תפריט עמוד

פריז: בולונז'רי – חם מהתנור

בפריז לבדה יש יותר מאלף מאפיות - בולנז'רי. בממוצע, בכל בולנז'רי משתמשים באלפי קילו של קמח בשבוע, המשמשים להכנת קרואסונים, באגטים ומאות מאפים מסוגים שונים מדי יום. כשהולכים בעיר בלילה, אפשר לנשום את ניחוח האפייה ואת מתיקות הסוכר הנמס. זהר וידן, צלמת ישראלית תושבת פריז, תיעדה בולנז'רי אחד בפריז

בבולנז'רי לה פוגאס מכינים יותר מאלף לחמים מדי יום, כ-700 מהם באגטים. מדי יום שלישי לפנות בוקר מגיע משלוח של אלפיים קילוגרמים של קמח, הנשמרים במערה מיוחדת.
אנרי (מימין) הוא אביו של לוראן (משמאל), העובד אף הוא בבולנז'רי, עסק משפחתי שהחל הסבא בשנות החמישים של המאה העשרים וממשיך הנכד באלף השלישי
ביום ראשון, בו נסגרת המאפייה בשעת צהריים, משתרך התור ברחוב כבר משמונה בבוקר ונמשך עד שעת הסגירה. בכל רחוב בצרפת, כבכל שעה ביום כמעט, רואים אנשים צועדים, מניפים באגט

טירת הנשרים בדרום צרפת

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מפריז

פאריס הפחות מוכרת: הגדה הימנית
פאריס הפחות מוכרת: הגדה הימנית

הפעם אביטל ענבר מציג אתרים לא מאוד מוכרים בפאריס השוכנים על הגדה הימנית של הסן. הואיל והנהר זורם מערבה, במפה היא "מעל" הנהר. מתחיל באתרים שבמרכז העיר, ומרחיק קילומטרים שבגבול פאריס. בצפון מערב, פרבר סן-דני. בדרום-מערב, בולוניה-ביאנקור

פאריס הפחות מוכרת, הגדה השמאלית
פאריס הפחות מוכרת, הגדה השמאלית

בספרו החדש, פאריס של כולנו, מספר הסופר אביטל ענבר על פאריס שהוא מכיר זה 65 שנה. במסע אחר הוא בחר להציג פנים מוכרות פחות של העיר, מקומות שרוב התיירים אינם מכירים. כאן התמקד בגדה השמאלית, כלומר, פאריס שמדרום, ...

טיול קולינרי בפריז
טיול קולינרי בפריז

הפריזאים מתייחסים לאוכל ברצינות רבה, בין אם זאת ארוחה עם חברים, קניות בשוק מקומי או פיקניק בסוף שבוע. וגם אם אין לכם חברים מקומיים שיזמינו אתכם לארוחה ביתית, תוכלו לאכול ולשתות טוב במסעדות יוקרתיות, בבתי קפה מיתולוגיים, במסעדות ...