מפעלים, מרכזים לוגיסטיים ומתחמים שונים כמו מלונות או בתי חולים יכולים ליהנות ממגוון רחב של רכבים תפעולים שייקלו מאוד על משימות העובדים. כך למשל ניתן לשלב רכבים תפעולים מבוססי צריכה של חשמל לחיסכון בהוצאות, כמו גם לשלב מגוון של רכבים. יש למשל רכב תפעולי שהוא מסוג טנדר ויש רכב תפעולי מיוחד. ריכזנו לפניכם את מה שחשוב לדעת בנושא.
רכב תפעולי – טנדר
אחת האפשרויות בעולם הרכבים התפעוליים היא של טנדר תפעולי. זהו רכב חשמלי במבנה של טנדר, שחוסך לכם מאוד בהוצאות התפעול והתחזוקה משום צריכת החשמל במקום הבנזין, וגם בשל אגרת הרישוי השנתית שסכומה עומד על פחות מ50 שקלים. מדובר ברכב תפעולי אשר עומד בתקנות הבטיחות של מדינות אירופה, הוא מתאים מאוד למקומות צפופים ולמרכזים עירוניים, וניתן לשלב בו תוספות שונות כמו כרית אוויר או אפשרויות נוספות.
אחד היתרונות של טנדר בהקשר של עולם המסחר והתעשייה הוא האפשרות הנוחה בשל מבנה הטנדר שמאפשרת להעמיס סחורה בקלות ולשנע אותה ממקום למקום. החלק האחורי של הטנדר מספק מרחב אחסון רחב דיו, ונוח לגישה לצרכי העמסה ופירוק. הטנדר התפעולי יכול להגיע עם ארגז אחסון פתוח או סגור, וניתן גם להתאים ארגז שתפור לצרכים שלכם.
רכב תפעולי – תעשייתי
אפשרות נוספת של סוגי קלנועית או רכבים תפעולים היא רכב תפעולי תעשייתי שמתאים להעמסת סחורה ומטענים כבדים מאוד, שמשקלם מגיע עד לכ2000 קילוגרמים. כמו בטנדר תפעולי גם כאן ניתן לבחור באחסון פתוח או סגור ואפשרויות נוספות. הרכב התפעולי מסוג זה מתאים לרוב ל2 נוסעים, בחלק הקדמי של הרכב.
רכב תפעולי – אוטובוס תפעולי
ועוד אפשרות של רכב תפעולי הוא האוטובוס התפעולי או קרוואן. מדובר למעשה בכלי רכב שמטרתו העיקרית היא הסעת עובדים או מבקרים. השימוש באפשרות הזו אידיאלי למרחבים סגורים כמו קיבוצים, מתחמי תיירות ונופש, מתחמי רפואה וטיפול, פארקים ועוד. רכב תפעולי מסוג זה מתאים לכל עונות השנה משום שניתן לשלב בו בקלות כיסוי המגן מפני גשם ורוח. הרכב מתאים להסעת עובדי משמרות למשל, ולצרכים מגוונים נוספים.