תפריט עמוד

טיול קולינרי בקוסטה בראווה

שתפו:

אדמה פורייה, ים שופע דגה ואקלים מתון אחראים לפריחה גסטרונומית חסרת תקדים באזור קוסטה בראווה, החוף הפראי של קטלוניה. מטבח קטלוני מסורתי עם נגיעות ים תיכוניות ושפים יצירתיים להפליא הופכים את הטיול כאן לחגיגה קולינרית

עודכן 19.2.19

ביולי 2011 נפל דבר בעולם הקולינרי: פראן אדריה סגר את המסעדה שלו. לאורך השנים בהן אדריה ניהל את המטבח ביד רמה, מסעדת אל בולי (El Bull) שלו בקוסטה בראווה זכתה שוב ושוב בתואר "המסעדה הטובה בעולם", בשלושה כוכבי מישלן וב ארבעה כובעי שף אדומים במדריך גו מיו. גם הקולגות היללו: פול בוקיז, למשל, קרא לאדריה "השף הטוב בעולם" – לא עניין של מה בכך כשהדובר עצמו הוא אחד השפים הנחשבים ביותר. אדריה, מהאבות המייסדים של המטבח המולוקולרי, רקח במטבח של אל בולי מיני יצירות מפתיעות, סוריאליסטיות למראה, ששילבו במנה אחת חום וקור, מתוק ומלוח, מוצק, נוזל וגז. ההצלחה היתה גדולה כל כך עד שזמן ההמתנה לשולחן ארך כשנתיים!


פראן אדריה, השף ששם את העיירה רוזס על מפת הגסטרונומיה העולמית | צילום: Eddy Kelele, Clickartfoto

אל בולי היתה ממוקמת סמוך לעיירה המקסימה רוזס (Roses) בקוסטה בראווה, רצועת החוף היפהפייה שנמתחת בצפון חבל קטלוניה, עד לגבול עם צרפת. הנופים באזור מרהיבים ממש: הרים פראיים, מפרצים נסתרים, חופים קסומים וביניהם פזורים כפרי דייגים ועיירות קטנות. הטבע הבלתי מקולקל מספק תפאורה נהדרת למטיילים כאן והוא גם מייצר אפשרויות בלתי נגמרות למסעדנים: הים מספק דגה טרייה ומיני יצורים ימיים, מהפרות והכבשים מפיקים חלב לייצור גבינות נהדרות, ביערות ובחורשות אפשר ללקט צמחי בר אכילים, פטריות ועשבי תבלין, ביקבים המקומיים מייצרים יינות מענבים שגדלים בכרמים למרגלות ההרים.


רצועת החוף של קוסטה בראווה מנוקדת במפרצים קסומים | צילום: Francesc Tur, PTCGB

כל הטוב הזה הופך את קוסטה בראווה ליעד טיול נחשק לחובבי קולינריה (או בקיצור פודיס). המטבח המקומי, שכיום אפשר למצוא אותו אצל יורשיו הצעירים של השף אדריה, משלב בין מנות מקטלוניה, וליתר דיוק מאזור ג'ירונה (Girona, ההגייה הקטלונית לחירונה, כפי שהספרדים קוראים לה), עם מטבח ים תיכוני. התוצאה: משמחת את העין ואת החיך.

כרמים באזור קוסטה בראווה | צילום: Roger Lleixà, PTCGB

למרות שהמסעדה שלו ברוזס נסגרה, אדראה עצמו מעורב מאוד במה שקורה בגסטרונומיה האזורית דרך עמותת ElBullifoundation שהקים במטרה לתמוך ביוזמות חדשות וחדשניות. ולא חסרות מסעדות מנצחות: השמות החמים בסביבה הם האחים רוקה – חואן, ג'וזף וג'ורדי – הבעלים והשפים של מסעדת El Celler de Can Roca בג'ירונה, המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן ואשר מגזין רסטורנט העניק לה את התואר "המסעדה הטובה בעולם" (כתובת המסעדה: Carrer de Can Sunyer 48, ג'ירונה, אתר אינטרנט).


האחים רוקה ממסעדת El Celler de Can Roca בג'ירונה | צילום: Eddy Kelele, Clickartfoto, PTCGB

במחוז ג'ירונה יש לא פחות מ-2,000 מסעדות ו-13 מתוכן אוחזות יחדיו ב-17 כוכבי מישלן. אחת המסעדות המסקרנות ברוזס היא Draulic של השף Marc Descloux. השף הצעיר מאוד, בשנות ה-20 שלו, הוא אחד הכוכבים העולים בגסטרונומיה המקומית. בביקור שלו בישראל סיפר כי הוא מקפיד להשתמש רק במוצרים מקומיים הגדלים בסביבה הקרובה למסעדה שלו – בחווה המשפחתית, בכרמים מסביב ופרי הים שנשקף מהחלונות. אחד המוצרים המאפיינים כל כך את אגן הים התיכון, שמן זית, הופך בידיו של השף המוכשר למיני מרקחות מפתיעות במרקמים לא צפויים, בהם "קוויאר" של שמן זית – כדורים קטנטנים שמתמוססים בפה ומשחררים טעמים עזים בהרבה מהשמן בצורתו המוכרת (כתובת המסעדה: Av. Díaz Pacheco 7-9, רוזס, אתר אינטרנט).


טעימות מקומיות: סיור בדרך יין בקוסטה בראווה | צילום: Roger Lleixà, PTCGB

חובבי יין ישמחו לגלות את דרך היין DO Empordà, עם לא פחות מ-330 מגדלים ו-50 יקבים. בעשרים מתוכם אפשר לבקר, ללמוד על שיטות הייצור המסורתיות ולטעום מהיינות המקומיים. חובבי קאווה, היין הספרדי התוסס שרובו מיוצר בקטלוניה, יחגגו ביקב Castell de Peralada המייצר סוגים שונים של קאווה, בהם יין רוזה תוסס עדין ומשמח מאוד. קנו בקבוק של יין מקומי, צרפו אליו גבינות כבשים עזות טעם, קופסה של דגי אנשובי, שטעמם שונה מאוד מאלו הנמכרים אצלנו, כמה עגבניות עם "טעם של פעם" וכיכר של לחם טרי – והרי לכם ארוחת פיקניק מושלמת, שאפשר לאכול אותה במפרץ נסתר מוקף במצוקים, מול גלי הים.


עגבניות, אנשובי וזיתים – טעמים מקומיים | צילום: Josep Lluís Banús, PTCGB

ואיפה לנים? אפשר ללון על חוף הים, למשל ב- Canyelles Platja, מלון נעים ברוזס שמשקיף לנוף חלומי של המפרץ (כתובת: Avda Diaz Pacheco 7-9). אם אתם מעדיפים אווירה כפרית, מלון Es Portal קילומטרים ספורים מהכפר Pals, נמצא במבנה אבן עתיק, מוקף בשדות וכרמים, עם מסעדת שף מומלצת (כתובת:Torroella de Montgri 17 Carretera de Pals a).

התיאבון שלכם התעורר? מידע מפורט על גסטרונומיה בקוסטה בראווה – מסעדות, יקבים, דרכי יין, סיורים קולינריים ועוד – תמצאו באתר של לשכת התיירות של קוסטה בראווה >>

בתמונה הפותחת: מבט לעבר אל פורט דה לה סלבה בקוסטה בראווה | צילום: Klaus Tödt-Rübe

 

קטלוניה: מסע תרבותי

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: