טארט טאטן

שתפו:

הנסיכות אנדורה שוכנת על הגבול בין ספרד לצרפת ונהנית מבחינות רבות משני העולמות. מתכון הטארט טאטן שמובא כאן הוא דוגמא טובה לעונג כזה

פורסם 1.6.09
חומרים:
250 גרם בצק עלים מרודד לעובי שלושה מילימטר.
100 גרם חמאה
210 גרם סוכר
18 תפוחי עץ מסוג דלישס מוזהב מקולפים וחתוכים לחצאים.

הכנה: חותכים את החמאה לקוביות ושמים במחבת. מוסיפים את הסוכר ומסדרות את התפוחים בעמידה. את התפוחים שלא נכנסים למחבת אופים בתנור חם במשך עשר דקות, עד שיתרככו.

מניחים את המחבת על אש קטנה למשך עשר דקות. אז מוסיפים את התפוחים הרכים שנאפו בתנור. מבשלים עד שהנוזלים מקבלים צבע חום. מורידים  מהאש.

מכניסים את המחבת לתנור חם למשך שבע דקות. מוציאים ומניחים עליה את הבצק. מקפלים את הצדדים פנימה ואופים במשך כעשרים דקות.

לאחר האפייה הופכים את הטארט בזהירות ומגישים בתוספת קרם או גלידת וניל.

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: