אחד מסיפורי הפולקלור הרבים הקשורים בטקילה מספר שמקורה בברק שהיכה בשדה של צמחי אגבה הגדלים במקסיקו ובישל את ליבת הצמח שהחל לתסוס. ילידי המקום התרשמו מניחוחו ומטעמו של הנוזל שנוצר, ומתוך יראת כבוד לאלים החלו לשתות אותו. הכובשים הספרדים שהגיעו למקסיקו הביאו עמם את הידע והכלים לזיקוק, העבירו את העיסה במזקקה ויצרו את הטקילה. כך התחיל ייצור הטקילה במקסיקו, שהפכה את המשקה למשקה לאומי, ואף הגדילה לעשות ורשמה את זכויות יצור הטקילה לעצמה. הטקילה מיוצר מליבת צמח ששמו אגבה כחולה, בחמישה חבלי ארץ במקסיקו הסמוכים לעיר טקילה, המשמשת בירת הטקילה העולמית. תעשיית הטקילה היא אחת מענפי הייצוא הגדולים והחשובים במדינה, שיש בה גם אקדמיה לטקילה. כדי לייצר את המשקה הלאומי יש לעמוד בסט תקנות מפורט וקפדני הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית. הממשלה מסמנת את הבקבוקים בסימן רשום, וישנם חוקים נוקשים אשר מגדירים איזה משקה רשאי לשאת שם זה: • המשקה חייב להיות מיוצר באחד מחמישה חבלים ספציפיים במקסיקו: ניאריט, מיצ’וקאן, טמוליפס, חליסקווחבל וגוואנאחואטו. • המשקה חייב להכיל 51% של נוזל מותסס המופק מצמח האגבה הכחולה. טקילה אמיתית חייבת לשאת את הסימון NOM (סטנדרט הייצור), עם מספר בן 4 ספרות מימינו. וכן את האותיות CRT, המאשרות שהיצרן הינו חבר מוכר על ידי המועצה הממשלתית המפקחת על תעשיית הטקילה. שדה אגבות במקסיקו. צמחי האגבה, מהם מפיקים את הטקילה, גדלים במשך שמונה עד 13 שנים לפני שהם מבשילים סליחה, יש לי תולעת במשקה מהשדה ועד לבקבוק את החומר המבושל מרסקים, מסננים ומתסיסים במים עם שמרים, ומשם היישר לתהליך הזיקוק הראשוני עד לקבלת הארומה, הטעם ואחוז הכוהל הרצוי. בסבב ההזקקה השני מעדנים את הנוזל ומכינים אותו ליישון ברמה של 55% כוהל בנפח. היישון נעשה בחביות עץ אלון אמריקאי (כאלה שהכילו בעברן וויסקי מסוג טנסי או קנטקי), ובתומו מדללים את הטקילה במי באר מזוקקים, מסננים וממלאים בקבוקים, לרוב בקווי יצור ענקיים. יישון הטקילה נעשה בחביות מעץ אלון שהכילו בעבר וויסקי אמריקאי כף יד, מלח ולימון – כל כללי הטקס סוגי הטקילה בלנקו Silver / Blanco – טקילה שקופה ונטולת צבע, מיושנת כשבועיים בדודי נירוסטה. טעמה הקרוב ביותר לטעם האגבה הכחולה, מכיוון שאינה עוברת תהליך של יישון חביות. מיועדת בעיקר להכנת קוקטיילים. חובן אבוקדו Joven u Oro / Gold – מיושנת כשבועיים בדודי נירוסטה, בתוספת קרמל וצבעי מאכל. טעמה מעודן, נעים וקליל והיא הטקילה הפופולרית ביותר בעולם. רפוסדו Reposado / Rested – מיושנת בחביות עץ אלון אמריקאיות משומשות לתקופה של מינימום חודשיים ומקסימום שנה. היישון בחביות מעניק לטקילה טעם מתקתק וצבע זהוב. אנייחו Añejo (מיושן או זקן) – טקילה שעוברת את תהליך היישון הארוך ביותר בחביות עץ אלון אמריקאיות משומשות לתקופה של מינימום שנה ועד ארבע שנים. זוהי הטקילה האיכותית והמושקעת ביותר.
מותגי טקילה מובילים קוארבורפוסדו 1800 coconut פטרון PATRÓN פטרון סילבר PATRÓN SILVER
פטרון אנייחו PATRÓN AÑEJO אולמקה OLMECA אולמקה גולד OLMECA GOLD טקילה מילגרו מילגרו סלקטד בארל סילבר מרגריטה בטעמים (ראו מתכון למטה) קוקטיילים על בסיס טקילה מרגריטה בטעמים לונג איילנד אייס טי אופן ההכנה: טקילה סנרייז אופן ההכנה: |
הטקילה, משקה שיש לו אקדמיה, חוקים, צורת הגשה ותולעת, מיוצרת אך ורק במקסיקו, מוגשת לרוב נקייה, אך משמשת גם כבסיס לקוקטיילים למביני עניין עודכן 6.5.18 |
מחול הקקאו, אגם אטיטלן, גואטמלה
Array
(
[country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 733
[name] => מקסיקו
[slug] => mexico
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 733
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 719
[count] => 69
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [continent] => WP_Term Object
(
[term_id] => 719
[name] => מרכז אמריקה
[slug] => central-america
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 719
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 264
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )