תפריט עמוד

טעם העיר – מסעדות בירושלים

שתפו:

עברו מזמן הימים בהם אווירת הקדושה היתה המזון העיקרי שירושלים הציעה למבקרים בה. כיום ההיצע גדול ומגוון ונותר רק להתלבט בין ביסטרו מעודכן, יפנית מצוינת, מטבח ביתי וכמובן חומוס ירושלמי

עודכן 10.8.17

במשך שנים תל אביביים התייחסו בזלזול להיצע הקולינארי הצנוע של ירושלים. אבל ירושלים לא נשארה חייבת והפתיעה מכיוונים לא צפויים. שני בתי קפה שהפכו לרשתות משגשגות – ארומה וקפה הלל – התחילו את דרכם כמוסדות ירושלמיים אהובים, אוקיינוס של אייל שני לימדה את תושבי החוף דבר או שניים על הפואטיקה של עשבי תיבול מקומיים ועסיס העגבניה, השף פיני לוי הוציא לחצר היפה שלו מזטים נפלאים. למעשה, כיום הבעיה היא לא שאין מה לאכול בירושלים, אלא דווקא איך לבחור מההיצע הגדול. מתוך המגוון הרחב בחרנו עבורכם כמה מקומות מוצלחים, שתמיד נעים וטעים לחזור אליהם.

תמול שלשום
מוסד ירושלמי ותיק. לצד האוכל יש כאן ספרייה עשירה, ערבי קריאה והרצאות המועברות על ידי משוררים וסופרים. המסעדה נמצאת בבניין ישן בין הסמטאות של נחלת שבעה, וזו כבר סיבה טובה להגיע. האווירה הרומנטית השוררת במקום הופכת אותו לאתר מועדף לדייטים, וזוגות רבים החלו כאן את דרכם. התפריט חלבי וכולל מנות עם שמות ספרותיים כמו רומן רוסי – סלט של נתחי פילה פורל קר עם עגבניה וארטישוק מוקפצים, ביצה קשה, תפוח אדמה, חסה ומלפפון חמוץ (52 שקל), לביבות מנגולד (39 שקל), קוסקוס זוקיני (51 שקל), פסטות, דגים וקינוחים.
כתובת: רחוב סלומון 5
טלפון: 02-6232758
פתוח: א'-ה' 24:00-9:00, ו' 13:30-8:30, סגור בשבת
כשר

לינק
קפה-מסעדה-בר מרווח החוסה בצל חרוב ענקי, דקלים ועצים נוספים, שנעים מאוד לשבת בו. בין המנות יש תבשילים כמו לבבות ארטישוק אפויים במילוי גבינות וצנוברים (36 שקל), קבבונים על טחינה ופילה חציל (62 שקל) ומנות כמו טורטייה מגולגלת עם טחינה וביצה קשה, עוף חם או בשר קצוץ (48-36 שקל).
כתובת: רחוב המעלות 3
טלפון: 02-6253446
פתוח: כל יום 2:00-10:00
לא כשר

קפה מודוס
זהו המקום היחיד בעיר שיש בו אווירת קפה ירושלמי של פעם: אינטימי וחמים, עם מוזיקה קלאסית ברקע, קפה טוב, לקוחות קבועים ובעלים שמכירים את טעמו של כל אחד מהם. סימן נוסף לירושלמיות: בתפריט מופיע לצד סלטים ומשקאות גם סמבוסק. כאן אפשר למצוא את הבורקס הנהדר ביותר – עם הגבינה הנכונה, בצק מתפצפץ ולא שמן, טעם ומרקם שלא מהעולם הזה. עובד, בעל המקום, הוא שאופה אותם, לצד מיני מאפים אחרים מבצק פילו מגרה.
כתובת: המלך ג'ורג' 31
טלפון: 02-6244215
פתוח: א'-ה' 22:00-7:00, ו' 15:00-7:00, שבת 23:00-19:00
כשרות: כשר עם תעודה

צ'קרה
גם בר וגם מסעדה אופנתית ושוקקת. המיקום והאווירה עושים את הירושלמיות המבורכת, התפריט בינלאומי מצוי, ומשתנה מדי חודש: ריזוטו פירות ים (98 שקל),  אנטרקוט 300 גרם (98 שקל) ביף סטרונגוף (82 שקל) שרימפס  בחמאה, שום ויין לבן (88 שקל) ועוד הרבה. להזמין מקום, כי תמיד מלא.
כתובת: קינג ג'ורג' 41
טלפון: 02-6252733
פתוח: כל יום 18:00 עד אחרון הסועדים
לא כשר

ממליצה: עפרה ריזנפלד

המטבח במסעדת צ'אקרה. אווירה ירושלמית, תפריט בינלאומי

סאקורה
סאקורה היא אחת מהמסעדות היפניות הראשונות בישראל, ובמשך שנים היא שומרת על מעמדה כאחת הטובות שבהן. הבעלים, בועז צאירי, החל את דרכו הקולינרית בסושי בר קטן בטוקיו, והביא את הבשורה היפנית לירושלים. לצד סושי וסשימי משובחים, מגישים במקום עוד מנות מהמטבח היפני: אגדאשי טופו (30 שקל), מרק מיסו (14 שקל), כיסוני גיוזה במגוון מילויים (40-36 שקל), מרק ראמן (55 שקל) סלמון ברוטב יאקיטורי (66 שקל) ועוד. הקינוחים כוללים, לצד סורה במגוון טעמים, גלידות בטעמים כמו תה ירוק ווניל ג'ינג'ר.
כתובת: יפו 31
טלפון: 02-5235464
פתוח: א'-שבת 16:00-12:00, 18:00 עד אחרון הלקוחות
לא כשר

ארקדיה
השף עזרא קדם, שברזומה שלו מופיעה גם קריירת טלוויזיה קצרה כמנחה הדעתן של "המטבח", יצר בארקדיה שילוב פורץ דרך, שכיום נראה כל כך מובן מאליו – בין מטבח ים תיכוני ובישול עילי, עם הקפדה על שימוש בתוצרת טרייה מהשוק. כמה ממנות הדגל של ארקדיה אומצו על ידי מסעדות אחרות בירושלים, ובכל זאת כאן הן טעימות במיוחד. כך, למשל, חציל בלאדי בטחינה או שוק טלה בבישול איטי עם ירקות שורש. יש גם מנות אחרות, הברקות שלא תמצאו במקומות אחרים, כמו סמבוסק ממולא בפירות ים.
כתובת: אגריפס 10
טלפון: 02-6249138
פתוח: א'-ו 15:00-12:30, 22:30-19:00 שבת 16:00-13:00
לא כשר

מסעדת זוני
המיקום של זוני, בנחלת שבעה, הוא ירושלמי להפליא, אבל פנים המסעדה מזכיר יותר מקום תל אביבי, עם עיצוב מעודכן ואופנתי, רצפת עץ וספסלי ישיבה מעור שחור. ויש עוד דבר לא ממש ירושלמי במקום הזה – הוא פתוח 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, כולל בשבת, כשרבות מהמסעדות המקומיות האחרות סגורות. המטבח משלב מנות איטלקיות כמו ריזוטו פטריות (72 שקל) וטורטליני דלעת ומסקרפונה (75 שקל), לצד סטייקים ובשרים שונים כמו כבדי עוף בקסיס (71 שקל) או קציצות טלה בגריל (79 שקל). בלילה יש תפריט קל יותר עם מנות כמו קרפצ'יו פילה בקר או כריך עוף (55 שקל). בכל יום עד השעה 12 בצהריים, ובסופי שבוע עד 16:00, מוגשות ארוחות בוקר.
כתובת: יואל משה סלומון 15
טלפון: 02-6257776

פתוח: כל השבוע, 24 שעות ביממה
לא כשר

מסעדת אמא

מסעדה ביתית ורחבת ידיים שמציעה אוכל טוב וטעים במחיר לא יקר. אמא היא מרים בנימין, הטבחית הראשית של המסעדה, שמכינה מרקים, ממולאים, תבשילים מן המטבח הכורדי ועוד מאכלים עם ניחוח ביתי. בתפריט: מרק קובה חמוסטה או קובה מטפוניה (32 שקל), מגוון ממולאים כמו חציל, קישוא, פלפל או בצל (21 שקל ליחידה), שיפודי פרגיות (59 שקל), כבד עוף מטוגן עם בצל (59 שקל) וקציצות בשר (59 שקל). בערב המחירים מעט יותר יקרים.
כתובת: אגריפס 189
טלפון: 02-6246860
פתוח: א'-ה' 23:00-11:00, ו' – 11:00 עד שעה לפני כניסת השבת
כשר

שמיל במעבדה
ביסטרו מקסים הממוקם באחד המבנים אשר שימשו בעבר כמחסני רכבת ישראל, בחלל הצמוד ל"מעבדה", מרכז אמנויות הבמה בירושלים. השף והבעלים הוא שמיל הולנד, שף ואיש קייטרינג ותיק. העיצוב נעים וחמים, במיוחד בחורף, כאשר אח האבנים הניצבת במרכז החדר בוערת. בבוקר אפשר לאכול, לצד ארוחת הבוקר הסטנדרטית (49 שקל), גם מטיאס עם תפוחי עץ, שמנת ובצל סגול כבוש מוגש עם פריכיות שיפון סקנדינביות (30 שקל), גרבדלקס המוגש עם עם ערמת בליני (59 שקל) וכופתאות גבינה אוסטריות עם רוטב פירות יער (30 שקל). תפריט הערב כולל מנות קטנות כמו סלט טאבולה (30 שקל) או צרור אספרגוס טרי בחמאת לימון (36 שקל), מנות בגודל בינוני כמו אורז בר וגריסי פנינה עם פטריות קצוצות ושעועית ירוקה (48 שקל) או כיסונים ממולאים בתפוחי אדמה עטופים בחמאה ובצל מטוגן (51 שקל) ומנות גדולות כמו טארט טאטן עגבניות וגבינת עיזים (52 שקל) או רביולי ערמונים (58 שקל). כתובת: דרך חברון 28
טלפון: 02-6731629
פתוח: א' 23:00-12:00, ב'-ה' 23:30-9:30, ו' 8:30 – שעתיים לפני כניסת השבת, שבת  – שעה מצאת השבת – 24:00
כשר

הכנת חומוס במזרח ירושלים. הבעיות מתחילות כששואלים ירושלמי מהו החומוס הכי טוב בעיר | צילום: סטיבן אלן

ולקינוח: שתי חומוסיות מומלצות
קשה לחשוב על דרך מהירה, טעימה או זולה יותר למילוי מצברים בעת שיטוט בירושלים מאשר צלחת חומוס. הבעיה מתחילה שכמבקשים מירושלמי המלצה לחומוס הטוב בעיר. יש מוסדות מקומיים שהפכו לאגדה, כמו חומוס טעמי בפינת רחוב בן יהודה והחומוס של רחמו, ויש את החומוסיות של ירושלים המזרחית. לא בטוח שתושבי מישור החוף כמונו ראוי שייכנסו בעיניים פקוחות לשדה הקרב הנפיץ הזה (והכוונה לוויכוח הנצחי על טיב החומוס, לא לסוגיות ביטחוניות הרות גורל), ובכל זאת הנה המלצות לשני מקומות בעיר העתיקה שמגישים חומוס נפלא. ההחלטה אם לסעוד בעיר העתיקה נתונה כמובן בידיכם.

חלל המסעדה הקטנה של אבו טאהר קמור כמערה, ורוב הסועדים בה הם עובדי שוק הקצבים שבלבו היא נמצאת. הדרך אליה רצופה במראות לא קלים, במיוחד אם אתם צמחוניים, וגם אם לא – שוק קצבים זה לא מקום לרכי לבב. אבל החומוס פה נהדר, עם מרקם גרגרי וטעם חמצמץ. בצהריים מגישים גם תבשילים שונים מבשר, שהטריות שלו לעולם אינה מוטלת בספק.

אל חומוס זיאד הגענו לפני שנים רבות בלווית חבר ירושלמי שזה היה המקום החביב עליו בעיר. מאז חזרנו גם ללא ליווי, ומעולם לא התאכזבנו. אל תצפו למסעדה של ממש או למאכלים מגוונים – למקום הזה מגיעים תושבי העיר העתיקה לאכול או לקחת הביתה דבר אחד בלבד, חומוס. אחרי שתטעמו ממנו יש סיכוי סביר שתבינו למה.

אבו טאהר, שוק הקצבים 16, העיר העתיקה, טלפון: 02-6277893
חומוס זיאד, מעלות א ח'אנקה 65, העיר העתיקה, טלפון: 02-6283640

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: