בימים בהם טיול בארץ או בעולם נראה כמו חלום רחוק, אפשר להודות לטכנולוגיה שמאפשרת לנו להגיע הכי קרוב לחו"ל שאפשר בלי לצאת מהבית. תוכנות כמו גוגל ארת' (Google Earth) מאפשרות לצפות בתצלומי לוויין של כדור הארץ ברזולוציית צילום גבוהה במיוחד, שמאפשרת לצופה להבחין גם בפרטים הקטנים ביותר ולהרגיש שהוא ממש שם. המשמעות היא שבהזזת עכבר אפשר לסייר וירטואליים בכל העולם כמעט, לבקר באתרים מפורסמים בלי לעמוד בתור, ליהנות מעמדות תצפית מרהיבות, ללכת לאיבוד ברחובות צדדיים בערים גדולות ולהגיע לפינות סודיות שלא בטוח שהייתם מגיעים אליהם בטיול רגיל. לא משנה אם אתם מעדיפים סיורים עירוניים, טיולי טבע או אקשן, בחרנו בשבילכם כמה אפשרויות לטייל בעולם בלי לצאת מפתח הבית:
סיורים עירוניים
חלק גדול מהכיף בסיור עירוני הוא לשוטט ללא מטרה, ואת זה בדיוק אפשר לעשות בתצוגת הרחוב של גוגל (Google Street View). השירות מאפשר לשוטט באופן וירטואלי ברחובות הערים ולהביט לכל כיוון, ממש כאילו המשוטט עצמו נמצא ברחוב. אז נכון, אי אפשר לשמוע את המולת הרחוב ולהריח את הריחות, אבל בהחלט אפשר להתרשם מהארכיטקטורה, להציץ בחלונות הראווה (ולפעמים אפילו להיכנס לחנויות), להביט בעוברים ושבים ולהתעכב על פרטים קטנים שלא תמיד אנחנו מקדישים להם תשומת לב כשאנחנו ממהרים (למשל, פיתוחים וגילופים מיוחדים, עיטורים על הקירות או תריסים בצבע מעניין).
סיור וירטואלי בעיר העתיקה של פראג:
מגוון האפשרויות העצום, ויש ערים מכוסות היטב, כמו פריז, אמסטרדם או ניו יורק, בהן תוכלו ליהנות משיטוט חסר מטרה ברחובות ולפנות ברחובות צדדיים בלי לחשוש ללכת לאיבוד. בניו יורק תוכלו לצאת לטיול בשבילי הסנטרל פארק יחד עם עוד אנשים שיוצאים להליכה כמוכם, לראות אנשים שנשכבים להשתזף או לנוח על ספסל בפארק ואולי גם לפגוש בדרך סנאי שנקלט בעין המצלמה. בפריז תוכלו לטייל בסמטאות הרובע הלטיני ולהתלבט באיזה בית קפה לשבת, באמסטרדם תוכלו לסייר בין הגלריות וחנויות הווינטג' של רובע יורדן ובפראג תוכלו לשים לב לכל פרט ופרט בבתי הבארוק והאר-נובו שהעיר מפורסמת בהם.
איך זה עובד? נכנסים ל-Google Maps, מקלידים את שם הרחוב או האתר בו רוצים לבקר ואז גוררים את האייקון של האיש הצהוב שנמצא מצד שמאל למטה אל המקום בו רוצים להתחיל בסיור.
סיורים ווירטואליים במוזיאונים
יש תיירים שעבורם הביקור במוזיאון הוא תחנת חובה בחופשה בחו"ל. עבור אחרים, מדובר בסיוט, בגלל מחיר הכניסה הגבוה, התור הארוך לקופות, כיתות הרגליים המתיש בין המוצגים והצפיפות שלא מאפשרת ליהנות באמת מיצירות האמנות הפופולריות (וכל מי שאי פעם עמד בתור בלובר בשביל לראות את המונה ליזה, בוודאי יודע על מה אנחנו מדברים). אלה וגם אלה ייהנו מאוד מהאפשרות לסייר סיור וירטואלי במוזיאונים הגדולים בעולם.
כל המוזיאונים הגדולים מציעים באתר הבית שלהם אפשרות לסיור וירטואלי בין יצירות מופת ותצוגות נבחרות. בין המוזיאונים הגדולים שבהם ניתן לסייר באופן וירטואלי: המוזיאון הבריטי, מוזיאון הלובר, מוזיאון דאלי בפיגרס, מוזיאון הטבע בוושינגטון והמוזיאונים של הוותיקן (מתי עוד תוכלו לראות את התקרה המצוירת של הקפלה הסיסטינית לגמרי לבד, בלי לעמוד דקה אחת בתור?). גם מוזיאון ישראל בירושלים מציע סיור וירטואלי בין אוצרות המוזיאון.
סיור וירטואלי ברייקסמוזיאום:
אפשרות נוספת היא להיכנס ל-Google Art Project, שיתוף פעולה בין גוגל לבין 1,200 מוסדות תרבות ברחבי העולם, שמאפשר לסייר בין מוזיאונים ויצירות מופת בטכנולוגיה של Google Street View. לצד סיורים וירטואליים בכל המוזיאונים החשובים בעולם, מהאופיצי בפירנצה ועד למוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק, ניתן להצטרף לסיור וירטואלי בארמונות כמו ארמון ורסאי ומונומנטים כמו מגדל פיזה, ואפילו לטייל ברחובות סאו פאולו בין קירות המעוטרים באמנות רחוב.
שווקי פשפשים
היום אפשר לקנות הכל דרך האינטרנט, אבל שופוהליסטים מובהקים טוענים שאין כמו לסייר בשוק בשביל ליהנות מחוויית הקניות במיטבה. בדיוק בשביל זה אפשר להיכנס ל-Global Flea Markets, פרויקט נוסף של Google Earth. הפרויקט מאפשר לסייר בשווקי פשפשים מפורסמים ברחבי העולם, כמו שוק פורטובלו הנהדר בלונדון, להתעכב ליד חנויות התכשיטים והעתיקות, ליהנות ממראות הרחוב ולהתרשם מהארכיטקטורה הוויקטוריאנית ולהציץ בחלונות הראווה. חבל שאי אפשר להיכנס לאחד מהפאבים שמשבצים את השוק ולשתות בירה בשביל להשלים את החוויה. שווקים נפלאים נוספים שאפשר לבקר הם Les Puces de Saint-Ouen הפריזאי, משווקי הפשפשים הגדולים באירופה, שוק אל רסטרו הפופולרי במדריד ואפילו שוק הפשפשים ביפו.
סיור וירטואלי בשוק פורטובלו:
סיור בגנים בוטניים
אפשרות מלהיבה נוספת שמוצעת ב-Google Earth היא סיורים בגנים בוטניים ברחבי העולם. הסיורים האלה מאפשרים לרדת לפרטים הכי קטנים, לטייל בשבילים ולראות את הפרחים מקרוב, ולא במקרה הם מאוגדים תחת הכותרת Stop and Smell the flowers. בין היתר תוכלו לטייל בשבילי הגן הבוטני של ניו יורק, בגני בוטצ'ארט היפהפיים בוויקטוריה שבקנדה, בגני קיו בלונדון ובגני קוקנהוף המתכסים בפריחה נהדרת של צבעונים באביב.
סיור בגני קוקנהוף:
סיורים באתרי מורשת של אונסק"ו
אם תמיד חלמתם לבקר בפירמידה הגדולה של גיזה, בטאג' מאהל, או במקדשי אנגקור ואט, תוכלו לעשות זאת, שוב, בעזרת Google Earth, במסגרת שיתוף פעולה מיוחד עם ארגון אונסק"ו. הפרויקט מאפשר לצאת לסיור מעמיק באתרים שהוכרזו כאתרי מורשת עולמית של אונסק"ו. תוכלו להשקיף מהקרוב על הוויטראז'ים של כנסיית לה סגרדה פמיליה בברצלונה, שעד היום סביר שראיתם אותה רק מבחוץ, בגלל התורים. לחלופין, תוכלו לטפס במדרגת במעלה מקדש אנגקור ואט וליהנות מתצפית מדהימה על הג'ונגל ושרידי המקדשים החבויים בו, לטייל בגנים של מקדש הזן טנריוג'י בקיוטו ולהתפעם מול שרידי עיר האינקה מאצ'ו פיצ'ו. אתרים נוספים ששווה לבקר בהם: הקולוסאום ברומא, ארמון ורסאי, מעגל האבנים הפרהיסטורי סטונהנג' באנגליה ועוד.
סיור וירטואלי במאצ'ו פיצ'ו:
טבע, נופים וטרקים
אם אתם טיפוסים של טבע ונופים, תוכלו ליהנות מסיורים וירטואליים באתרי טבע ונוף מפורסמים. Air Pano מציעים תמונות 360 מעלות וסיורים ווירטואליים במגוון אתרים מפורסמים ובהם מונומנטים ואתרי טבע. תוכלו למשל לעמוד בראשו של המטרהורן בשווייץ ולהשקיף על הפסגות המושלגות ואגמי הטורקיז שמסביב, להתפעם מהעוצמה של מפלי ויקטוריה הזורמים בשצף בזימבבווה, או של מפלי האיגוואסו בברזיל וארגנטינה, להשקיף על הנוף ממרפסת תצפית בסנטוריני ולטייל בין פינגווינים בקרחוני אנטארקטיקה. בכל יעד מצולמים כמה מקומות כך שאפשר להשקיף עליו לעומק מזוויות שונות.
גם בהיבט הזה, יש ל-Google Street View מה להציע, שכן למרות שמה, התוכנה לא מוגבלת לנופים עירוניים בלבד. אם תמיד חלמתם לבקר בגרנד קניון, תוכלו ליהנות מתצפיות עוצרות נשימה על הקניון מתצפית Trail View Point שב-Grand Canyon Viewpoint ואפילו לטייל בתחתית הקניון. תוכלו גם לכת לאיבוד בנבכי מערת הנטיפים יסקוסבקה בסלובניה, אשר אינה פתוחה עוד לקהל הרחב אך בהחלט פתוחה למטיילים וירטואליים. ואם אתם מעדיפים נופים תת מימיים, תוכלו לצלול למעמקי הים בשונית המחסום הגדולה באוסטרליה.
לצאת לטרק מילפורד בניו זילנד:
ואם זה לא מספיק, תוכלו לצאת לטיול בטרקים מהגדולים בעולם, בנופים יפהפים. נכון, לא תרגישו את הסיפוק שמרגישים כשמגיעים לנקודת תצפית יפה אחרי הליכה מאומצת במיוחד, אבל גם לא תצטרכו לסחוב תרמיל על הגב ולסבול מהתכווצות שרירים ביום למחרת. בין היתר תוכלו לטייל ביו יערות העד והשרכים בטרק מילפורד בניו זילנד, לטייל בשביל החוף המערבי בפארק הלאומי פסיפיק רים בקנדה, לטייל בדרך האינקה בפרו, בדרך למאצ'ו פיצ'ו, ואפילו לטייל לאורכו של שביל ישראל.
אור מדריכה בפירנצה הגיב:
יופי של כתבה!
גם במוזיאון האופיצי ומוזיאונים נוספים של פירנצה יש סיורים וירטואלים
מקווה לראותכם בימים יפים יותר בפירנצה
סיורים בפירנצה ומוזיאון האופיצי
דורון הגיב:
תודה רבה, אחלה כתבה!
לימי הקורונה או לימים שיתחילו לשחרר את ההגבלות ולתת לנו לטייל בקבוצות קטנות או יחידים אני ממליץ מאוד על האפשרות לסיור עצמאי של GO בי טרוול, כלומר בלי מדריך, הכל מהטלפון,
תראו את זה פה: https://www.gobeetravel.com/
מקווה שהכל יעבור בהקדם 🙂
דורון
אורנית הגיב:
אחלה כתבה . יש אתר שלם של צימרים בסיורים וירטואלים זה נקרא נראה לי צימר 360 . הלוואי וכל הנדלן יעבור גם לסיורים וירטואלים ולא רק נופים ומוזאונים.