תפריט עמוד

איך מקרבים לבבות בדרך נעימה ופשוטה? שני אמנים מפיטסבורג בארצות הברית בחרו בדרך מקורית לגשר על פערים בין מדינות אויב: הם פתחו מסעדת טייק אוויי הנקראת "קונפליקט קיצ'ן" (Conflict Kitchen, מטבח הסכסוך). בכל חצי שנה מתחלף התפריט, ובכל פעם הוא מוקדש למטבח של מדינה אחרת הנמצאת בסכסוך עם ארצות הברית.

המסעדה בתקופה האיראנית. להכיר תרבות שיש לה דימוי שלילי בארצות הברית

הרעיון שעומד מאחורי המסעדה פשוט – דרך האוכל אמריקאים יכולים להכיר תרבות זרה, שיש לה דימוי שלילי מבחינתם. בימים אלו המסעדה מגישה אוכל קובני, בסבבים הקודמים הגישו שם אוכל מוונצואלה, אירן ואפגניסטן. למרות המחיר הזול – ארוחה ממוצעת עולה חמישה שקלים – המנות מוקפדות ומסקרנות. כך, למשל, בתקופת המטבח האפגני הוגשו, בין השאר מאפים עם בטטה, עדשים או תרד, בימי המטבח מוונצואלה אפשר היה לטעום עוגות תירס ממולאות בעוף, עדשים ואבוקדו, וכעת, בתקופה הקובנית, תוכלו לטעום מעדן מקומי העשוי משורש יוקה ברוטב שום. בכל חצי שנה, לקראת החלפת המטבח, נצבעת חזית המסעדה בצבעים אופייניים ושמה נרשם גם בשפת המדינה.


בתקופת המטבח מוונצואלה. בכל פעם נצבעת החזית מחדש בצבעים אופייניים

"הרעיון להשתמש באוכל נראה לנו מאוד טבעי", אומר רובין, שבנוסף להיותו אמן ופעיל חברתי הוא גם פרופסור לאמנות באוניברסיטת קרנגי מלון. "זוהי דרך מתבקשת להציג לאנשים תרבות שאינם מכירים, והרבה פעמים אנחנו מגלים שהאוכל הוא רק תירוץ לפתוח בשיחות". כדי לעזור לאנשים לפתח שיחות על המדינה שעליה הם שומעים לרוב רק בהקשרים שליליים, צוות המסעדה נבחר גם בזכות כישורי תקשורת מצוינים.
אם אתם מגיעים לפיטסבורג, תוכלו ליהנות ממטבח הסכסוך העכשווי בין השעות 11:30 ל-14:30; כתובת: 124 Highland Ave, אתר אינטנרט


לאן נעלמו הכוכבים?

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: