ' הפתיחה של שק השינה יכול להיות בצד ימין או בצד שמאל ואתם יכולים לבחור את הצד שנוח לכם יותר. מי שרוצה לחסוך מקום בתרמיל, יכול לקנות שק כיווץ לשק שינה שמאפשר לדחוס את שק השינה עד לכמחצית מגודלו הרגיל.
טיפ: אם צפוי לכם מזג אויר קר מאוד בטרק כדאי לכם לרכוש בטנת מיקרופליז לשק השינה שתנעים לכם את הלילה. מי שלא רוצה להוציא על זה המון כסף יכול לקחת איתו שמיכת פליז "כרבולית" פשוטה ולהשתמש בה כבטנה.

מזרון – לא מדובר פה במזרנים שיהפכו את הקרקע הקשה למיטת קפיצים. מזרנים לקמפינג משמשים בעיקר כאמצעי בידוד נוסף וקצת עוזרים גם בתחום הנוחות. ישנם שני סוגי מזרנים עיקריים. המזרנים הפשוטים עשויים מספוג מוקצף (פלציב) והמזרנים המשוכללים יותר הם מזרנים מתנפחים שעולים בדרך כלל לפחות פי ארבע מהמזרנים הפשוטים. לדעתי אין צורך להשקיע הון. מזרני הספוג עושים את העבודה היטב.

אוהל – רובם המכריע של האנשים, גם טרקרים מנוסים (והכותבת ביניהם), יעידו שסחיבת אוהל על הגב היא עונש לא קטן. זה מוסיף הרבה משקל ונפח ולכן עדיף להימנע מלסחוב אוהל כשניתן. אם בכל זאת אתם זקוקים לאוהל בטרק שלכם בחרו אוהל שמתאים לתנאי מזג האוויר וודאו שהוא אטום למים. לא נעים לקום בבוקר כשאתם רטובים וכך גם כל הציוד שלכם. כדאי שהאוהל שאתם קונים יהיה פשוט להרכבה ובגודל מתאים (אין טעם לסחוב אוהל לארבעה אם אתם מטיילים בזוג). קנו את האוהל הקל ביותר בטווח המחירים שלכם.

ציוד בישול ואוכל
גם במקרה הזה כדאי לבדוק מה התנאים בטרק אליו אתם יוצאים לפני שמחליטים להיסחב עם ציוד לבישול. ישנם טרקים בהם בקתות הלינה מאובזרות בכיריים ובטרקים אחרים יש מסעדות בדרך. אם בטרק שלכם תצטרכו לבשל לבד כדאי להצטייד בהתאם ולא, תישארו רעבים.כירת בישול – אם אתם מתכננים לקחת את כירת הבישול שלכם בטיסה, קנו כירה שעובדת על בנזין, כלומר בנזינייה, בניגוד לגזייה מהסיבה הפשוטה שאת הגזייה לא יתנו לכם להעלות לטיסה. רצוי לקנות כירה קומפקטית גם אם זה אומר שייקח קצת יותר זמן להכין את האוכל.

כלי בישול – בקניית סירים וכלים לבישול נכנס שיקול אישי שקשור בכמות האוכל שאתם רוצים לאכול בכל ארוחה ובמידת האהבה שלכם לבישול ולאוכל בכלל. מי שלא יכול להסתדר בלי ארוחה של שלוש מנות מבושלות יכול לקנות לעצמו ערכת סירים מותאמים לבישול שטח. מי שמסתפק בכוס אורז או פסטה ליד סנדוויץ יכול להסתפק בקניית כוס טיולים מפלדת אל חלד. זהו למעשה ספל גדול שאפשר גם לבשל בו מנות אוכל צנועות.

סכו"ם – אל תשכחו לקנות לעצמכם ערכת סכו"ם ממתכת או מפלסטיק רב שימושי. לא כדאי להשתמש בסכו"ם חד פעמי המזיק לסביבה.
טיפ: אפשר לקנות פטנט שנקרא ספורק (spoon ו- fork). כלי שצידו האחד מזלג וצידו השני כף.

אוכל – אל תשכחו להצטייד באוכל לפני היציאה לטרק. עדיף לקחת אוכל יבש ועתיר באנרגיה שדורש בישול פשוט או ללא בישול בכלל. לנשנוש אפשר להצטייד בחטיפי אנרגיה או בפירות יבשים ושקדים. קחו קפה או תה (או שניהם) אין כמו כוס קפה טובה על הבוקר וכוס תה מרגיעה בסוף יום הליכה מפרך.

מים – לא לשכוח לקחת מים. חשוב לבדוק מראש אם יש במהלך הטרק מקום למלא את בקבוקי המים. באזורים בהם המים אינם טובים לשתייה כדאי מאוד להצטייד בטבליות יודין לטיהור. את המים אפשר לקחת בבקבוקים או במנשא מים גמיש עם צינורית לשתייה.

איטום למים
כדאי מאוד להצטייד בשקיות אטומות למים במגוון גדלים כדי להגן על כסף, ניירת וציוד אלקטרוני כמו טלפון ונגן מוזיקה מפני הגשם.
את הבגדים בתרמיל ואת שק השינה כדאי לארוז בתוך שקיות ניילון רגילות שעושות את העבודה ולא דורשות הוצאה כספית נוספת.

בגדים
לא כדאי לסחוב בגדים רבים. זה תופס הרבה מקום ומכביד על הגב. קחו את המינימום ההכרחי בהתחשב בתנאי מזג האוויר הצפויים. אם אתם יוצאים לטרק מאוד ארוך קחו איתכם נוזל כביסה וחבל וכבסו את הבגדים תוך כדי הטרק. כמובן שכדאי שהבגדים שאתם לוקחים אתכם לטרק יהיו נוחים, קלים ועשויים מחומרים נושמים. לא רצוי לצאת לטרק עם ג'ינס וסוודר.

בגדים לתנאי קור – אם אתם יוצאים לטרק בו צפוי להיות מזג אוויר קר קחו איתכם מעיל ופליז טוב וביגוד תרמי מחמם שאינו תופס מקום. אפשר גם להיעזר בגטקס או בטייטס לחימום הרגלים. כדאי להצטייד בכובע צמר או פליז ובכפפות.

גרביים – כדאי להשקיע בכמה זוגות גרביים מיוחדות לטיולים. אלו גרביים שמרופדות בכרית כף הרגל והעקב ועשויות מחומרים נושמים שיפחיתו את הסיכוי שתסבלו משפשופים ויבלות. הן אמנם לא זולות, אבל שוות את ההשקעה.

מגבת – קחו מגבת קטנה וקלה וכזו שמתייבשת מהר. אפשר לקנות מגבת מיוחדת לטיולים במחיר סביר.

בגדים אטומים לגשם – לטרק באזורים גשומים כדאי מאוד לקחת ביגוד אטום לגשם. אם יש לכם מעיל גשם טוב, הוסיפו לו גם מכנסיים אטומות למים. כך תישארו יבשים גם אם יתפוס אתכם מבול.

כובע – אל תוותרו על כובע או כיסוי ראש אחר, כמו בנדנה.

ציוד נוסף
פנס – הכי נוח להשתמש בפנס ראש שמאפשר תנועה חופשית וידיים פנויות. לא צריך להוציא הון עתק על הפנס, אבל כדאי לקנות פנס מאיכות טובה שלא יתקלקל במהלך הטרק.

מקלות הליכה – כדאי להצטייד במקלות הליכה במיוחד אם יוצאים למסלולים אתגריים. גם מקל אחד יכול להספיק. מקל ההליכה מקל את העומס על הברכיים, עוזר בחלוקה טובה של משקל הגוף ובאופן כללי עושה את החיים קלים יותר. ישנם סוגים רבים של מקלות הליכה במגוון מחירים. חשוב לוודא שהאחיזה של המקל נוחה לכם ושהוא מתקפל לגודל שמתאים לכם. אל תתביישו להחזיק את כל מקלות ההליכה בחנות עד שתמצאו את המקל שלכם.

מפות – גם אם מסלול הטרק שלכם מסומן היטב אל תזלזלו בנחיצותה של מפה. חשוב שתהיה לכם מפה טובה של המסלול (במקרים רבים אפשר לקבל כזו בלשכת תיירות או במשרדי רשות הפארקים המקומית). זו לא חייבת להיות מפה טופוגרפית מפורטת, אבל חשוב שיהיה בה מידע על גבהים, מרחקים, נקודות חניה וכו'.

כלי רחצה והיגיינה
רכשו לעצמכם תיק כלי רחצה טוב ולא גדול מדי. צמצמו בתכשירים ותמרוקים. אין טעם לסחוב בקבוקים גדולים של סבון ושמפו. כדאי לקנות בקבוקי פלסטיק קטנים (בכל אחת מרשתות הפארם למיניהן) ולמלא אותם.
קחו מטליות לחות! הן טובות להתרעננות, לניקוי הפנים והידיים, להסרת כתמים מהבגדים ואפילו כתחליף למקלחת אם אין אחת אמיתית בנמצא.

עזרה ראשונה ותרופות
כדאי מאוד לדאוג לתיק עזרה ראשונה מצויד היטב. הכי טוב להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי תרופות במרשם (אנטיביוטיקה למשל) שכדאי לקחת לטיול. רצוי להצטייד בכדורים נגד כאב ראש ונגד צינון. חשוב גם שתהיה לכם בתרמיל תחבושת אלסטית וכמובן פלסטרים ויוד לחיטוי.
חשוב מאוד לקחת קרם הגנה, הדבר האחרון שאתם רוצים זה לסחוב את התרמיל על כתפיים שרופות. אל תשכחו להצטייד בחומר דוחה יתושים ובקרם לחות לשפתיים.
טיפ: משחה לטיפול בתפרחת חיתולים של תינוקות טובה נגד שפשפשת.

ערכת שירותים
במהלך הטרק נוח מאוד שיש במקום נגיש בתרמיל ערכת שירותים. ארגנו לכם בשקית קטנה גליל נייר טואלט ונוזל לניקוי הידיים ללא שטיפה או מטליות לחות.

 

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: