יין תמיד משמח לבב אנוש, ובמיוחד בתקופה של סוף הקיץ ותחילת הסתיו, כשהחגים מתקרבים ואנחנו מתחילים לתכנן את ארוחות החג הרבות ואת היינות שילוו אותן. זוהי גם עונת הבציר של ענבי היין, והכרמים והיקבים שוקקים פעילויות. הוסיפו לכך את החופשים בתקופת החגים, כשמזג האוויר נוח יותר והנופים מתקשטים בפריחות סתוויות, ותבינו למה זה זמן מושלם לצאת לטיולים בגליל, בנופים פסטורליים ושלווה מבורכת. הגליל התחתון הוא אחד מאותם מקומות שתמיד כיף לחזור אליהם, גם בגלל הקרבה למרכז הארץ וגם בגלל הנופים המקסימים והאווירה הכפרית. במהלך טיול בסביבה, מומלץ בחום לשלב סיור במרכז המבקרים של יקב תבור.
מרכז המבקרים של יקב תבור
נתחיל במיקום: יקב תבור, כפי ששמו מעיד, נמצא למרגלות הר תבור והוא מוקף בשדות, כרמים וחורשות. על הרקע הפסטורלי הזה, שיזכיר לכם במשהו את טוסקנה או את האזורים החקלאיים של צרפת, נמצא מרכז המבקרים של היקב, המציע למבקרים בו ליהנות מחוויה ייחודית, שכוללת את כל הטוב של האזור: תוצרת חקלאית מקומית, גבינות משובחות ממשקי האזור, לחמים טריים וכמובן יינות מצוינים מהיקב.
מרכז המבקרים מעוצב בצורה ייחודית, שמאפשרת לצפות על חדר החביות, שבתוכן היין מתיישן. מסלול הטעימות החווייתי כולל מזיגה של שמונה יינות מבצירים שונים. לצד טעימות יין ופלטת גבינות איכותיות, צוות היקב מקיים סיורים במקום בלוויית הסברים. התלהבתם מטעימת היינות? למרכז המבקרים יש חנות שניתן לקנות בה יין או להזמין דרכה.
אם הנופים בחוץ קוראים לכם, תוכלו להצטייד במרכז המבקרים של היקב בסלסלת פיקניק ולצאת איתה אל הטבע. הסלסלה כוללת בקבוק יין של יקב תבור מסדרת אדמה, כוסות יין, פלטת גבינות איכותיות, לחמים טריים ומפת "שביל היין", המציגה יקבים ברחבי הארץ (מחיר סלסלת הפיקניק, על כל מרכיביה – 210 שקל). כדי שתדעו לאן כדאי לטייל ואיפה הכי כיף לשבת לפיקניק, צוות היקב ימליץ לכם על מסלולי טיול באזור.
על יקב תבור
יקב תבור הוקם בשנת 1999 על ידי ארבע משפחות של כורמים מכפר תבור. מאז הוא גדל והתפתח והפך לאחד היקבים המובילים בארץ, ועדיין נשמרת האווירה אינטימית וההקפדה הבלתי מתפשרת אל איכות הכרמים ורמת היינות. אחד הדברים שמייחדים את יקב תבור הוא הכרם האקולוגי. זהו פרויקט ייחודי בעולם, שנערך בשיתוף פעולה של יקב תבור עם החברה להגנת הטבע ובליווי של אוניברסיטת חיפה והטכניון. בעקבות כך, התנשמות חזרו לכרם ואף נבחרו לככב על תוויות היין של יקב תבור.
את היקב מנהל גם היום אורן סלע, אחד המייסדים, ולצדו עובדים היינן הוותיק והמוערך אריה נשר, בעל יותר מ-30 שנות ניסיון בתחום היין בארץ ובעולם, היינן אור נדבך, שעובד ביקב תבור כעשר שנים, והאגרונומית מיכל אקרמן, שאחראית על ניהול הכרמים.
טעמי היקב אצלכם בבית
הביקור ביקב תבור עשה לכם חשק ללמוד עוד על יינות? אתם עסוקים ולא מתפנים לטייל בגליל התחתון ולעצור במרכז המבקרים של היקב? אין בעיה, סדנת יין מקצועית תגיע אליכם הביתה!
במסגרת סדנת Tabor & More צוות של מרכז המבקרים של יקב תבור יבוא אליכם הביתה ויערוך לכם ולחבריכם סדנת יין מקצועית. הסדנה כוללת הסבר על תעשיית היין בישראל בכלל ועל יקב תבור בפרט, לומדים כיצד לטעום יין בעזרת חמשת החושים, טועמים שבעה יינות: שלושה אדומים, שלושה לבנים ויין קינוח, מגלים מהם העקרונות המרכזיים בהתאמת יין לאכול וכיצד לבחור יין מתאים ואיך לשמור אותו בבית. אפשר לשלב בסדנה גם פלטות של גבינות להשלמת החוויה.
אז מה צריך לעשות? צוות מרכז המבקרים דואג ליינות ולכוסות, אתם צריכים לדאוג לסלון, חברים ומצב רוח טוב… צרו קשר עם מרכז המבקרים של יקב תבור וביחד תוכלו לבנות את הסדנה המתאימה לכם. הפעילות כרוכה בתשלום.
מידע שימושי
איפה? מרכז המבקרים של יקב תבור נמצא בכפר תבור.
מתי? בימים ראשון עד חמישי בין השעות 17:00-9:00, בשישי וערבי חג 14:30-9:00, סגור בשבתות וחגים.
כמה? הכניסה ליקב בחינם, סיור רגיל עם טעימות יין – 30 שקל למבקר, ניתן להוסיף פלטת גבינות זוגית תמורת 65 שקל, פלטת גבינות משפחתית – 120 שקל. פרטים נוספים בטלפון: 04-6760444, אתר אינטנרט
• תוכן שיווקי