פיצה מרגריטה
פיצה מרגריטה אשר הוכנה כמחווה לנסיכה מרגריטה היא פיצה שבמקורה מגיעה מהעיר נאפולי. לפניכם מתכון לפיצה מרגריטה הכולל שימוש בעגבניות מקלופות שמרסקים ביד, שילוב של גבינת מוצרלה, עלי בזיליקום טריים וכמובן שמן זית כתית מעולה. את הבצק מכינים עם קמח 00 או 0, היא נאפית בתוך תנור מסורתי שעשוי מלבנים ועצים והיא מוגשת חמה או מקופלת לארבע ועטופה בנייר או על גבי צלחת.
פיצה מרינרה
הפיצה הזו נחשבת לפיצה הכי עתיקה שבה משולבות עגבניות! היא מוכרת גם בשם פיצה "אלה מרינרה", ונהוג להכין אותה מרוטב עגבניות בלבד, שמעליו מזלפים שמן זית כתית מעולה, מוסיפים מעט אורגנו ושום.
פיצה ארבע הגבינות
הפיצה הנהדרת הזו שמביאה לנו את טעמיהן העדינות של לא פחות ארבע גבינות המומסות יחד על גבי הפיצה, מבטיחה ביס שכמותו טרם טעמתם. יש מי שמערבב את הגבינות עם רוטב העגבניות ויש מי שבוחר שלא לערבב אותן כלל. זוהי פיצה מאוד פופולרית ברחבי העולם וגם באיטליה עצמה, ונחשבת אף לאייקונית בתפריטי הפיצריות.
פיצה ארבעת העונות
זוהי פיצה אשר מחלקים לארבע, כאשר בכל חלק יש תוספת אחרת המייצגת את אחת מעונות השנה. למשל, במקור הפיצה מגיעה עם בשר חזיר או פרושוטו או לחילופין זיתים אשר מייצגים את עונת החורף הקרה, הפטריות מייצגות את בואו של הסתיו הקריר, הארטישוקים בפיצה מייצגים את עונת האביב והפריחה ועלי הבזיליקום הטריים או העגבניות מייצגים את עונת הקיץ החמה. זוהי גם גרסה של פיצה קפריצ'וסה.
פיצה פוליה
זוהי פיצה שמכינים אך ורק מעגבניות, בצל ומוצרלה. היא קיבלה את שמה מחבל אפוליה שבאיטליה. אם אתם טועמים אותה באיטליה אל תבלבלו אותה עם פיצה בארסה, שהבצק שלה יותר דק ופריך מפיצה נפוליטנה.
פיצה בסגנון קליפורניה
פיצה קליפורניה היא פיצה בעלת קרום דק בסגנון איטלקי עם תוספות של המטבח הקליפורני. ההמצאה הזו משלבת ירקות גינה, עשבי תיבול, ביצת עין (ובייקון).
פיצה קפריצ'וסה
היא פיצה שמכינים אותה עם גבינת מוצרלה, ארטישוק, עגבנייה, פטריות (וחזיר איטלקי אפוי). האיטלקים נוהגים לפזר סוגים שונים של פטריות, לפעמים יעדיפו להשתמש בלבבות ארטישוק כבושים, להוסיף שמן זית כתית מעולה, לפזר עלי בזיליקום טריים, זיתים ואפילו להוסיף פנימה גם ביצה.
פיצה מטוגנת בשמן עמוק
זוהי פיצה שמטגנים בשמן עמוק במקום להכניסה לתנור ולאפות אותה. היא נפוצה במיוחד בסקוטלנד ואיטליה, אך טעמי הפיצה שונים כיוון שיש הבדלים רבים בין מרכיבי הפיצה בשתי המדינות.
פיצה בסגנון קולורדו
פיצה זו העונה גם לשם פאי הרים קולורדו, היא פיצה שמכינים אותה עם קראסט עבה וקלוע, שמעליו מונחת שכבה עבה של רוטב ומעליה שכבה עוד יותר עבה של גבינה. הפיצה מוגשת לפי משקל של כחצי קילו ועם דבש כתבלין.
פיצה בסגנון דטרויט
זוהי פיצה שמכינים במחברת מלבנית, היא בעלת קראסט עבה ופריך במיוחד שכיף ללעוס. היא מכוסה באופן מסורתי עד הקצוות של הקראסט בגבינת מוצרלה או גבינת ויסקונסין, שממש מתקרמלת בתוך המחבת הכבדה. במקורה היא נאפתה במגשי פלדה מלבניים שנעשה בהם שימוש בתעשיית הרכב, דבר שאפשר לה להגיע לממדים גדולים במיוחד, ויש גרסאות שלה עם רוטב העגבניות מעל הגבינה והתוספות. היא נחשבת לאחד המאכלים הכי סמליים של העיר דטרויט.