מדריכי טיולים ישראלים מומלצים בחו"ל

שתפו:

גם אם אתם שומרים בקנאות על עצמאות בטיול, תמיד כיף לשלב סיור או שניים עם מדריכים מקומיים, המכירים את היעד כאת כף ידם ויודעים להוליך אתכם לפינות נסתרות ולחלוק עמכם אנקדוטות לא מוכרות. וכשהמדריכים האלה דוברים עברית ויודעים מה ישראלים אוהבים - בכלל טוב. המלצות על מדריכים ישראלים החיים בחו"ל

עודכן 24.7.19

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים רוצים לשלב בחופשה סיור או שניים של מדריך מקומי. אם פעם הסתפקנו בשיטוט עצמאי בעיר, לעתים עם מדריך טיולים מודפס ביד, היום רבים מחפשים ערך מוסף – לגלות את הסיפור שמאחורי בניין מרשים, להבין את משמעות המוצגים במוזיאון ולא רק לחלוף על פניהם, להגיע לפינות נסתרות שרק המקומיים מכירים. ואם אפשר ליהנות מכל אלה בהדרכתו של מדריך דובר עברית, שחי במקום ומכיר אותו לעומק, ויחד עם זאת מבין מה הישראלים אוהבים ומחפשים – עוד יותר טוב.

מתוך ההיצע הגדול של מדריכים ישראלים החיים בחו"ל בחרנו אחדים – כולם זכו להמלצות חמות מגולשים או מאנשים שאנחנו מכירים וסומכים על דעתם.

סיורים בפולין

מי אני? אדם קורן, מדריך טיולים מוסמך וטייל חובב. נכד לחסידי אומות עולם, מדריך טיולים ברחבי פולין מזה חמש שנים, חי בוורשה שלוש שנים וחצי.

איך הגעתי להדרכה בפולין?

עבדתי כרוקח ויום אחד בשיחה אקראית בין סוכן תרופות לסייעת שעבדה איתי גיליתי שיש מקצוע כזה שנקרא "הדרכת טיולים". עוד באותו היום נרשמתי לקורס, ובהמשך התחלתי להדריך טיולים בפולין. הסיבה לכך קשורה בסיפור המשפחתי שלי: סבא, סבתא והדוד שלי מצד אבי היו חסידי אומות העולם. הם הסתירות בבונקר מתחת לביתם יהודים, וכולם ניצלו. הסיפור המשפחתי הזה, ממנו התעלמתי עד שאבי נפטר, הפך את מקצוע ההדרכה לשליחות.

כיכר השוק בעיר העתיקה בוורשה. אדם קורן חש חיבור מיוחד לעיר | צילום: ELEPHOTOS / Shutterstock.com

כיכר השוק בעיר העתיקה בוורשה. אדם קורן חש חיבור מיוחד לעיר | צילום: ELEPHOTOS / Shutterstock.com

קצת על המסלולים שלי:

אני מחבב מאוד את איזור שלזיה תחתית (דולני שלונסק, בפולנית). זה איזור מגוון שמציע המון בשטח יחסית קטן: טירות, פארקים, ערים יפיפיות, תרבות, אוכל נפלא… מסלול נוסף, שיוצא לי לעשות יותר מאחרים, הוא בצפון פולין: ורשה, ביאליסטוק, מיקולאייקי וגדאנסק. זהו מסע חוצה דתות ותרבויות שמערבב עבר עם הווה ועתיד וטבע ירוק ומרגיע. אני גם מרגיש חיבור מיוחד לוורשה, שבה אני גר בשנים האחרונות.

אדם קורן בפארק הלאומי אויצוב בפרובינציית קרקוב בפולין

אדם קורן בפארק הלאומי אויצוב בפרובינציית קרקוב בפולין | צילום: שי סייג

הערך המוסף שלי כמדריך:

אפשר לומר שאני "תקוע" בין ישראל לפולין, וזה בדיוק מה שמבדל אותי מכל מדריך אחר. אני מבין את מצוקותיהם של שני הצדדים, רגיש לכאבם, ומבין אותם לעומק. ההבנה הזו הופכת בתורה להסבר פרגמטי ואובייקטיבי עד כמה שניתן לדבר המורכב הזה שמכונה "יחסי יהודים ופולנים". המוטו שלי הוא שההיסטוריה מורכבת, והבנתה לעומק תאפשר לנו לבנות עתיד טוב יותר.

המלצה מקומית:

מתחם פרוייקט "רייסה" בדרום-מערב פולין, בו הגרמנים תכננו לבנות עיר תחתית (למעשה, לא ידוע מה היתה הכוונה הסופית של הנאצים, שכן הפרויקט ננטש וכל המסמכים הקשורים אליו הושמדו על ידם). החוויה במקום מיוחדת, בשל מעטה הסודיות והאפלוליות. ויש גם נגיעה להיסטוריה שלנו, כי עובדי כפייה יהודים ממחנה גרוס רוזן הובאו לעבוד שם. בנוסף, אני אוהב מאוד את פשמישל (Przemyśl), עיר קטנה בדרום-מזרח המדינה, כשלעצמה היא יפה ומרתקת, ובסביבתה יש הרבה מה לראות ולעשות.

יצירת קשר: טלפון: 0048-534071545, אימייל: adam@polin.co.il, אתר אינטרנט

אדם ומטיילים במנהרות התת קרקעיות בפרויקט רייסה

אדם ומטיילים במנהרות התת קרקעיות בפרויקט רייסה

סיורים בברלין

מי אני? נירית בן יוסף, מדריכה בברלין מאז 1989. מדריכה במוזיאון היהודי, בתערוכה הטופוגרפיה של הטרור, בתערוכה בבית הכנסת הגדול ושייכת לצוות המדריכים של בית ועידת ואנזה. במהלך השנים כתבתי כתבות רבות על ברלין לירחונים שונים והדרכתי את הסגל הדיפלומטי של שגרירות ישראל בגרמניה.

איך הגעתי להדרכה בברלין?

ב-1986 נשלחתי כמפיקה לפסטיבל סרטים במינכן, שם פגשתי בבחור גרמני מברלין. לאחר כמה חודשים של קשר נרשמתי ללימודי המשך במקצועי באוניברסיטה של מערב ברלין.  ב-1998 ביקרו אצלי דודתי ודודי והראיתי להם את ברלין. הם מאוד נהנו ושאלו מדוע איני עושה זאת באופן מקצועי. הרעיון שלהם לא הניח לי ובמשך השנה החולפת התחלתי ללמוד ולהכין את סיורי. מסוף שנות התשעים הרבה יותר ישראלים החלו להגיע לברלין ומאז המעיין לא פסק.

אי המוזיאונים ואלכסנדרפלאץ, חלק מהסיור "המיטב של ברלין" | צילום:

אי המוזיאונים ואלכסנדרפלאץ, חלק מהסיור "המיטב של ברלין" | צילום: שאטרסטוק

המסלולים שלי:

המסלול הכי פופולרי הוא "המיטב של ברלין", שאורך שש שעות ומשלב היסטוריה גרמנית עם היסטוריה יהודית ונותן בסיס מצוין לאורחים המבקרים פעם ראשונה בברלין. המסלול כולל אתרים רבים בברלין, כמו הרייכסטאג, האנדרטה לזכר היהודים שנרצחו בשואה, שער ברנדנבורג וכיכר פריז, אונטר דן לינדן, אי המוזיאונים ועוד. המסלול השני בפופולריות שלו הוא הסיור היהודי שגם הוא אורך שש שעות ומתמקד יותר בהיסטוריה יהודית. אני מדריכה מסלולים נוספים בעיר, ובהם סיור ארכיטקטוני, סיור בעקבות אמיל והבלשים, סיור גלריות ואמנות מודרנית ורבים נוספים.

נירית בן יוסף מדריכה בבית הכנסת בברלין

נירית בן יוסף מדריכה בבית הכנסת בברלין

סיורים שאני אוהבת במיוחד:

אני אוהבת את סיור ״הצוללות״, המספר על הסתתרות יהודים בברלין, סיור נוסף שאני אוהבת הוא "ברלין, בירת הריגול הבינלאומי" – נדהמתי ממה שהתרחש מתחת לפני השטח בלי ידיעת הציבור בתקופת המלחמה הקרה בברלין ואיזה אנשים שונים ומשונים עסקו בריגול. גם יום של הסתובבות בגלריות בסיור האמנות מטעין אותי באנרגיה חיובית ומרגש אותי מאוד.

הערך המוסף שלי כמדריכה:

החוויות שלי הן חוויות אישיות, כולל עמידה לפני שער ברנדנבורג ביום בו נפלה חומת ברלין בנובמבר 1989. חוויתי את השתנות העיר ב-30 השנים האחרונות, הן מבחינה אדריכלית והן מבחינה חברתית ועל כל זה אני מספרת בסיורי. בנוסף, כבר 20 שנה שאני חוקרת את ההיסטוריה הגרמנית בכלל ואת ההיסטוריה היהודית הגרמנית בפרט – אני מבקרת בכל תערוכות ההיסטוריה והאמנות בעיר, בקונצרטים ובאופרה ויכולה להמליץ למבקרים לאן כדאי להם ללכת.

המלצה מקומית:

אני מאוד אוהבת את השכונה שלי, פרנצלאורברג, שבה אני חיה כבר מעל 15 שנה. חוץ מזה שחיים בה אנשים נחמדים ויש בה הרבה מקומות של כיף, יש בה גם היסטוריה מעניינת שלא מוכרת לרבים. למשל, גשר ב-Bornholmstrasse שעליו נפתחה החומה בשל טעות תקשורתית של השלטון המזרח גרמני ב-23:30 בלילה של ה-9 בנובמבר 1989. כ-20 אלף מזרח ברלינאים שטפו ועברו את הגשר אל מערב העיר באותו לילה ובכך הסתיימו 28 שנה של הפרדה על ידי החומה. אני אוהבת את האנדרטה הפשוטה שמנציחה את האירוע ומביאה לשם אנשים שמתעניינים בנושא.

יצירת קשר: טלפון: 49-177-7973872 אימייל: nirit@snafu.de, אתר אינטרנט

רחוב טיפוסי בפרנצלאוארברג, השכונה האהובה על נירית בן יוסף בברלין | צילום: calix / Shutterstock.com

רחוב טיפוסי בפרנצלאוארברג, השכונה האהובה על נירית בן יוסף בברלין | צילום: calix / Shutterstock.com

סיורים בפירנצה

מי אני? ליאור אביב, מדריך מוסמך לפירנצה בעברית ואנגלית מזה עשר שנים ודוקטורנט לתולדות האמנות. מקיים בפירנצה (ובמספר מוזיאונים ברומא) בעיקר הדרכות פרטיות על פי הרצון ותחומי העניין של המשתתפים. כמו כן מקיים סמינרים של אמנות לקבוצות.

איך הגעתי להדרכה בפירנצה?

במהלך לימודי התואר השני בתולדות האמנות ומקביל למינויי למורשה חתימה בבנק, הבנתי שברצוני להקדיש את כל כולי ללימוד וחקר מעמיק בתחום תולדות האמנות. החלטתי להשאיר מאחור את הקריירה הבנקאית ולהגיע לפירנצה, מעוז הרנסנס. כאשר הולכים אחרי הלב, נפתחות דלתות שלא מצפים להן. סיימתי תואר באוניברסיטה של פירנצה ובמקביל למדתי בקורס אינטנסיבי של הדרכת טיולים מטעם הפרובינציה של פירנצה. אחד הדברים החשובים שהקורס העניק לי הוא ההבנה עד כמה הדבר בלבי ועד כמה הדרכה ושיתוף ידע עם המעוניינים בכך הם מימוש של יעוד מבחינתי.

פירנצה. העיר שנחשבת למעוז הרנסאנס היא כמו מוזיאון פתוח | צילום: שאטרסטוק

פירנצה. העיר שנחשבת למעוז הרנסאנס היא כמו מוזיאון פתוח | צילום: שאטרסטוק

המסלולים שלי:

מדריך סיורי עומק בגלריית האופיצי וסיורי עומק בחוצות העיר ובמונומנטים השונים שלה, בהם כיכר הסיניורה, כיכר הדואומו, פונטה וקיו, גלריית האקדמיה, כנסיית סנטה קרוצ'ה, פאלאצו וקיו ועוד. אני אוהב במיוחד את הסיור בגלריית האופיצי, שהביקור בו חושף ליופי הנצחי והעל זמני של ציורי לאונרדו דה וינצ'י, מיכלאנג'לו, רפאל ועוד ענקים אחרים בתרבות המערב. אך לא פחות חשוב מכך, ההדרכה במקום מסייעת לחדד את ההבנה כיצד אופן החשיבה במרוצת המאות והתקופות השתנה, אותו שינוי שמקבל ביטוי באמנות עצמה.

ליאור אביב מדריך בחצר מוזיאון הברג'לו בפירנצה | צילום: שלומי דוד

ליאור אביב מדריך בחצר מוזיאון הברג'לו בפירנצה | צילום: שלומי דוד

הערך המוסף שלי כמדריך:

אני רואה את עצמי בראש ובראשונה מדריך תרבות ואמנות. בין אם זו הדרכת עומק בגלריית האופיצי, גלריית האקדמיה בה נמצא פסל דוד המקורי של מיכלאנג'לו, או אפילו רק ביקור בעיר, שהיא כשלעצמה מוזיאון פתוח. אין לי עניין לנסות להעמיס במספרים, שמות ותאריכים – לא זו היא מטרת המדריך לטעמי. מה שמבחינתי חשוב הוא לשאול דווקא את השאלות ולא רק לעסוק בתשובות. כאשר מתחילים לשאול שאלות חדשות, מתחילים לראות דברים חדשים, מה שמביא גם לפתיחת אופקים רחבים יותר ולעצמאות חשיבתית רבה יותר.

המלצה מקומית:

פאלאצו דבנצטי (Palazzo Davanzati), מבנה בן המאה ה-14 שנותן הזדמנות נדירה להציץ לעבר חיי בני המעמד הבינוני גבוה של שלהי ימי הביניים ותחילת הרנסנס. כאשר מבקרים בקומות השונות במבנה (לקומה השנייה והשלישית רצוי להזמין מראש מאחר שהן לא תמיד פתוחות לציבור בשל מחסור בכוח אדם), אפשר לקבל את התחושה אודות האופן בו אותם אנשים חיו.

חדר שינה בפאלאצו דבנצטי. להבין איך חיו בתחילת הרנסאנס

חדר שינה בפאלאצו דבנצטי. להבין איך חיו בתחילת הרנסאנס | צילום: anistidesign / Shutterstock.com

יצירת קשר: טלפון: 9160 815 -329 -39, אימייל: liorinfirenze@gmail.com, אתר אינטרנט

סיורים באמסטרדם

מי אני? ענבל טור שלום, צלמת מקצועית ומדריכת טיולים בהולנד ובאמסטרדם בפרט, עם דגש על סיורי צילום.

איך הגעתי להדרכה באמסטרדם?

בגיל 36, אחרי כעשר שנים כמנהלת בחברת הייי טק גדולה, ארזתי מוצ'ילה ויצאתי לשני טיולים ארוכים בעולם. בטיול השני הגעתי לניו זילנד, שם פגשתי בחור הולנדי שגר בניו זילנד. נשארתי איתו שם והפכתי את תחביב הצילום למקצוע. אחרי קצת יותר משנה עברנו לאמסטרדם. בחורף 2014 ביקשו ממני להדריך קבוצות בעברית ובאנגלית באמסטרדם. לעמוד מול קהל אין לי בעיה ולטייל אני אוהבת, אז החלטתי לנסות. גיליתי שאנשים נהנים להקשיב לסיפורים שלי ואני נהנית לספר. עבודת הצילום היא עבודה של הרבה לבד, והדרכת תיירים זה להיות בחוץ ובאינטראקציה עם אנשים – איזון מושלם. השלב הבא המתבקש היה לשלב את הצילום עם הדרכת תיירים: סדנאות צילום רחוב וצילום אורבני וגם סיורים בהם אני מצלמת את התיירים.

תיירים בסדנת צילום של ענבל טור שלום באמסטרדם | צילום: ענבל טור שלום

תיירים בסדנת צילום של ענבל טור שלום באמסטרדם | צילום: ענבל טור שלום

המסלולים שלי:

אני מציעה מספר סיורי הליכה פרטיים באמסטרדם, חלקם קשורים לצילום ואחרים ללא צילום. בין המסלולים הפופולריים שלי: "הלב של אמסטרדם" – סיור העובר באתרים המרכזיים בלב העיר, "אמסטרדם היהודית" שעובר ברובע היהודי לשעבר ובמהלכו אני מספרת על ההיסטוריה של היהודים באמסטרדם, האינטגרציה וההשפעה של הקהילה על התרבות ההולנדית, תקופת מלחמת העולם השנייה והמצב היום. ויש לי גם סיור ארכיטקטורה, סיורי מוזיאונים, שייט תעלות פרטי ועוד.

אני אוהבת במיוחד את הסיור ברובע החלונות האדומים, שהוא סוג של שליחות בשבילי. זהו סיור בסמטאות הצרות ועל גדות התעלות בתוך הרובע, שבמהלכו אני מספרת על תהליך התפתחות תעשיית המין בהולנד, על החוק ההולנדי, מה המצב כיום ומה התכניות לעתיד ועוד. סיור זה נותן מידע על הכוחות הכלכליים והפוליטיים שמאחורי הקלעים, כמו גם מידע פנימי והבנת הפן החברתי על נושא שנוי במחלוקת. כדאי לקחת בחשבון שעיריית אמסטרדם שוקלת לאסור סיורים מודרכים ברובע החל מה-1 בינואר 2020.

ענבל טור שלום מצלמת מטיילת באמסטרדם

ענבל טור שלום מצלמת מטיילת באמסטרדם

הערך המוסף שלי:

בנוסף לסיורי ההליכה בעיר, אני מציעה גם סדנאות צילום בכל הרמות. בסדנאות אני מלמדת איך לצלם צילום רחוב וצילום אורבני תוך שימת דגש על הארכיטקטורה המקומית המיוחדת. בכל הסיורים הקשורים לצילום אני גם מספרת על ההיסטוריה והתרבות ועל החיים האמתיים כאן. סדנאות הצילום אהובות עלי במיוחד כי זה כיף גדול לראות אנשים שמתחילים את הסדנה כשהם מצלמים על מצב אוטומטי ומסיימים כשהם שולטים במצלמה במצב ידני ומבינים מה הם עושים ויוצרים קומפוזיציות טובות.

המלצה מקומית:

כשיש לי פגישות עבודה בעיר אני משתדלת לקבוע אותן בבית קפה נחמד עם תצפית על מרכז העיר – Blue Amsterdam. אם לא יודעים על המקום, מאד קל לפספס אותו וחבל. הנוף משגע! כאשר קר בחוץ מומלץ להזמין שוקו חם עם קצפת, ובהולנדית – שוקומְלְק מֶט סלאחרוֹם.

רובע החלונות האדומים באמסטרדם. חשוב לדעת שאין לצלם חלונות פעילים ברובע, לשם שמירת פרטיותן של העובדות כמו גם פרטיות הלקוחות | צילום: ענבל טור שלום

רובע החלונות האדומים באמסטרדם. מסיבות של פרטיות, אסור לצלם חלונות פעילים | צילום: ענבל טור שלום

יצירת קשר: טלפון: 31-6-30117097, אימייל: travel@AmsterdamExperience.net, אתר אינטרנט

סיורים בניו יורק

מי אני? זיו הלפמן, מדריך טיולים בניו יורק, מתגורר במנהטן כשלושים שנה.

איך הגעתי להדרכה?

מהרגע הראשון שהגעתי לניו יורק, התאהבתי בעיר ובעושר האינסופי שיש בה: חיי תרבות, משחקי ספורט, מוזיאונים, תערוכות, גרפיטי על קירות, מקומות בילוי מיוחדים, מסעדות ועוד. מהיום הראשון הייתי סקרן לגלות מקומות חדשים ולא הפסקתי לטייל לרגע.  כשגרים בניו יורק, זה אומר ביקורים רבים של חברים ומשפחה. מצאתי את עצמי לא רק נותן המלצות, אלא גם מסתובב עם האורחים בכל רחבי העיר. יום אחד ירד לי האסימון: למה לא להתפרנס ממה שאני הכי אוהב? וכך הפכתי למדריך אישי בניו יורק. הוצאתי רישיון הדרכה רשמי מעיריית ניו יורק, שכדי לקבל אותו צריך לעבור בחינה על  מגוון רחב של נושאים הקשורים לעיר.

לצד אתרים לא מוכרים, תמיד טוב לחזור למקומות קלאסיים כמו הסנטרל פארק

לצד אתרים לא מוכרים, תמיד טוב לחזור למקומות קלאסיים כמו הסנטרל פארק | צילום: שאטרסטוק

הסיורים שלי:

לצד מסלולים שמתאימים  לאנשים המגיעים לעיר בפעם הראשונה – סנטרל פארק, השדרה החמישית, מרכז רוקפלר ועוד, אני בונה מסלולים חדשים שמתאימים גם לאנשים שביקרו בניו יורק פעמים רבות. אני מחפש את המקומות הלא שגרתיים, כאלה שלא ניתן למצוא ברחבי הרשת. אני מציע  מסלולים  גם באזור הווילג', שכונת לואר איסט סייד והרבעים ברוקלין וקווינס, הפחות מוכרים לתיירים. בברוקלין וקווינס יש כיום סצנה גדולה של אמנות, אמנות רחוב וגרפיטי וכן של שווקים מיוחדים, מסעדות ובתי קפה.

שכונת לואר איסט סייד הטרנדית | צילום: Nielskliim / Shutterstock.com

שכונת לואר איסט סייד הטרנדית | צילום: Nielskliim / Shutterstock.com

הערך המוסף שלי:

אני גר בעיר כבר כמעט 30 שנה, מכיר כל פינה בה, יש לי ידע נרחב על העיר ואתריה, מקומות האוכל הכי טובים, השכונות הטרנדיות ביותר וסיפורים פיקנטיים כמו איפה צולמו סצנות מסרטים ותכניות טלוויזיה ("סקס והעיר הגדולה", "סיינפלד", "חברים") והיכן גרים הסלבריטיז. כדי להיות מדריך טוב יש צורך בסבלנות רבה, רגישות, יכולת אבחנה, גמישות ותושייה: להבין מתי המטיילים עייפים, ללמוד מה מעניין אותם, להתאים את ההדרכה  למי שעומד מולך, להתחשב בקצב ההליכה וביכולת  הקשב שלו  –  אלו דברים מהותיים בהדרכה בכלל ושלי בפרט.

המלצה מקומית:

Smorgasburg, שוק אוכל ואמנות ססגוני בשכונת וויליאמסבורג בברוקלין. השוק פועל בשבתות, בין 11:00 ל-18:00, בחודשים מאי ועד אוקטובר. בנוסף לדוכנים השונים ולאנרגיות הטובות, מיקומו מאפשר תצפית מרהיבה לעבר האיסט ריוור (הנהר המזרחי) ומנהטן, וגם אני תמיד נפעם מחדש למראה הקסום.

שוק האוכל Smorgasburg בברוקלין. אוכל טוב, אנרגיות טובות ותצפית לעבר הנהר והעיר | צילום: Chie Inoue / Shutterstock.com

שוק האוכל Smorgasburg בברוקלין  | צילום: Chie Inoue / Shutterstock.com

יצירת קשר: טלפון: 1-917-628-8757, אימייל: zivinnyc@gmail.com, אתר אינטרנט

סיורים בטוקיו, יפן

מי אני? טל, טארו בשמי היפני, מדריך טיולים בטוקיו.

איך הגעתי להדרכה ביפן?

כשהייתי בגן חובה, קרוב משפחה שהשתקע ביפן שלח לנו קלטות וידאו, תמונות ומזכרות. בתור ילד קטן, שכל עולמו מסתכם בכמה רחובות, בנייני הענק ואורות הניאון של טוקיו, כמויות האנשים, המקדשים והטבע נראו לי כמו עולם אחר ועוררו בי סקרנות רבה כלפי יפן ותרבותה. העניין שלי ביפן הלך וגבר עד שהגעתי לכאן בעצמי. להדרכה הגעתי בעקבות עבודה על אתר למטיילים בטוקיו והרצון לחשוף את התרבות היפנית והדברים שלאו דווקא נראים לעין בפני המטיילים.

מקדש נזו בטוקיו בזמן פריחת האזליאות | צילום: טל טארו

מקדש נזו בטוקיו בזמן פריחת האזליאות | צילום: טל טארו ©

המסלולים שלי:

אחד המסלולים שאני אוהב יותר מתחיל באסקוסה, שהיתה רובע הבילויים של העיר בתקופת אדו וכיום היא ליבה המסורתי והישן של טוקיו. בהמשך אנו מבקרים באואנו וחווים את טוקיו העממית והפשוטה כפי שהיא משתקפת בשוק הססגוני המקומי, ובסיום מגיעים אל גינזה היוקרתית והמודרנית ונחשפים למנהגים ייחודיים בה. מסלול כזה חושף את המטיילים בפני הגיוון והניגודים הרבים שקיימים בתוך טוקיו, שיש בה איזורים שיכולים להרגיש לא רק כמו ערים שונות, אלא כמו תקופות שונות.

טקס סומו תינוקות במקדש בטוקיו. השתתפות בפסטיבלים וטקסים מקומיים מוסיפה הרבה ערך לטיול | צילום: טל טארו

טקס סומו בכי במקדש בטוקיו | צילום: טל טארו ©

הערך המוסף שלי:

בסיורים אני מנסה לשקף את המציאות ביפן בצורה נאמנה ככל האפשר, כלומר לא רק את הדברים החיוביים, אלא גם את הבעיות איתן מתמודדת החברה היפנית. בנוסף, אני מאוד אוהב את החיבור בין האנשים, אם זו שיחה קצרצרה עם יפנים שאני מכיר במקומות אליהם אני לוקח מטיילים, שיחה אקראית עם מישהו ברחוב או לעתים כשחברתי היפנית מצטרפת לחלק מהסיור – זה נותן למטיילים הצצה ישירה אל התרבות ואופן המחשבה. והנקודה האחרונה היא שאני תמיד משתדל לקחת את המטיילים לפסטיבלים וטקסים מסורתיים מקומיים – זו הזדמנות פז שמוסיפה המון ערך ומשאירה הרבה זיכרונות מהטיול. אחד הטקסים האלה, שהוא מאוד יוצא דופן גם בנוף המקומי, הוא טקס סומו בכי: מתאבקי סומו מנענעים תינוקות בעדינות במטרה לגרום להם לבכות, התינוק הראשון שבוכה – מנצח. הטקס קשור לאמונה היפנית שתינוקות שבוכים יגדלו בריאים וחזקים.

פאב באזור קואנג'י, החביב על טל, בזמן פסטיבל מקומי | צילום: טל טארו

פאב באזור תחנת  קואנג'י  בזמן פסטיבל מקומי | צילום: טל טארו ©

המלצה מקומית:

אני אוהב את אווירת שישי-שבת בערב באיזור תחנת קואנג'י, שבה יש הרבה פאבים אפופי עשן עם הופעות של מוזיקאים ולהקות מקומיות, אווירה מאוד שונה מזו שבאזורי בילויים כמו שינג'וקו, שיבויה, רופונגי וכו'. מקום נוסף שאני אוהב ונמצא בדרך כלל מחוץ למסלול הרגיל הוא אוקוטמה (Okutama), כשעתיים נסיעה ברכבת מתחנת שינג'וקו. אמנם טכנית זו עדיין טוקיו, אבל העיירה הקטנה, המוקפת הרים וטבע, מציעה מסלולי הליכה נהדרים, שלכת מרהיבה בסתיו, אגם ומערת אבן גיר ענקית עם תאורה יפהפייה.

יצירת קשר: אימייל: talzius@gmail.com, אתר אינטרנט

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

  1. היינו במוסקבה ובסנט פטרבורג ונעזרנו במדריכים דוברי עברית בשני הערים הללו. אשמח להעביר פרטים אליהם כולל טלפונים. אם זה רלוונטי.

    ראו גם את הסיפורים על הטיול בעזרת המדריכים הללו בבלוג שלי בחמטייל תחת השם TOVANA

  2. עדי טלאור הגיב:

    הצעה מפתה! חינם! חינם!

    שלום "Cityul", שמי עדי אני מדריך תיירים בחו"ל וכעת הבעלים של חברת "מאי תור תיירות ונופש בע"מ”, חברה חדשה העוסקת במגוון ענפים בתיירות בארץ ובחו"ל.
    בעוד כחודש יעלה לאוויר אתר התיירות החדש שלנו עם אינפורמציה בכל העולם כולל בישראל ברמה איכותית ובכמות מטורפת!!.
    באתר הושקעו כ 4 שנות עבודה של איסוף חומרים ומחקרים שונים ועוד שנים רבות של טיולים בעולם.
    האתר יעודכן מידי יום ויקודם ברשת ע"י משרד מקצועי בתחום ויושקעו משאבים רבים בעניין זה.
    באתר ישנה התייחסות מיוחדת למדריכים בארץ ובחו"ל, על כן אנו פונים בימים אלה באופן אישי למדריכי תיירים בעברית בחו"ל לנצל את ההזדמנות ולהיות הראשונים לפתוח באתר דף אישי, בו המדריכים יוכלו לפרסם את הסיורים והפעילות בה הם מתמחים והכל חינם למשך 6 חודשים! מיום עליית האתר לאוויר.

    * אין צורך באמצעי תשלום בעת פתיחת הדף האישי ולמשך 6 החודשים החינמיים.
    * אין כל התחייבות מצד המדריך/ה להמשך הפירסום באתר בכל זמן.
    * אישור פירסמי המדריך/ה הוא בשיקול דעתה של החברה בלבד, החברה אינה מתחייבת לאשר מדריך/ה כל שהוא.
    * לפרטים נוספים במייל : taovet@gmail.com לציין בהודעה בבקשה "מדריכים בעולם”

    אם ההצעה מתאימה לך נא לשלוח לי את הפרטים הבאים ואעלה בשבילכם את הדף בפרסום "מדריכים בחו"ל", עם עליית האתר לאוויר אשלח לכם את הקישור להתחברות לדף האישי בו תוכלו להזין סיסמא חדשה ופרטים אחרים.
    תמונה של המדריך/ה
    שם המדריך/ה
    טקסט אודות המדריך/ה
    תחום הפעילות שלו/ה
    מדינה והעיר בה הוא מדריך/

    נ.ב.
    ב 6 החודשים הראשונים של האתר אף תזכו לפירסום בדף הראשי של האתר ללא תמורה.

    שווה! שווה! שווה!

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: