חופשה מוצלחת היא לא רק התרוצצות בין אתרי תיירות, מתוך רצון להספיק לראות כמה שיותר. חופשה היא גם, ויש היאמרו בעיקר, תענוגות גשמיים, ובמקרה הפרטי שלנו – תענוגות קולינריים. ואין כמו ירושלים כדי לספק את אלה בנדיבות. בין אם זה חומוס ירושלמי עם זילופים נדיבים של שמן זית, אוכל רחוב בשוק מחנה יהודה או מסעדות שף מוקפדות. ממש כמו התערובות האנושית, התרבותית וההיסטורית שטומנת בחובה ירושלים, תערובת שלעיתים נדמה כי היא בלתי אפשרית, כך גם המטבח המקומי, שמורכב ממגוון טעמים של עדות, דתות ולאומים.
בין אם תרצו לבלות יותר מכמה שעות בירושלים, כדי להכיר פינות שטרם היכרתם, או פשוט להירגע מול נופים שכמו יצאו מגלויה, למה שלא תישארו ללון? לאחרונה חזרנו לירושלים, אל מלון שאנחנו מחבבים במיוחד. מלון ענבל, בשכונת טלביה השלווה, סמוך לגן הפעמון ומול העיר העתיקה, הוא אחד המלונות הוותיקים והנחשבים בירושלים. תכנן אותו לפני 40 שנה האדריכל וחתן פרס ישראל יעקב רכטר בהשראת האדריכלות הביזנטית, באופן שמדמה מצודה. המלון, שמדורג בחמישה כוכבים דה לוקס, אירח לאורך השנים אנשי רוח, אמנים ומנהיגים מהארץ ומהעולם.
במלון ענבל יש 331 חדרים וסוויטות, שנעים מחדרי סטנדרט בגודל 24 מ"ר ועד לסוויטה נשיאותית המשתרעת על שטח של 110 מ"ר עם מרפסת של 61 מ"ר. בשנים האחרונות הוא עבר מתיחת פנים מקיפה תחת שרביטם של האדריכל מייקל שוורץ והמעצב מיכאל אזולאי, ונוספו לו צבעים, חומרים וטקסטורות המחברים אותו לעיר ולאווירה הייחודית שלה. בין השאר, לחדרים ולחללים הציבוריים נוספו תקרות עץ, שטיחים באריגה מקומית, רקמות אתיופיות ממוסגרות ועוד.
עד כמה שהחדרים נוחים ומפנקים, האפשרויות הקולינריות הרבות מפתות לצאת מהחדר ולרדת לקומת הלובי. נתחיל בארוחת הבוקר, שמוגשת בחלל הצופה לחצר פנימית מצד אחד ולבריכה מן הצד השני. במזנוני הבופה מחכים לסועדים שלל סלטים, כולל חומוס טוב למי שלא יכול לוותר, גבינות, ביצים, ממרחים, לחמים ועוד. גם אם אתם סופרים בקפדנות קלוריות, ותרו לעצמכם הפעם (בכל זאת, אתם בחופשה) ותטעמו מהמאפים המלוחים הנהדרים.
אחרי בילוי בבריכה ובספא של המלון וטיול בעיר (המלצה אישית: טיילת ארמון הנציב לפנורמה שאין שנייה לה, והספרייה הלאומית החדשה שהעיצוב שלה מרתק לא פחות מהספרים שהיא אוצרת) חזרו למנוחה קצרה. ואז, שוב הגיע הזמן לאוכל טוב. למרבה השמחה אין צורך להרחיק.
מסעדת 02, בניצוחו של השף אברהם פרייזן, מציעה תפריט המשלב בין אוכל ירושלמי עדתי אותנטי לביצוע והגשה עכשוויים. התפריט מחולק לסעיפים כמו אדמה, ים, משק וגחלים. פתחנו בשתי מנות אדמה – סלט כרישה צלויה עם עגבניות שרי וקרעי לחם, ורוסט דלעת על מצע של אחו בלנקו. שתיהן היו מצוינות. מרוצים בחלקנו עברנו לסעיף המשק, וחלקנו מנה של צ'וריסו על מצע עסידה (תבשיל דגנים הנפוץ בקרב יהודי צפון אפריקה). צוואר טלה מפורק על מצע של גרגרי חומוס וצנוברים ונתח קצבים עם פאבה של אפונה צהובה השאירו אותנו שבעים ושמחים עד מאוד. את האוכל ליווינו ללוות ביין לבן של יקב עגור. בשונה ממסעדות רבות בארץ, שבהם תפריט היינות מורכב בעיקר מיינות בינלאומיים, כאן משמח לגלות שכל היינות הם מיקבים ישראלים. למי שמעדיף, יש גם בירות ישראליות, בהן כמובן בירה שפירא, שהחלה את דרכה בדירה הירושלמית של האחים שפירא.
בסיום הארוחה ולפני שאתם מתכננים לחזור לחדר, קבלו המלצה חמה: צעדים ספורים ממסעדת 02 יביאו אתכם לדלת עץ גדולה שמאחוריה מסתתר בר 22 החדש. זהו בר קוקטיילים אינטימי עם תפריט עשיר של אלכוהול ולצדו תפריט אוכל מעניין ומושקע, עם מנות שהולכות נהדר עם המשקאות. אתם יכולים לספר לברמן איזה סוג קוקטייל אתם אוהבים ועל בסיס איזה אלכוהול ולסמוך עליו שיכין לכם גרסה מפתיעה ומיוחדת מתוך שלל בקבוקים, טפטפות ותרסיסים. או שפשוט תזמינו אחד מארבעת קוקטיילי הבית. למי שאוהב טעמים טרופיים חמצמצים, מומלץ בחום לבחור את Market Charm, שילוב של רום מתובל, דבש, מחית פסיפלורה ומיץ ליים.
למרות הארוחה המשובחת שאכלנו זה עתה ב-02, לא התאפקנו וטעמנו מהקרקרים המופלאים שמכינים במקום לצד שתי מנות מצוינות, סביצ'ה סלמון וקרפצ'יו בקר. אחרי כל האוכל והאלכוהול, כמה משמח שהמיטה הנוחה נמצאת במרחק נסיעה קצרצרה במעלית…
מידע שימושי: מלון ענבל נמצא ברחוב ז'בוטינסקי 3, ירושלים, אתר. מסעדת 02 נמצאת במלון, אפשר להתרשם מתפריט לדוגמה כאן. למסעדה ולבר 22 יש להזמין מקומות מראש בקבלה או דרך אתר ההזמנות.
משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
מה המחיר לערב פסח והאם יש מקום בכלל
חגית הירשפלד הגיב:
רק שבמחיר שמבקשים ללילה ןארוחת בוקר אפשר לטוס לחו"ל ממש מרגיז