תפריט עמוד

מלפפונים קטלניים: באירופה הפסיקו לאכול ירקות טריים

שתפו:

חיידק אלים, שעמיד בפני אנטיביוטיקה, נמצא במלפפונים מספרד שנמכרו בצפון גרמניה. עד כה דווח על מותם של עשרה אנשים ועוד מאות שחלו במחלה קשה

פורסם 30.5.11
מלפפונים הורדו מהמדפים ברוב מדינות צפון אירופה, אולם גם כך השווקים ומחלקות הירקות במרכולים נותרו שוממים. הפאניקה שתוקפת בימים אלו את אירופה קשורה למלפפונים שגודלו בספרד ויוצאו למדינות אירופיות שונות, בעיקר לגרמניה. לאחר שדווח על עשרות מקרים של תחלואה קשה בצפון גרמניה בעקבות אכילת סלטים חיים, נמצא שמקור הזיהום הוא במלפפונים הנושאים חיידק אלים מסוג אי-קולי, שעמיד לאנטיביוטיקה. נכון לכתיבת שורות אלו, בגרמניה מתו לפחות עשרה אנשים כתוצאה מאכילת המלפפונים המזוהמים, ואלפים רבים חלו במחלה קשה. החיידק, שמקורו כפי הנראה במי ביוב בהם הושקו הירקות, גורם לכשל כלייתי ולדימומים פנימיים.

בעקבות הדיווחים על התחלואה הקשה, התושבים בגרמניה נקראו להימנע מאכילת ירקות טריים, ובעלי מסעדות מספרים כי הלקוחות חוקרים אותם בקפידה על מרכיבי המנות כדי לוודא שאין בהם ירקות. ממשרד החקלאות הישראלי נמסר כי המלפפונים המקומיים גדלים בתנאים בטוחים ונקיים וכי אפשר להמשיך לאכול אותם ללא חשש.


לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו: