תפריט עמוד

ליון – חגיגה של אור

שתפו:

בכל דצמבר יוצאים תושבי ליון לרחובות בתהלוכה גדולה כשבידיהם פנסים ולפידים. גם בתי העיר מוארים בתאורה מיוחדת שצובעת את לילות החורף החשוכים

פורסם 26.1.15

חודש דצמבר מסמל את בוא החורף, ונחשב לחודש החשוך ביותר בשנה. דווקא בתקופה זה מתמלאים רחובות ליון שבדרום צרפת באור. מאות אלפים יוצאים לרחובות העיר נושאים בידיהם נרות, לפידים או פנסי נייר. העירייה דואגת לקשט מבעוד מועד את הרחובות במיליוני פנסים זעירים ומנצנצים, ובכל בית מאירים את החלונות במנורות שונות. התוצאה מחממת את לילות החורף הקרים.

חגיגת האור הזה נערכת במשך ארבעה ימים, ושורשיה נעוצים אי שם באמצע המאה ה-19. ב-1850 הכריזו מנהיגי הכנסייה על תחרות ליצירת פסל שיהיה סמל דתי ויוצב בראש גבעת פוברייה. שנה לאחר מכן זכה פסל מקומי בתחרות, וה-8 בספטמבר 1852 נקבע כתאריך בו יוסר הלוט מעל הפסל. בשל שיטפון באזור נדחה האירוע ל-8 בדצמבר. ההתרגשות בליון היתה רבה והתושבים כולם התכוננו לאירוע. חלקם אף הציבו נרות בחלונות הבתים. אבל אז החלו סימני סערה לפקוד את האזור. מנהיגי הכנסייה החליטו לדחות שוב את האירוע, הפעם ל-12 בדצמבר, אבל ההתלהבות של תושבי המקום לא שכחה. בשעה שש בערב הם החלו להדליק את הנרות בחלונות, ועד השעה 20:00 כל העיר כבר היתה מוארת. חלק גדול מהתושבים יצאו לרחובות, כשהם מצוידים באלפי פנסים ונרות כדי לגרש את החושך. ראשי הכנסייה לא יכלו להתעלם מההתרחשות והאירו את הקפלה של פוברייה. מאז, בכל 8 בדצמבר, מדליקים התושבים נרות בחלונות הבתים ומקיימים תהלוכה כשבידיהם נרות ופנסי נייר. כך נולד פסטיבל!

כנסיית פוברייה מוארת מאחורי הגלגל הענק | צילומים: ז'ק קרויזה

המסורת הזו נמשכת עד היום, ועדיין אפשר לחזות בתהלוכה המסורתית, שיוצאת מהכיכר שלפני הכנסייה ברובע העתיק לעבר כנסיית פוברייה. יחד עם זאת, עם השנים נוספו הרבה שינויים וחידושים. האירוע שנמשך בעבר יום אחד הפך לחגיגה גרנדיוזית שנמשכת ארבעה ימים וכוללת מופע אורות מרשים, עם שלל אורות וצבעים מתחלפים, שמאיר את כל המונומנטים בעיר העתיקה, כולל גשרים, כנסיות וכיכרות.

בתמונה הפותחת: מופע אורות מרשים בפסטיבל האור בליון

טירת הנשרים בדרום צרפת

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: