הערב כבר ירד על הספארי ברמת גן, ואחרוני המבקרים עזבו מזמן את המקום. אבל ליד הקופות של הספארי ממתינה חבורה של אנשים שמחכה בסבלנות לרכבת הקטנה שתיקח אותם לסיור בממלכת החיות, שבה כשהלילה יורד – האקשן רק מתחיל. סיורי לילה בספארי זוכים לפופולאריות רבה, ובקיץ, כשהם מתקיימים כמעט בכל ערב, צריך להזמין מקום זמן רב מראש כדי להבטיח מקום על הרכבת. אחרי שמצטרפים לסיור כזה, קל מאוד להבין מדוע. בכל טיול לילי יש משהו מרגש, וכשהטיול הזה מתקיים בספארי, הריגוש גדול כפליים. רכבת הספארי נוסעת בחשיכה מוחלטת, העיניים מנסות להסתגל, אבל תוך כמה דקות כל החושים מתחדדים, כאילו היינו חיית טרף ולא מבקרים שבאו לערב של כיף. לפתע הילדה צועקת, "הנה יען"!, ומיד נשלחת אלומת אור שמאירה את היען בחשיכה, והמדריכה מסבירה לנו שבחושך הרבה יותר קל להבחין בנקבת היען, שנוצותיה חומות ואפורות, מאשר בזכר שנוצותיו שחורות כפחם – הסוואה מצוינת, כיוון שהזכר הוא זה שנשאר לדגור על הביצים בלילה. תוך כדי שהיא מסבירה כבר רואים להקה של חיות רצות ברקע, בחושך קצת קשה לגלות במה מדובר, אבל אז שחר, האחראי על התאורה, מאיר לכיוונם, ואנחנו מגלים שאלה הם צבאי תומפסון מתוקים להפליא.
הסיור מתקדם לו, ובכל רגע מגלים עוד ועוד הפתעות: הנה להקה של זברות וגנו (שתמיד הולכים לישון ביחד, כי צבעם הכהה של הגנו מסווה את הזברות, וחוש השמיעה המחודד של הזברות עוזר להתריע מפני טורפים), והנה היפופוטם, שזו הפעם הראשונה שאני רואה אותו רץ בקלילות ולא רובץ בכבדות באגם (הידעתם שההיפופוטם יכול לרוץ במהירות של 50 קמ"ש?). הלילה מאפשר לנו לצפות בהתנהגויות הייחודיות של בעלי החיים שלא הולכים לישון בלילה, ומדובר בחוויה מרגשת להפליא. ומה שהכי נחמד הוא, שהלילה כל כך מפתיע, שגם צוות הספארי לא יודע את מי נפגוש מעבר לפינה. הסיור כולו מתובל בהסברים מרתקים על בעלי החיים בלילה (כשהחתול שלי העיר אותי לפנות בוקר, התנחמתי במחשבה על הג'ירפות שבשל גובהן, שהופך אותו לאלה שמתריעות את כל אוכלי העשב מפני סכנה, הן ישנות 20 דקות ביממה בלבד). גם מי שמעדיף בדרך כלל לטייל באופן עצמאי ולוותר על שירותיו של מדריך, מוצא שלהדרכה בסיור הזה יש ערך עצום, גם משום שהיא עוזרת לנו לכוון את תשומת הלב לחיות שלא היינו מבחינים בהן לבד, ובעיקר בשל הידע העצום, שמועבר למבקרים בצורה מרתקת ועם הרבה הומור. מדהים לראות שגם הילדים הקטנים בולעים את ההסברים בשקיקה, ובת החמש שלנו כבר ידעה לספר כמה אנקדוטות חייתיות לסבא וסבתא למחרת, בארוחת הערב המשפחתית.
בלילה, מטעמי בטיחות, האריות ישנים בביתני לינה מיוחדים, שכאן מכנים אותם "הצימרים". הסיור כולל כניסה לצימרים של האריות, שנמצאים מאחורי הכלובים במרחק סנטימטרים ספורים מהמבקרים. חלקם מנסים לישון, עם אחרים ניהלנו קרב מבטים, והיה גם אקשן כשאחד האריות ניסה לפלוש לשטח השינה של חברו, מה שלווה בשאגות רמות, שההד ששוכן בביתן רק העצים אותן.
ספארי מסביב לשעון מידע מעשי |
למה הזברות והגנו ישנים ביחד, איזה בעל חיים ישן רק 20 דקות ביממה ומה עושים האריות בלילות? את התשובות מגלים בסיורי הלילה של הספארי ברמת גן, ויש גם סיורים מרתקים בבוקר ובשעת השקיעה פורסם 13.8.13 |
יפו החדשה ישנה
Array
(
[country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 402
[name] => ישראל
[slug] => israel
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 402
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 374
[count] => 2790
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [area] => WP_Term Object
(
[term_id] => 409
[name] => תל אביב וגוש דן
[slug] => %d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91-%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a9-%d7%93%d7%9f
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 409
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 402
[count] => 269
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )