תפריט עמוד

לא רק בטוקיו וקיוטו מתקיימים פסטיבלים רבי רושם, בכל רחבי יפן יש פסטיבלים שונים ומגוונים, מפסטיבל השלג המרהיב בסאפורו ועד לתהלוכות בפסטיבל באאומורי שבצפון המדינה, הנה כמה פסטיבלים שלא כדאי להחמיץ אם אתם מתכננים טיול ליפן (מאצורי, למקרה שתהיתם, פירושו פסטיבל או חגיגה ביפנית):

למידע נוסף:

אומיזוטורי (Omizutori)

בעיר נארה מתקיים פסטיבל הנועד לברך את מבקריו במזל טוב. נארה, הממוקמת כשעה נסיעה מקיוטו, שימשה בתקופות קדומות כבירת יפן, והמקדש המרכזי שלה, מקדש טודאיג'י (Todaiji Temple), הוא אחד המוכרים והחשובים ביפן. במהלך פסטיבל האומיזוטורי, בכל ערב לאחר השקיעה, כמרים נושאים לפידים בוערים ומטפסים למרפסת הגדולה של המקדש. הנוף היפהפה הניבט מנקודת התצפית הייחודית הזו, והמראה של הלפידים הבוערים שוטף את כל העיר באוירה קסומה ומיוחדת.

המרפסת של מקדש טודאיג'י בנארה | צילום: NARA TOURISM FEDERATION / JNTO

המרפסת של מקדש טודאיג'י בנארה | צילום: NARA TOURISM FEDERATION / JNTO ©

סאפורו יוקי מאצורי (Sapporo Yuki Matsuri)

בכל חודש פברואר מארחת סאפורו, העיר הגדולה ביותר באי הוקאידו, את היוקי מאצורי – פסטיבל השלג, אחד מהגדולים בעולם בתחומו. הפסטיבל, שהחל בשנת 1950, מציג פסלי קרח יוצאי דופן, ומושך יותר משני מיליון מבקרים בשנה. בנוסף לארכיטקטורה המרהיבה, מתקיימים בפסטיבל זה מגוון אירועים למבוגרים ולילדים, הכוללים קונצרטים, תחרות פיסול בקרח, דוכני מזון, קרבות בכדורי שלג, מגלשות שלג ועוד.

פסלי שלג בפסטיבל השלג של סאפורו | צילום: Yasufumi Nishi/JNTO

פסלי שלג בפסטיבל השלג של סאפורו | צילום: Yasufumi Nishi/JNTO ©

נבוטה מאצורי (Nebuta Matsuri)

אחד הפסטיבלים המרשימים ביותר מבחינה ויזואלית בכל יפן הוא הנבוטה מאצורי המתרחש באאומורי שבצפון המדינה. רחובות העיר מתקשטים בפלטפורמות רבות, הנושאות עליהן בובות בדמויות שונות מהמגוון התרבותי ההיסטורי והעכשווי של יפן – אלים, לוחמים, שחקני קאבוקי, חיות, ואפילו כוכבי טלוויזיה – כל הבובות הללו עשויות מוואשי, נייר יפני מיוחד, ומוארות מבפנים על ידי נר. תושבי המקום עמלים על הכנת הבובות הללו כל השנה, ומחכים בקוצר רוח לבואו של הפסטיבל. קבוצות של רקדנים, מתופפים, חלילנים, ועוד מוזיקאים מלווים את הפלטפורמות בצעידה חגיגית. כל הקהל מוזמן להשתתף בתהלוכה, שמתרחשת בכל ערב למשך שבוע שלם, פרט ליום האחרון של הפסטיבל, בו מתרחשת התהלוכה בשעות אחר הצהריים.

דמות לוחם בפסטיבל נבוטה מאצורי. הבובות, העשויות מנייר יפני, מוארות בנר

דמות לוחם בפסטיבל נבוטה מאצורי. הבובות, העשויות מנייר יפני מיוחד, מוארות בנר | צילום: AKKHARAT JARUSILAWONG / Shutterstock

טאקיאמה מאצורי (Takayama Matsuri)

פסטיבלי הסתיו והאביב של טאקיאמה הם בין היפים ביותר ביפן, הודות למיקומה הייחודי של העיר ההיסטורית בהרי האלפים היפנים. בטאקיאמה מתגוררים בעלי מלאכה רבים העוסקים באמנויות עתיקות שנים כמו חריטה בעץ ואריגת בדים, אשר מציגים בפסטיבלים את אומנותם הייחודית. בנוסף, בובות העשויות בעבודת יד מוצגות בתהלוכות בפסטיבלים, ומופעלות על ידי אמן ייחודי שמתמחה בהפעלת בובות גדולות במיוחד.

בובת ענק בפסטיבל האביב בטאקיאמה | צילום: שאטרסטוק

בובת ענק בפסטיבל האביב בטאקיאמה | צילום: שאטרסטוק

באביב, מוקדש הפסטיבל לתפילות לתבואה טובה לאחר עונת השתילה ומתקיים במקדש היאה בדרום טאקיאמה (Hie Shrine). פסטיבל הסתיו שמתקיים במקדש האצ'ימן בצפון טאקיאמה, מוקדש להודייה על הייבולים שנקצרו. עם רדת הערב, נגנים ורקדנים בתחפושות מופיעים בתהלוכות גדולות ומפוארות שעוברות ברחובות העיר.

טנג'ין מאצורי (Tenjin Matsuri)

טנג'ין מאצורי, פסטיבל האלים, הוא חגיגה מרשימה שמתרחשת בסוף חודש יולי באוסקה, העיר השלישית בגודלה ביפן. הפסטיבל נחגג במקדש טנמנגו (Tenmangu Shrine) לציון יום הולדתו של משורר והוגה דעות מפורסם מתקופת היאן (בין המאה ה-8 ל-12), בשם סוגווארה נו מיצ'יזאה, שנחשב לפטרון האמנויות והחינוך. משתתפים רבים חוגגים את הפסטיבל הזה, רקדנים ונגנים מתהלכים בתלבושות מיוחדות המחקות את התלבושות שהיו אופייניות לתקופת היאן, וקהל רב מגיע בכדי ליהנות מהאווירה החגיגית, לאכול מהמאכלים הנמכרים בדוכני האוכל הרבים ולחגוג ברחובות.

טנג'ין מאצורי, פסטיבל האלים באוסקה

טנג'ין מאצורי, פסטיבל האלים באוסקה | צילום: twoKim images / Shutterstock.com

שיאו של הפסטיבל מגיע ביום השני שלו, כאשר לעת ערב מושטות על מי נהר אוקוואה שחוצה את העיר אוסקה 3000 סירות נייר קטנות, כאשר על כל סירה דולק נר. לאחר מכן, באזור השטת הסירות נפתח מופע חגיגי של זיקוקים, ומהפנט את כל העיר בשילוב עם המראה המרשים של הנרות הצפים על המים.

____

תמר שיין-פז – אנתרופולוגית המתמחה בחברה היפנית ובתרבות יפן המודרנית. עוסקת ביפן כעשור, ומתמקדת בעיקר באסתטיקה יפנית, אוכל יפני, ובמשפחה היפנית בת זמננו.

יום בבית ספר ביפן

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: