לימודי גבינה. נפתח לכם התיאבון?

שתפו:
צילום: Klaas Lingbeek- van

הצעד הראשון

משרד החקלאות –  משרד החקלאות מציע קורס לייצור גבינות במחלבות ביתיות ולהקמת אטרקציות תיירות חקלאית. הקורס מתקיים בבניין המועצה האזורית באר טוביה ונמשך שמונה מפגשים. במהלכו לומדים על איכות החלב, חשיבות הפיסטור, דרישות משרד הבריאות והכנת גבינות, ומִתנסים בסדנת ייצור גבינות, כולל מתכונים. בנוסף לומדים על ניהול פרויקט והקמה של מיזם תיירותי, היבטים חוקתיים בהקמת עסק ועוד.
פרטים באתר משרד החקלאות

מכללת רופין – במכללה מעבירים קורס של שמונה מפגשים (פעם בשבוע, שבע שעות כל מפגש) ביסודות תעשיית החלב. בקורס לומדים על כימיה ועל מיקרוביולוגיה של החלב, על חומרים בתעשיית הגבינות, תהליכי ייצור, ציוד ועוד, והמעוניינים מקבלים טיפים איך להקים מגבנה. את הקורס מעביר ד"ר ירמי יצחקי, ששימש בעבר טכנולוג ראשי של תנובה.
טלפון: 09-8983040

אבו גוש – הדרכה תיאורטית ומעשית בייצור גבינות מחלב עזים במחלבה ביתית. הקורס אורך חמישה מפגשים (פעם בשבוע, ארבע שעות כל מפגש), ובו לומדים לייצר גבינות לבנות רכות (יוגורט, לבנה, צפתית ובולגרית) וגבינות חצי קשות (בסגנון ברי, קממבר, קשקבל ורוקפור).
מחיר: 1,500 שקל
טלפון: 050-6698667

הצעד הבא
מכאן אפשר להתקשר לגבנים בארץ ולבקש להשתלם אצלם. אפשר גם לצאת לעולם הגדול, ללמוד בבתי ספר ובמחלבות בארצות שמתמחות בהכנת גבינות, ובראשן צרפת ואיטליה, אבל גם הולנד, שווייץ, ספרד ואחרות.

Centre Fromager de Camejane
בית הספר של כרמיז'אן שוכן באלפים הצרפתיים ונחשב מפורסם בתחום: אתר אינטרנט

כדאי מאוד ליצור קשר עם מחלבות ומגבנות ביתיות באירופה ולהשתלם אצלן (יש לקבוע מראש, אי אפשר לדפוק על הדלת ולבקש השתלמות).

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: