תפריט עמוד

נדידה היא אחת התופעות המדהימות בעולם החי. בעלי חיים, בהם גם ציפורים, נודדים כדי לשפר את סיכוייהם לשרוד – אל אזורים שיכולים לספק להן תנאי מחייה טובים יותר. ציפורים נודדות בין אזורים רבים בעולם: בין אירופה לאפריקה (במסלול שעובר גם מעל ישראל), בין אמריקה הצפונית לאמריקה דרומית, בין אלסקה לניו זילנד, בין סיביר לדרום סין ועוד. יש אפילו ציפורים שנודדות בין הקטבים. בסרטון המצורף, אחד מתוך שניים באותו הנושא, אפשר לראות אווזים נודדים, שעוברים מעל כמה מהנופים עוצרי הנשימה בכדור הארץ שלנו – מדבריות וקרחונים, הרים עצומים ואוקיינוסים רחבי ידיים. מנקודת מבטם של האווזים, מתגלה לא רק הטבע הקסום, אלא גם אתרים מופלאים מעשה ימי האדם, מהחומה הסינית ועד קו הרקיע העוצמתי של מנהטן.

צריך להודות שבסרטון הזה יש מניפולציה, שכן אף אחד ממיני האווזים אינו מקיף בנדידתו את כל כדור הארץ. אווזים שעפים מעל רכס ההימלאיה לא יחלפו מעל הגייזרים של איסלנד, ואלה שעוברים מעל המדבריות בדרום-מערב ארצות הברית לא יעופו מעל מזרח סין. אבל אין ספק שהתוצאה של חיבור המקטעים הללו מדהימה בעוצמתה. היא מאפשרת לראות את התמונה הגדולה, ללא פרטים שיכולים לקלקל את יופיה, וכל זאת על רקע הנפנוף הבלתי פוסק של כנפי האווזים, במשך שעות, ימים ושבועות, בשקט ובנחישות מעוררי הערצה.

התמסרו לתמונות, מהיפות בעולם, לרחש הכנפיים, לטבע המדהים והמרגש. ואם תתקשו להיפרד, יש לסרטון הזה חלק נוסף, עם שיר רקע מפתיע במיוחד…

לקריאה נוספת:

נדידה למרחקים ארוכים
נדידה למרחקים ארוכים
עונת הנדידה מפורסמת בארצנו בזכות עשרות אלפי ציפורים החולפות כאן בדרכן דרומה. לכבוד חגיגת הטבע הזאת, שנמצאת בעיצומה, אנו מביאים מבחר נדידות בולטות בעולם – ממסע הפרסתנים הגדול באפריקה ועד נדידת פרפרי הדנאית המלכותית באמריקה

________

תודת המערכת לגולש מוטי שלף שהפנה את תשומת לבנו לסרטון הזה


לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: