ארוחת בוקר טובה היא סוג של פינוק ואחד התנאים החשובים לחופשה מוצלחת. אבל מה קורה כשבצימר שבו אתם מתארחים לא מגישים ארוחת בוקר או כשלא מתחשק להכין ארוחה בחופשה? זאת בדיוק הסיבה שאספנו בשבילכם המלצות למקומות בצפון, סמוך לאזורי הצימרים, שם מגישים ארוחות בוקר נהדרות. לצד ביצים, סלט וגבינות שתמצאו ברוב ארוחות הבוקר, במקומות המופיעים כאן תמצאו גם ארוחות פחות שגרתיות, עם טעמים מגוונים והרבה יצירתיות.
תותי, דבוריה
אחת ההפתעות הנעימות ביותר ברשימה הזו היא מסעדת תותי (Toti) שבכפר דבוריה, למרגלות הר תבור. את המסעדה הקים השף חמודי אברהים ביחד עם אשתו, אימאן. אחרי שנים של עבודה במסעדות נחשבות הם החליטו לפתוח את המקום שלהם. הם עיצבו בעצמם את המקום החמים והלא גדול, עם אדניות פורחות, תצפית לשדות ומטבח פתוח שבלבו טאבון. חמודי משלב במסעדה את שני המטבחים האהובים עליו – האיטלקי והערבי, ונותן להם טוויסט ייחודי. במקום בזיליקום הוא משתמש בזעתר ונענע, גבינת הלבנה מככבת והבצקים האיטלקיים המופלאים משמשים כמצע למנות ערביות מסורתיות כמו מסחן וספיחה. תפריט ארוחת הבוקר כולל בוקר בלדי, עם גבינה ערבית, כדורי לבנה, סלט חציל קלוי מופלא, מסבחה, לחם, ירקות חתוכים, ביצים לבחירה, שתייה חמה ומיץ טבעי.
לצד אלה תפריט ארוחות הבוקר כולל מנות ייחודיות, כמו מנקאיש עם זעתר, גבינה ערבית או לבנה, ומנה נהדרת של ביצים עם תפוח אדמה – כל כך פשוט וכל כך טעים – שמוגשת עם סלט ירקות ולבנה עם שמן זית. בבוקר אפשר ליהנות גם ממנות אחרות ונפלאות שמוגדות לאורך כל היום, כמו פוקצ'ה קפרזה – עם עגבניות שרי צבעוניות, ארטישוק, בייבי מוצרלה ופסטו. וגולת הכותרת – סלט פריקי שכולל כדורי לבנה מטוגנים, עגבניות, נענע, בצל, חומוס ושקדים. יש גם קינוחים נהדרים, כמו קלצונה נוטלה וחלוואית אל ג'יבן, קינוח ערבי מסורתי של בצק סולת, שכאן הוא ממולא בגבינת מסקרפונה ומוגש עם גלידת פיסטוק נהדרת. האווירה ידידותית ונעימה וילדים מתקבלים בשמחה (ומקבלים דפי צביעה וצבעים).
איפה? דבוריה, טלפון: 04-9999212
אחרי האוכל: הר תבור, יער בית קשת, נצרת
מחלבת אלטו, שמרת
מחלבת הבוטיק המשפחתית שבקיבוץ שמרת מייצרת גבינות עזים משובחות, שמהוות את אחד הרכיבים העיקריים בארוחות הבוקר שמוגשות במקום. אפשר להסתפק בפלטת גבינות המלווה בקרקרים, חמאה, קונפיטורה ופרי העונה, ואפשר גם לבחור בארוחת בוקר "מתעוררים בגליל" שכוללת מבחר גבינות עזים, אנטיפסטי, לחמי מחמצת, סלט, זיתים, לבאנה, גבינת שמנת, טחינה, חמאה, פסטו עם אגוזים, קונפיטורת הבית וביצים לבחירה עם תוספות. יש גם מנות מיוחדות כמו קרואסון עם שמנת, בצל מקורמל, תרד וביצה עלומה או כנאפה מלוחה של קדאיף, גבינות עזים, תרד, עגבניות מיובשות,יוגורט עזים, נענע ואגוזי מלך. מי שפחות מתחבר לגבינות ימצא ייהנה משקשוקה ומסלטים.
האווירה הפסטורלית תורמת גם היא לחוויה. המחלבה ממוקמת בלב בוסתן עצי פרי, ואת ארוחת הבוקר אפשר לאכול בצל העצים, במדשאה או במרפסת הגדולה שמשקיפה לבוסתן. אם תעדיפו לשבת בפנים תוכלו להשקיף דרך החלון הגדול על אולם ייצור הגבינות ולצפות בתהליך הייצור.
איפה? קיבוץ שמרת, 04-9854802
אחרי האוכל: הגנים הבהאים של עכו, עכו העתיקה, שמורת נחל כזיב
נור – מסעדה דרוזית גלילית
בכפר הדרוזי ג'וליס, נמצא בית הקפה של בסמה, בשלנית בחסד, שמגישה מנות מופלאות מהמטבח הדרוזי. ארוחת הבוקר הדרוזית שמוגשת במקום מדי יום בין 14-9 כוללת, בין היתר, סלט פטוש, חומוס משובח, כדורי פלאפל, כדורי לבנה, מנקיש (פיתות עם זעתר וגבינה), באבא ענוג' – סלט חצילים הנקלים על אש גלויה ועוד פינוקים.
איפה? ג'וליס, טלפון: 04-6293460, 050-6522280
אחרי האוכל: גני אלמונא, עין אפק, עכו
קפה יודפת
קפה יודפת אמנם ממוקם במרכז מסחרי, אבל זהו מרכז מסחרי מיוחד, כצפוי ממקום כמו יודפת. את המספרה, הבנק והמינימרקט מחליפים כאן עסקים ייחודיים, כמו שטיחים ומוצרי טקסטיל ארוגים ביד, של תכשיטים בעבודת יד, חנויות של תוצרת מקומית ועוד. גם הנוף שונה – המרכז המסחרי של יודפת משקיף לנוף גלילי פסטורלי. מהנוף הזה נהנה מי שיושב במרפסת היפה של קפה יודפת. את המקום הקימה שרון פרז, שחלמה (וגם הגשימה) על בית קפה, מזמין ונעים, כזה שאפשר לשבת בו לפגישה עסקית או לשתות קפה עם חברה בזמן שהילדים משחקים בחוץ. האהבה ותשומת הלב ניכרות בכל פרט – מכלי ההגשה והעציצים, דרך המוזיקה ועד היחסים ההרמוניים בין העובדים.
האהבה ניכרת גם באוכל המוגש במקום. תפריט ארוחת הובקר גדול ויצירתי, וכולל, לצד ארוחת בוקר קלאסית, מוזלי או שקשוקה, גם פריטטה עם פטריות, מנגולד, בצל מקורמל וגבינת עזים; ארוחת בוקר טבעונית של שקשוקה טופו; קרפ כוסמין במילוי מנגולד, בצל מקורמל וגבינה הולנדית או פנקייק דלעת עם קרם פרש. המנה האהובה על שרון היא אגז בנדיקט – ביצה עלומה עם סלמון טרי שנכבש במקום, המוגשת על לחם בריוש משובח.
איפה? מרכז בואכה יודפת, יודפת, טלפון: 04-8225860
אחרי האוכל: יער הקופים (צמוד למרכז המסחרי), שמורת הר עצמון, שמורת יער הסוללים
תושה בייקרי, אכזיב
את הטוב ביותר שמרנו לסוף. האם יש פתיחה טובה יותר ליום מארוחת בוקר מענגת ועתירת פחמימות מול הנוף של אחת מרצועות החוף היפות בארץ? זוהי בדיוק החוויה שתזכו לה בתושה בייקרי, הקונדיטוריה של שחף אברהם ותומר סוויסה בחוף אכזיב. את הקונדיטוריה הקימו השניים לפני מספר שנים בקיבוץ ראש הנקרה והיא הפכה מהר מאוד לסיפור הצלחה עם הרבה מבקרים שהגיעו מרחוק כדי לטעום את הקרואסונים ועוגות המוס של השניים. בסתיו האחרון הקונדיטוריה עברה לאכזיב, שם היא ממשיכה להגיש מאפים מענגים שיסדרו לכם את הבוקר.
מה שמייחד את המקום הוא איכות חומרי הגלם, שניתן היה לצפות לה בפטיסרי פריזאי ולא בקונדיטוריה בקיבוץ בשפיץ של הפריפריה. הכל, אבל הכל, נעשה במקום. תומר ושחף מייצרים לבד את בצק העלים, את מחיות האגוזים ואת מחיות הפרי, וזה מסביר למה הם נמצאים כמה רמות מעל השאר.
אז מה תמצאו כאן? מה שהראש היצירתי של תומר ושחף העלה באותו יום. למשל, קרואסון כרוב צלוי עם לבנה, כרוב צלוי וגבינת עזים מתובלת, קררואסון גבינת גאודה ומנצ'גו, בורקס פינוקים עם אריסה וחצילים, לביבות זוקיני או בייגל גבינת אמנטל וריבת שרי. יש גם מאפים מתוקים מצוינים, כמו קרואסון פטל, מאפה שוקולד וחמאת בוטנים, קראק פאי ושלל עוגות מוס מפתות. גם המאפים הקלאסיים, כמו קרואסונים, עוגות שמרים ובורקסים, ישאירו אתכם עם טעם של עוד.
איפה? חוף אכזיב, טלפון: 050-4712761
אחרי האוכל: גן לאומי אכזיב, ראש הנקרה, מערת קשת