מחקר חדש: פופקורן הוא החטיף המושלם

שתפו:

על פי מחקר אמריקאי הפופקורן עדיף על פני חטיפים אחרים, שכן הוא עשוי מדגנים טבעיים ומכיל יותר נוגדי חמצון מפירות וירקות. רק אל תכינו אותו בשמן או תוסיפו לו חמאה

פורסם 29.3.12

פופקורן הוא החטיף המושלם, כך קובע מחקר אמריקאי שהתפרסם באחרונה. בשונה מחטיפים אחרים, גם כאלה המכילים דגנים מלאים, הפופקורן עשוי כולו מדגנים טבעיים ולא מעובדים ובנוסף הוא מכיל אחוז גבוה במיוחד של נוגדי חמצון. לדברי עורך המחקר, ד"ר ג'ו וינסון, הריכוז של נוגדי החמצן בפופקורן גבוה בהרבה מזה שבפירות ובירקות, שכן הם מכילים כ-90 אחוזי מים לעומת ארבעה אחוזי מים בפופקורן. עם זאת, החוקר מוסיף כי אין לוותר על ירקות ופירות המכילים ויטמינים וחומרים מזינים נוספים שאינם מצויים בפופקורן. אבל לפני שאתם מוציאים את בקבוק השמן או רצים לקולנוע לקנות קופסה ענקית של פופקורן כדאי שתדעו: הכנת פופקורן בשמן והוספת מלח וחמאה (או תחליף חמאה, כנהוג בבתי קולנוע) הופכות אותו לעתיר בשומן וקלוריות, והרבה פחות בריא.

גם אם אתם מוכנים לוותר על התוספות הטעימות והלא בריאות, ספק אם תסכימו להסתפק באכילת החלקים הבריאים בחטיף הטבעי הזה. על פי המחקר, החלק הבריא ביותר בפופקורן הוא דווקא הקליפות, שבנוסף לנוגדי חמצון הן מכילות גם כמות גבוהה של סיבים.

לקריאה נוספת:

פרו: נמצאו מאובני פופקורן בני אלפי שנים
פרו: נמצאו מאובני פופקורן בני אלפי שנים
חוקרים אמריקאים גילו קלחי תירס מאובנים המעידים כי בצפון פרו נהגו לאכול פופקורן לפני 6,700 שנה, אלף שנים מוקדם יותר מכפי שסברו עד כה


לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו: