רגעי לחץ, מסבירים הרופאים, מקבילים במובנים רבים למצבי סכנה אליהם נקלעים בעלי חיים. בדרך כלל הפתרונות האפשריים במצבים כאלה הם להילחם או לברוח, אלא שבחיי היומיום של רובנו זה לא מצב אפשרי. יתר על כן, עבור רובנו לא מדובר במצב רגעי חולף, אלא במצב שנמשך לפעמים כמה שעות, ובמקרים הבעייתיים במיוחד, אפילו לאורך היום כולו. במצבים כאלה לאורך זמן, הגוף שלנו דרוך ואיש אינו סבור שזה מוסיף לנו בריאות. 1. מה קורה בגוף שלנו במצב לחץ?
הגוף מתכווצים, פעימות הלב הופכות תכופות יותר כדי לספק לנו אנרגיה, אנחנו חשים צמא, הנשימה נעתקת ואנחנו לא נושמים נשימות עמוקות, אלא נשימות שטחיות. כאשר זה קורה לאורך זמן הדבר פוגע בנו. הגוף שלנו מנסה לחסוך באנרגיה, לכן מערכת העיכול מאיטה את הפעולה שלה או אפילו עוצרת אותה לחלוטין. במקרים רבים מתגלות תופעות של שלשול והטלת שתן מרובה. החוקרים מסבירים תופעות אלה בכך שזו דרכו של הגוף להקל על עצמו בעת הבריחה מהאויב או הלחימה שאליה הוא מתכונן. לעתים קרובות אנחנו נקלעים למצב של חוסר ריכוז. תופעת לוואי מוכרת נוספת היא חוסר שינה או בעיות שינה והתעוררות מוקדמת מאוד. 2. מה הנזק שנגרם לגוף בעקבות התמודדות ממושכת עם מצבי לחץ?
למחלות. הבעיות השכיחות שמתעוררות בעקבות לחץ ממושך הן: יתר לחץ דם והתקפי לב; בעיות במערכת העיכול – כיבים, תסמונת המעי הרגיז; בעיות שמתעוררות במערכת הנשימה כמו ברונכיטיס או אסטמה; בעיות שרירים כעוויתות, כאב ותשישות; בעיות במפרקים; בעיות עור; בעיות אימפוטנציה אצל גברים; פגיעה בסדירות ותקינות מחזור הווסת אצל נשים. 3. מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם הבעיות שקשורות בלחץ?
קצרה ועמוקה, עוצרים את הנשימה לכמה שניות ואחר כך משחררים נשיפה ארוכה ואיטית, עד שאין עוד אוויר בריאות. |
כמה פעמים ביום אתם אומרים את המלה לחץ? בעבודה, בבית, בבית הספר, במכונית, אף אחד כבר לא מטיל ספק בעובדה שאנו חיים במציאות לחוצה מאוד. כולנו הרי רוצים להצטיין בעבודה, כבני זוג, במטבח, במיטה, בגן השעשועים, ואפילו במכון הכושר. מה זה לחץ? איך הוא משפיע עלינו ואיך אפשר להתמודד איתו? פורסם 14.1.07 |
Array
(
)