בשעת דמדומים של יום חולין, כשחצינו במכוניתנו את רחוב המייסדים, מלמלנו לעצמנו "איך שכחנו כמה זיכרון יפה!" והמשכנו להתנהל ברחובות הקטנים מערבה למעמקי החניון החצוב בסלע, שלא היה בו רמז להרפתקה התרבותית והקולינרית שנכונה לנו. שמחנו שהאירוע היומיומי של השקיעה המרהיבה המתין לבואנו (למען הגילוי הנאות, תכננו היטב את לוח הזמנים). מצנחי הרחיפה הצבעוניים שחגו מעל בריכות הדגים והשדות הצהובים שנקצרו זה עתה, שימשו תפאורה למיצג חינמי רווי אווירה של השמש ששינתה את דמותה עד שהפכה לכדור אש והחליקה למעמקי הים. הבשורה הטובה היא שהנוף הפנורמי עוצר הנשימה אל הים אינו צפוי להשתנות בעידן שלנו, שכן אין באופק תכניות בנייה שיאיימו עליו.
26 טון שיש
חלומו של כל מוזיקאי הוא להופיע באולם המצויד במערכת אקוסטית מהמתקדמת בעולם. סיפרו לנו שערב קודם הופיעה כאן מירי מסיקה, ולוח הקונצרטים כולל מהרכבים קלאסיים ועד מוסיקת רוק. עם לילה, מתעורר לתחייה הקיוב, שבמלון מכנים "הזאפה שלנו", ובו מוגש אוכל ברים יצירתי ומתקיימות הופעות חיות. לקראת הקיץ, יפתח בר אוכל נוסף מסביב לבריכה החיצונית. יצירת אמנות מגושי שיש במשקל 26 טון נשקפת מהפאטיו המיוחד אל הלובי של המלון. שתי דמויות מגולפות בשיש בהיר ורדרד מנסות להדוף גוש סלע ענק. האסוציאציה הראשונה מובילה לסיזיפוס, אבל באמנות לכל אחד הזכות לחומר למחשבה. זוהי רק אחת מיצירותיה האמנית סיגלית לנדאו המוצגות במתחם. לנדאו נסעה עם פטרוניתה אלשטיין מספר פעמים למרבצי השיש בקאררה עד שנבחר שני גושי השיש. שלוש שנים עמלה האמנית על יצירתה המרשימה "צימאון", שם שהחזיר אותנו למציאות בדרך אל המסעדה.
כשהשף מקלף ארטישוק בחרנו להסב אל שולחן פינתי מרווח בין חלון הצופה לים ולצד יצירתו של משה קופפרמן, חתן פרס ישראל המנוח. מרגע זה שכחנו לגמרי שאנו מבלים במסעדת מלון כשרה וזכינו לחוויית בילוי איכותית ומסקרנת. הסומלייה דיוויד וורנר המליץ בחום על יינות האזור במבטא אוסטרלי מובהק וסיפר שעשה עלייה בעקבות אשתו הייננית, אותה פגש בעת לימודיה במלבורן. וורנר גיבש את תפריט היין בהמשך לסיורים ביקבים ברחבי הארץ ודואג להתעדכן. כשני שליש מהתפריט מכיל יינות מקומיים, מהם אזוריים, והוא מאמין שכך יאה למסעדה מקומית מכובדת. בהמלצתו בחרתי ביין שנין בלאן של יקב נטופה, יין יבש מאוד שהלם את מזג האוויר ואת אופי הארוחה.
השף אוהד לוי, שכבר זכה לשבחים והכרה בכישרונו (הרברט סמואל, כתית, סושיאל קלאב), הצפין מתל אביב כדי לפתוח את מסעדת הדגל של המלון. טרם הארוחה הוזמנתי להתארח במטבח וגיליתי ממלכה המצוידת במיטב המכשור המתקדם בעולם המטבחים המוסדי, ממכונת הפסטה, מרדדת הבצק, מעשנת הבשר והתנורים בהם נאפים ככרות לחם שטוח ונפלא. מוצרי המזווה כולם מיוצרים בעבודת יד בניצוחו של לוי – מקונפי שום ועד בוטרגו מביצי הבורי. מהחקלאי והמרדדת סשימי אינטיאס (56 שקל) הוגש על צלחת לבנה, מלווה בירקות העונה ובעלי צעירים ושידר טריות שהתבטאה גם בטעמו. רוטב ההדרים הכתום היה מרוכז ופיסות הדג נטבלו בו עד תום. הזמנו גם את גרסת השף לסלט ניסואז קליל עם טונה צרובה (64 שקל) ש"טריות" היא שמו השני.
הקיץ בפתח, אך מזג האוויר על רכס הכרמל הולם מרק דייגים צהוב חם, פיסות דג לבן, פתיתים וטעם פיקנטי מאוזן. לצד המרק הוגשו פרוסות צרובות בגריל מלחם הבית ומטבל איולי. מעורר תיאבון וגם מקיים את ההבטחה. ניוקי עננים עם תבשיל טלה אביבי (84 שקל): הניוקי השמנמנים מתוצרת השף הזכירו את אלה שאכלנו במטבחה של מאמה איטלקייה, פיסות הטלה הרכות נמסו בפה ואפונת גינה טרייה ניקדה בירוק את רוטב הפורצ'יני והמרווה העסיסי והמתובל במידה הנכונה. "איזה כיף שנועה חזרה, כולנו התגעגענו", היא כותרת המשנה של סעיף המיוחדים השבועי. נועה היתה המלצרית שלנו ובתום הערב בהחלט הסכמנו שכיף שהיא חזרה אלינו מהטיול בסקנדינביה.
סטייק אינטיאס ופפרדלה חריף אש (92 שקל): מנה נדיבה. נתח הדג היה עשוי בגריל מונח על כיסון פסטה ענק מבושל וצרוב, שהיה מעולה בטעמו. טבילת הדג ברוטב הירוק הרמזורי, שמקיף את הצלחת, היוותה חלק מהטקס. זה הזמן להעיר שלא היה כמעט רמז לחריפות, וכך גם ביתר המנות שבהן הוזהרנו מיתר פיקנטיות. בארוחה שלנו העדפנו דגים, אך השף אוהד לוי מצטיין גם במנות הבשריות. ראויים לציון הרטבים והצירים שהוא מתמחה בהם. שני קינוחים בלבד הוצעו לנו: ויתרנו על מבחר כדורי סורבה בפירות העונה ובחרנו במגש פטיפורים וממתקים זעירים (מרנג, טראפלס משוקולד מריר, ממתק מרמלדה ומקרונים) מהאטלייה של שוקולטייר המלון. הצילחות דימה יצירת אמנות נוספת, אך חלק מהטעמים הזכירו לי שאנו במסעדה כשרה. ואולי פשוט היינו שבעים מדי… מסעדת אורטוריו, מלון אלמא, רחוב יאיר 1, זכרון יעקב, טלפון: 04-6300110, פתוח א' – ה' בין השעות 23:00-19:00 (בקרוב המסעדה תיפתח גם לארוחת צהריים). בערבי שישי המסעדה פתוחה לאורחי המלון בלבד. אתר אינטרנט |