לצד עגלות הקפה, בשנים האחרונות, ובמיוחד מאז הקורונה, משאיות האוכל זוכות לפריחה. אפשר להבין מדוע – משאיות האוכל מספקות חוויה שמסעדות לא יכולות לספק. הן מספקות קרבה בלתי אמצעית לטבע, הרבה מרחב (מצרך חיוני במיוחד בתקופת הקורונה) ומחירים זולים משמעותית ממחירי מסעדה, גם כשרמת האוכל לא נופלת מזו של מסעדות מובילות. משאיות האוכל עונות על צורך של מטיילים, שלפעמים לא רוצים לבזבז זמן יקר בישיבה במסעדה והמתנה לשירות אבל כן רוצות ליהנות מאוכל טוב על הדרך, והן נותנות מענה מוצלח במיוחד למשפחות עם ילדים שלעתים קרובות מתקשים לשבת במקום סגור. חלקן מציעות אוכל כל כך מוצלח כך שהן מושכות קהל לקוחות קבוע ולא רק מטיילים מזדמנים.
הנה כמה מהפוד טראקס הטובים הצפון:
פיצה טראק, דפנה
משאית הפיצות שבקיבוץ דפנה היא כנראה אחת ממשאיות האוכל הוותיקות בארץ. היא החלה את דרכה כחלק מבית הקפה קוקיה שהיה ממוקם בסמוך. במהלך הקורונה השניים התפצלו, ואילו הפיצה טראק נשארה בדפנה וממשיכה לייצר את פיצות הגורמה שלדעתנו הן מהטובות בארץ.
בנוסף לפיצה מרגריטה עם שלל תוספות, מגישים כאן פיצה פטריות שוס עם פטריות שמפיניון, פורטובלו ושמן כמהין; פיצה אנטיפסטי עם שלל ירקות קלויים ופיצה עם עגבניות צלויות בתנור, פורל גלילי מעושן, בצל סגול ופלפל פפדיו. לאלה שפחות אוהבים רוטב עגבניות על הפיצה יש אלטרנטיבות, כמו פיצת שפ"ע (שמנת פטריות ערמונים) ופיצה עם קרם חצילים, קשקבל וקונפי שום. לצד הפיצה תיהנו מבירה קרה, מילקשייקים ושייקים מרעננים. הישיבה על הדק הצמוד או במדשאות הסמוכות.
מה בסביבה? פארק דפנה, המחלק בנחל דן, שמורת הבניאס, שמורת נחל שניר, שמורת תל דן
טלפון: 050-9100660
מתי? שבת-חמישי – 21:30-12:00, שישי – 16:00-12:00
שירי פסטה, דפנה
קיבוץ דפנה מתגלה כמעצמה של פוד טראקס, במיוחד לחובבי האוכל האיטלקי. לפני שלוש שנים וחצי פתח השף נועם שירי בקיבוץ את שירי פסטה. אם חשבתם על פסטה חביבה עם רוטב נחמד, משהו בשביל למלא את הבטן בדרך חזרה מהבניאס, תחשבו שוב.
נועם שירי מכין פסטות מופלאות בעבודת יד, כאלה שלא היו מביישות מסעדה קטנה בכפר באיטליה. התפריט מצומצם אך איכותי וכולל פטוצ'יני עם רטבים כמו אלי אוליו, אווז עם שום קונפי, פטרוזיליה, שמנת ויין לבן, או עגבניות שום ובזיליקום, ושני סוגי רביולי – בצלים וגבינות בציר ירקות, חמאה, שרי, פטריות ותרד ורביולי בטטה בזיליקום ברוטב שמנת, יין לבן ודיז'ון. יש גם מנות ילדים. המנות גדולות והמחירים מצחיקים.
מה בסביבה? פארק דפנה, המחלק בנחל דן, שמורת הבניאס, שמורת נחל שניר, שמורת תל דן
טלפון: 050-2996755
מתי? ראשון – חמישי – 21:00-13:00, שישי-שבת – 16:30-12:30
טום יאם, שדה נחמיה
אם חשקה נפשכם דווקא באוכל תאילנדי, תמצאו אותו בפוד טרק של השף רועי בר זוהר. בר זוהר מכין אוכל רחוב תאילנדי – סלט פאפאיה חריף, פאד תאי, אטריות ביצים מוקפצות וגם מנות על בסיס חלב קוקוס כמו נתחוני עוף, תפוחי אדמה ובוטנים בקארי מסאמן או נתחוני עוף, נצרי במבוק, פטריות ולוביה בקארי אדום חריף. את כל מנות העוף ניתן להמיר בטופו.
מה בסביבה? טיילת עמי, טיילת מפגש הנחלים, קייקי כפר בלום, אגמון החולה
טלפון: 054-3055767
מתי? שני, שלישי וחמישי 19:00-12:00 בשדה נחמיה. בימי רביעי מתארח לעתים בקיבוצים אחרים בעמק החולה.
שקשיקו, צומת חורשת טל
בצומת חורשת טל, ממש על הדרך לצד הכביש, נמצא הפוד טראק הזה שמושך קהל קבוע לצד מטיילים מזדמנים בשבת. בשקשיקו אין יומרות גדולות. לא מכינים שם הרבה דברים – רק שקשוקה. אבל איזו שקשוקה! יש שקשוקה חריפה, שקשוקה עם חצילים, שקשוקה עם גבינה בולגרית ושקשוקה מוקרמת בגבינה, המלוות בחלה וטחינה. מי שפחות בעניין של שקשוקה ימצא גם פיתות עם לאבנה וזעתר.
מה בסביבה? גן לאומי חורשת טל, פארק הנהר הנעלם, קיאקי הגושרים, שמורת נחל שניר, שמורת נחל דן.
טלפון: 054-6693610
שעות פתיחה: שבת 16:00-9:30
מוסינזון פוד טראק, נטור
במושב נטור שברמת הגולן נפתחה לפני שמונה חודשים משאית האוכל של איתמר מוסנזון. מוסנזון היה במשך 12 שנים שף במסעדות עד שהחליט לפתוח מקום משלו בו הוא מכין אוכל פשוט שמשמח אנשים. התפריט בסיסי אך מצוין וכולל דברים שכיף לאכול על הדרך – חומוס משובח, פלאפל, סביח וצ'יפס, הכל, כולל החמוצים והרטבים, מוכן במקום בעבודת יד מחומרי גלם איכותיים.
גם הסביבה נעימה ומזמינה – פארק עם הרבה דשא, עצים ומרחב להשתולל בו, ומחצלות ושולחנות קק"ל לשבת בהם.
מה בסביבה? עין קשתות, שמורת אחו נוב, שמורת גמלא, נחל אל על
סלמתרק, חיפה
אחת ממשאיות האוכל המפתיעות נמצאת בחוף שקמונה בחיפה, מול נוף יפה של הים. בסלמתרק לא מסתפקים בפיצות או חומוס ומכינים אוכל הודי משובח. התפריט הטבעוני ייקח אתכם לטיול בהודו – מלאי כופתה (קציצות תפוחי אדמה, טופו וקשיו ברוטב קשיו עגבניות עשיר), פקורה – ירקות מטוגנים בבלילת קמח חומוס, סמוסה – מאפה ממולא במסאלה תפוחי אדמה, אפונה וכוסברה, וצ'אנה מסאלה – תבשיל חריף של חומוס עם בצל ועגבניות. יש עוד הרבה תבשילים משתנים, ואפשר להוסיף קערת אורז בסמטי לכל המנות. כדי שתרגישו בהודו עד הסוף, תוכלו ללוות את האוכל בצ'אי הודי או בלימונדת היביסקוס, ולקנח בקולפי – ארטיק עבודת יד מתמרים, קשיו וגרידת לימון. חוץ מאוכל נהדר ונוף של הים, במקום יש אווירה טובה והוא מארח הופעות ומסיבות.
מה בסביבה? טיילת בת גלים, סטלה מאריס, המוזיאון הימי הלאומי, המושבה הגרמנית, הגנים הבהאים
טלפון: 051-5072526
שעות פתיחה: חמישי-שישי 17:00-12:00, שבת 19:00-12:00