תפריט עמוד

נחל הבשור – לכל המשפחה

שתפו:
במהלך החורף מתרענן צפון מערב הנגב ומחדש פניו באדרת ירוקה רעננה. שילוב הירק עם הנופים הרכים מבטיח לנו חוויה רוגעת עם ניחוח של חוץ לארץ. לכל אורך הדרך נראה ממערב (ימין) את משטחי הלס המישוריים של האזור. רבים מהם מעובדים ומוריקים. ניתקל בחיטה נובטת ולהפתעתנו גם בעצי הדר. בכל מקום בו לא עברה המחרשה נפגוש בעונה המתאימה פרחי בר. משמאלנו זורם נחל הבשור, אחד הנחלים הגדולים ביותר בארץ.

לאורך הערוץ שיצר לעצמו ישנם בתרונות, מצוקוני לס ושפע צמחיית נחלים. זהו גן עדן לחיי בר ותדיר ניתן לראות כאן צבאים, שועלים ואף צבועים חומקים. לאחר נסיעה שאורכה שלושה קילומטרים נגיע את תל שרוחן, אתר ארכיאולוגי חשוב. המקום, שהיה חלק משרשרת הערים לאורך נחל הבשור, היה מיושב מתקופת הברונזה ועד התקופה הרומית. החפירות במקום הניבו ממצאים מעניינים מתוכם ניתן לראות בשטח רק חתך בסוללה הגדולה שהקיפה את העיר ממערב ואת החפיר החיצוני לה. מראש הגבעה נשקף נוף יפה על הסביבה כולה ובייחוד על ערוץ הבשור. מעבר לו נוכל לראות את הסוללות המוגבהות של מאגרי הבשור של חברת "מקורות".

לפני החזרה אל הכביש הסלול פוגשים אטרקציה נוספת – גשר תלוי, שמושך בעיקר ילדים מלאי מרץ. הוא נמתח מעל הנחל לצורכי תיירות ומשמש הולכי רגל בלבד. תחת הגשר יש נביעה ולכן יש כאן מים במשך כל השנה. עם החיבור לכביש, תוביל אותנו פנייה ימינה צפונה, חזרה באותה דרך בה הגענו. פנייה שמאלה ושוב שמאלה בצומת צאלים תאפשר לנו לשוב בדרך אחרת מזו שבאנו בה.
המסלול קל, קצר ומיועד למשפחות עם ילדים.

כדאי לבקר
במרחק קטן מצומת מגן נחשפה רצפת פסיפס מרהיבה של בית כנסת שנבנה בתקופה הביזאנטית – בית הכנסת של נירים, מעון ומגן (מכנים אותו בשמות שונים). הרצפה עשויה כולה מדליונים דמויי ענפי גפן שבתוכם בעלי חיים ועופות. בתחתית הפסיפס שני טווסים גדולים. שיבוץ זכוכית צבעונית יצר את עיני הזנב. קל לומר שהמבנה שימש כבית כנסת כיוון שהוא פונה צפונה, לעבר ירושלים. עדות נוספת הם כמובן הכתובת העברית והמוטיבים היהודיים (מנורה, לולבים, אתרוגים, אריות ושופר).

בתיאבון
פארק אשכול, הנמצא בסמוך לכניסה הצפונית לדרך נוף הבשור, מספק מגוון אתרי פיקניק בתוך גן מוריק ומוצל. בצומת אורים פועל "פונדק אסא".

לטייל עם אופניים בנגב

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: