ים, מדבר, פעילויות לכל המשפחה – אילת מציעה את כל אלה ובשפע, וגם בתחום האוכל לעיר הדרומית יש הרבה מה להציע. הנה כמה מסעדות מומלצות באילת, לכל טעם והעדפה – ממסעדות גורמה מוקפדות, דרך מסעדות נעימות ממש על הים ועד למסעדות עממיות עם טעמים של בית: לקריאה נוספת: פדרובשר, בשר ועוד בשר. פדרו היא גן עדן לחובבי בשר. המסעדה ממוקמת בשכונה א', רחוק מהמרכז התיירותי, ונראית כאילו נלקחה מכפר ארגנטינאי, בלי יומרות או תחכום מיותר. אולי זו הסיבה שגם אילתים מגדירים אותה מסעדת חובה. בראשונות יש סלטים, אספרגוס בקרם פרמזן, ופטריות בתנור במילוי רוקפור, ומומלץ ללוות אותן בפוקצ'ת הבית שמגיעה עם מטבלים. בעיקריות הבשרים הם העיקר, ומומלץ לבחור בפילה הבקר הרך, בטורנדו רוסיני (םילה בקר וכבד אווז) או בסטייק פדרו – 350 גרם של אנטריקוט פרימיום מיושן שזור בשומן מיושן במקום. בתפריט תמצאו גם עוף ודגים ואפילו מנות צמחוניות כמו פסטות ולזניה מלנזנה. סולו סושיאוהבים סושי? אל תוותרו על ביקור בסושייה המצוינת שנמצאת בחזית מלון פליי. על הסושי כאן אחראי השף טומי בלארדי, שבישל במסעדות שלושה כוכבי מישלן ובעשרים השנים האחרונות חילק את זמנו בין יפן לארגנטינה והתמחה במטבח היפני. תפריט הסושי כולל מנות קלאסיות כמו ניגיר סלמון יש גם מנות סושי מיוחדות ויצירתיות, כמו טי אנד טי רול (טונה טרייה, אבוקדו, דלעת, כבושה בטופינג של טונה, קרם ארטישוק, דאשי וטריאקי), קריביאן רול (סלמון, אבוקדו בטופינג של סלמון, סלסה אננס וטריאקי) ועוד. יש גם ראשונות מהמטבח היפני כמו סלט וואקמה או שיפודי לברק יפני. לצד האוכל יש תפריט אלכוהול וקוקטיילים מפנקים. מחירי הסושי: 67-35 שקלים. המחבוא של אדיהמחבוא של אדי שינה מיקום במהלך השנים, ועכשיו הוא כבר לא כל כך סודי, אבל עדיין רחוק מהטיילת ההומה. מה שלא השתנה הוא התחושה שכאן הזמן כאילו עצר מלכת בשנות השמונים המוקדמות. התפריט מגוון מאוד עד כדי מתפזר, וכולל דגים, פסטה, פירות ים, בשר, עוף, עגל ועוד, בשלל סגנונות. לזניה בשרית או צמחונית היא בהחלט מנה מומלצת להתחיל בה, אם כי שמו של המחבוא יצא למרחוק בזכות פילה הבקר. מקום פשוט ונעים שמתהדר בתואר המסעדה הוותיקה באילת. עומר'סלארוחה זולה, משביעה וטעימה, נסו את עומר'ס, סנדוויץ' בר מצליח בקרבת התחנה המרכזית. בתפריט – סנדוויצ'ים משובחים מלחם טרי ופריך, עם בשרים, ירקות ומגוון תוספות ורטבים. למשל, כריך עוף מפורק אפוי במרינדת סילאן וסויה, צרוב ברוטב שזיפים, עם איולי פלפלים, ממרח אבוקדו וסלסלה ורדה. או שניצל עוף, אווז מעושן וביצת עין עם טחינה וסלסה ורדה. יש גם כריכים לצמחונים, כמו כריך סביח, כריך כרובית חרוכה עם טחינה ומטבוחה וכריך כרובית, פטריות ואספרגוס בסרירצ'ה ושזיפים. מחירי הכריכים: 61-44 לה קוצ'ינההמסעדה האיטלקית הוותיקה הזו שומרת על מעמדה כבר שנים כאחת הטובות בעיר. המסעדה, ששוכנת בטיילת רויאל ביץ', מעוצבת כמו בית ומחולקת לחדרים, מה שמבטיח אווירה אינטימית. בראשונות תמצאו מבחר אנטיפסטי (בשרי, מהים או צמחוני עם ירקות וגבינה), מוצרלה בוראטה ופולנטה רכה. בעיקריות – פיצות עם מגוון תוספות, ניוקי סולת, פסטות (נסו את פטוצ'יני הארטישוק, שכולל פטריות וארטישוק המוקפצים בשמן זית, שום ולימון בניחוח כמהין) וכן דגים ובשרים (סטייק אנטריקוט ברוטב יין עם תפוח אדם מוקפץ ומדליוני פילה בקר ברוטב גורגונזולה הם חלק מהמבחר). פאסינוזוהי מסעדה איטלקית נוספת, מרוחקת יותר מהטיילת, שמאפשרת גם לשומרי כשרות ליהנות מאוכל איטלקי חלבי מצוין. התפריט רחב וכולל מגוון גדול של ראשונות (כדאי לנסות פולנטה פטריות כמהין, ארנציני פטריות וקפרזה על מצע חציל), סלטים, פסטות ומבחר מסחרר של פיצות. נסו גם מנות הקנלוני המצוינות – קנלוני תרד וריקוטה וקנלוני פטריות. המנות נדיבות והתמחור הוגן. מחירי המנות העיקריות: 69-53 שקלים. לה סרדינסמסעדת דגים ופירות ים במיקום נהדר במרינה, בלב אזור המלונות. התפריט כולל בעיקר דגים טריים במגוון דרכי הכנה – בגריל, בתנור, בבישול ובכבישה קרה. ביו המנות המומלצות: סביצ'ה, דניס בגריל, קדרת פירות ים ופטוצ'יני סלמון. יש מגוון גדול של ראשונות, ויש גם בשרים, פסטות (כולל פסטה טבעונית עם טופו) ותפריט ילדים. השירות ידידותי והמחירים הוגנים. מחירי המנות העיקריות: 149-59 שקלים. בר ביץ'באילת בולט חסרונן של מסעדות חוף ראויות, ולכן מסעדת בר ביץ', ששוכנת בחוף אלמוג, ממש על המים, היא הפתעה נעימה. חוץ מבריזה נהדרת, אווירה שלווה ושקיעות רומנטיות, המסעדה מציעה אוכל פשוט וטוב, וגם נשנושים ליד האלכוהול למי שלא מגיע רעב. בתפריט: מגוון גדול של ארוחות בוקר, מאזטים ובהם שיפודון שרימפס, פרחי כרובית וחציל קלוי בטחינה; נשנושים כמו חומוס, צ'יפס וטבעות קלמארי ולעיקריות: המבורגר (גם טבעוני), פיש אנד צ'יפס ושרימםס וקלמארי בציפוי פריך. את כל אלה אפשר ללוות בתפריט אלכוהול מגוון עם הרבה בירות וקוקטיילים.
ברויטמןחוויה מסוג אחר לגמרי וחגיגה לאוהבי הפחמימות מחכה לכם במאפיית ברויטמן, שהפכה למוסד מקומי. את המאפייה מנהל יובל זיו, אילתי ודור רביעי למשפחת אופים מאוקראינה. כאן תמצאו לחמים שלא תמצאו בשום מקום אחר, כמו לחמים ללא שמרים שנאפים עם מחמצת בת 18 שנה ולחמים מקמח מלא, משיפון ומכוסמין שנאפים בתוך סלסילות התפחה מקש שהובאו מגרמניה. יש גם מאפי בוקר מחומרי גלם משובחים (כדאי במיוחד להגיע בימי שישי, אז תמצאו כאן הרבה ספיישלים שלא מוצעים באמצע השבוע), כריכים מצוינים (כולל שלושה טבעוניים), פיצה וכמובן קפה מצוין. מיקום: אלמוגים 17 |